Je kent het wel. Via je eigen scherm geef je iemand een uitleg, en dan zoeken ze het zelf ook even op. Het overtypen van de URL werkt dan het beste. Maar meestal proberen mensen het toch eerst in de ‘internet zoekbox’ in te typen.

Ook omdat de lessen van Junior IOT vaak op het grote scherm voor de klas staan, willen we helpen om snel naar onze pagina’s te komen. Ook voor andere mensen op het internet willen we makkelijk worden gevonden.

  • De URL, dat is makkelijk: we maken deze lekker kort en krachtig
  • De Internet zoekbox: voor belangrijkste pagina’s zoeken we uit welke zoekstring makkelijk werkt

Hoe maken we het makkelijk om een pagina te vinden

Voor de belangrijkste pagina’s:

  • Korte krachtige URL
  • Belangrijkste woorden in de pagina titel om de pagina makkelijker te herkennen
  • Ontdek de meest krachtige zoekopdracht voor de belangrijkste pagina’s, plaats een zoek helper blokje
  • Inhoud is overzichtelijk, de H1, H2 en H3 geven de bezoeker snel een relevant overzicht
  • Onder een duidelijke H1, staat een beknopte ‘How To’ instructie in bullets die de zoekmachine kan overnemen

Om te zien hoe goed de pagina gevonden wordt, kijken we altijd op een ‘incognito browser’. Zo weet de zoekmachine nog niet dat we liever Junior IOT pagina’s willen zien.

Vaktechnische informatie – Electronica en Arduino

Arduino installeren

Als gebruiker is het makkelijk om snel te kunnen zien hoe je Arduino installeert. We geven de korte stappen, en daarbij ook een uitgebreidere toelichting.

Arduino library installeren

Een library toevoegen in de Arduino IDE is soms wat lastig. Er zijn een paar keuzes hoe je dit netjes doet. We geven de korte stappen, en daarbij ook een uitgebreidere toelichting.

Arduino solderen

Ben jij headers op een Arduino aan het solderen, of wil je gewoon weten hoe je dat doet. Met deze handleiding krijg je het voor elkaar! Zelfs wanneer je nog nooit eerder gesoldeerd hebt.

printplaat solderen

Lolin32 installeren

Het toevoegen van de Lolin32 lite aan de Arduino IDE is heel eenvoudig. De Lolin32 gebruiken we voor de wifi robotwagen.

Esp32 cam programming with arduino nano

 

ttn gps tracker

Lora32u4 installeren

TTN Tracker

Arduino gps tracker

 

 

Drukknop maken

doorlaatspanning diode

solderen op printplaat

Diode symbool

 

Neopixel Arduino

Adafruit Neopixel library

ESP32 cam arduino

ESP32 cam

Weerstanden meten

Ultrasone afstandssensor

 

Arduino programmeren

Mensen thuis en op school vragen zich af hoe te beginnen met Arduino programmeren.

Arduino IDE

Beginnende enthousiastelingen thuis en technologie leerkrachten op school willen duidelijk zien hoe je begint met de Arduino IDE.

 

Vaktechnische informatie – TinkerCad

Tinkercad inloggen

Met een hele klas beginnen met TinkerCad is niet zo moeilijk. Het belangrijkste is dat leerlingen zelf een account maken. Hoe we dat doen leggen we eenvoudig uit op het grote scherm in de klas. In de lessen daarna zetten we dezelfde informatie weer op het scherm zodat leerlingen zien welke inlog ze gebruikt hebben. Zo kunnen ze ook zelf aan de slag.

Tinkercad Login

 

Vaktechnische informatie – 3D printen

prusa mini problemen

prusa mini troubleshooting

prusa mini+

prusa mini

 

Onze materialen, shop en reviews

Arduino Bag of Fun

Onze Arduino Bag of Fun geeft je de basis onderdelen om snel te beginnen met de Arduino. Een makkelijke start met de Arduino Nano, knipperende led’s, de neopixels, servo’s en veel meer. Je werkt daarbij ook aan jouw basis in electronica, het lezen en gebruiken van schema’s en het bouwen van je eigen circuit op je breadboard.

Arduino starter kit

Hiermee begint jouw ontdekkingstocht in de wereld van de Arduino. We vertellen welke onderdelen je tegenkomt in onze uitgebreide startset. Na alle online lessen, labs en oefeningen ken je alle basis onderdelen: blink met kniperende leds, laat servo’s bewegen, neopixels die voor je dansen; niets is te gek.

Aan de slag met de Arduino Student Kit

Met de officiële kit maak jij je klaar voor het Arduino certificaat. Het is een kleine krachtige kit. We geven een review, en beschrijven de stappen om aan de slag te gaan met deze kit.

Wifi robotauto

De Wemos Lolin32 is een ESP32 board met een accu aansluiting. Hiermee maak je eenvoudig een WiFi robotwagen.

Arduino Student Kit

Met de officiële kit maak jij je klaar voor het Arduino certificaat. Het is een kleine krachtige kit. We geven een review, en beschrijven de stappen om aan de slag te gaan met deze kit.

 

Onze lessenseries en keuzevakken

soldeeroefeningen

soldeeroefening

Arduino keuzevak

Met de Arduino breng je het hands-on programmeren dichter bij de studenten. Het maakt het makkelijk om te ervaren wat er komt kijken bij een ontwikelproject waar eigen hardware en software wordt gecombineerd. De Arduino Bag-of-Fun geeft hiervoor inspirerende mogelijkheden!

Arduino lessen

Leerkrachten op school zijn op zoek naar overzichtelijke en duidelijke lessen om te beginnen met Arduino programmeren.

Arduino basisschool

De Arduino blijkt een perfect startpunt te zijn bij het leren programmeren op de basisschool. De échte inspiratie ontstaat zodra een programma niet langer blijft opgesloten in het computerscherm, maar ook echt iets doet wat je in je handen kunt houden. Het eerste knipperlichtje geeft al een enorme inspiratie.

Arduino lessen basisschool

De Arduino blijkt een perfect startpunt te zijn bij het leren programmeren op de basisschool. De échte inspiratie ontstaat zodra een programma niet langer blijft opgesloten in het computerscherm, maar ook echt iets doet wat je in je handen kunt houden. Het eerste knipperlichtje geeft al een enorme inspiratie.

 

 

Cursus Arduino Robotarm

Arduino slagboom

Internet of Things workshop

 

Arduino Retro game

 

Overige zoekopdrachten

 

 

 

 

 

 

Zoekopdrachten waarbij we niet worden gevonden