In een paar weken tijd hebben we nu inmiddels enkele duizenden spatmaskers en clips geleverd. Nu hebben we jou nodig om nog meer plekken te vinden die deze materialen kunnen gebruiken! Door jullie donaties kunnen we het bestellen heel eenvoudig houden: stuur een mail aan [email protected]

Door onze vaardigheden en onze machines in te zetten is het gelukt om snel een betekenisvolle bijdrage te leveren in deze strijd. Onze technologie zetten we in om samen onze omgeving beter, mooier en gezelliger te maken. Dit vinden we belangrijk, ook in dit project. Onze juniors kunnen dit!

– – in english: https://junioriot.org/junior-iot-against-corona/

Achtergrond

Als antwoord op de tekorten in beschermingsmiddelen hebben makers over de hele wereld een aantal ontwerpen gemaakt. Hiermee is het mogelijk om deze beschermingsmiddelen te maken met bijvoorbeeld een 3D printer en een aantal eenvoudige materialen. Materialen waar voorlopig nog geen tekorten zijn! Deze ontwerpen worden gedeeld en verder verfijnd. Bij Junior IOT maken we hiervan een versie die goed past bij onze materiaal keuze.

Stichting Junior IOT heeft een maakplaats in Alkmaar waar junior deelnemers werken met moderne technologie. We werken zonder winst oogmerk met het doel de passie voor technologie verder aan te wakkeren. Vanuit deze passie willen we nu een bijdrage leveren in de strijd tegen corona.

Hoe gebruik ik mijn spatmasker?

Om ons spatmasker of face shield klaar te maken voor je werk, zet je het eerst even in elkaar. In onze spatmasker flyer leggen we uit hoe je dat met drie eenvoudige stappen zelf doet. De details lees je op deze pagina: https://junioriot.nl/gebruik-junior888/

Let op: De schermen zijn een extra hulpmiddel, en creëren een extra barrière tussen de personen. Maar ademlucht beweegt gewoon om het masker heen. Blijf je gewone voorzorgsmaatregelen handhaven, blijf eventueel je mondmasker gebruiken en houd afstand. Je maakt hierin verder je eigen keuzes.

Ons aanbod is geen verkoop verhaal

We benadrukken dat we geen verkopers zijn. Als makers willen we een betekenisvolle bijdrage leveren en bieden we de materialen gratis aan. Zo kunnen we snel beginnen! Daarnaast zoeken we donateurs om uiteindelijk wel uit de kosten te komen.

  

Het is mooi om te zien hoe de verschillende maatschappelijke initiatieven in de media worden belicht. In dit artikel staan onze juniors van Junior IOT zij aan zij met de collega’s in de andere projecten. Het is mooi om de vergelijking te zien!

Hoe komen we tot ons ontwerp spatmasker ‘Junior888’

Op dit moment lijkt er in onze regio vooral behoefte te zijn aan face shields of spatmaskers; deze gezichtsmaskers worden dan wel altijd gebruikt in combinatie met een mondmasker.

Een gezichtsscherm, spatmasker of face shield bestaat uit een transparant vel wat om het gezicht gevouwen wordt. Om dit op zijn plek te houden wordt meestal een kunststof hoofdband gemaakt, wat met een elastische band op het hoofd wordt gedragen.

In ons ontwerp gebruiken we materialen die goed beschikbaar zijn. Lees meer op: https://junioriot.nl/junior888-design/

Tevreden gebruikers in alle beroepsgroepen

Op 8 april hebben we de eerste spatmaskers afgeleverd bij de eerste afnemer, 50 stuks voor Esdégé-Reigersdaal voor hun verschillende zorg locaties. Binnen enkele dagen volgen veel andere groepen en hadden we meer dan 1.000 spatmaskers gemaakt. Na een paar weken staat de teller nu al op enkele duizenden! Inmiddels hebben we gebruikers in alle beroepsgroepen. Kijk maar eens op https://junioriot.nl/onze-helden-in-de-strijd-tegen-corona/#gebruikers

 

Mondmasker clips

Onze nieuwste toevoeging is de JuniorClip, een clip of ear-guard om de elastieken van je mondmasker niet meer op de oren te hoeven dragen. Je kunt daarmee je mondmasker ook nog wat strakker zetten voor een betere afsluiting.

Menno heeft ons ontwerp gemaakt, geheel in lijn met onze hoofdband. Het is een strak model om sneller te produceren op onze 3D printers.

  

Op school ook spatmaskers uitdelen?

Op jouw school kan je een mooi lesprogramma invullen over het helpen van mensen in deze strijd tegen corona: https://junioriot.nl/spatmasker-op-school/
Op obs Atalanta zijn de kinderen alvast begonnen: https://junioriot.nl/atalanta-tegen-corona/

Zelf ook printen?

Een aantal mensen hebben zich al aangesloten bij onze groep. We vinden het leuk om je te helpen om zelf ook te printen. Stel je vraag via [email protected] en haal de files op van https://junioriot.nl/face-shield-junior888/

Wil jij of jouw organisatie de spatmaskers en de clips ook gebruiken?

Iedereen kan aanvragen, het maakt niet uit voor welk beroep dat is bedoeld. We zorgen graag dat de spatmaskers en de clips ook bij jou komen. Stuur een mail naar [email protected] en we regelen samen hoe we dat voor elkaar krijgen.

De spatmaskers leveren we compleet inclusief A4 transparante vellen voor het shield. Ze komen in een brievenbusdoosje van 9 stuks, in zakjes van 10 stuks, en nu ook in een verzend doos met 100 maskers. Maar alle aantallen zijn mogelijk. Vergeet niet om ook de clips voor mondkapjes te bestellen (de mondkapjes zelf leveren we niet). Stuur een mail naar [email protected]

Wat kost dat dan… Niets! Wij vinden het belangrijk om in de zorg de shields snel te kunnen leveren, zonder onderhandeling over de kosten. We zijn blij om de mensen in de zorg snel te kunnen helpen. Ook voor vrijwilligers en mensen met een kleine beurs zijn er geen kosten aan verbonden.
Een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs om onze vrienden en vrijwilligers te helpen bij de productie en om onze volgende uitvindingen mogelijk te maken. Maar let op, een bijdrage is niet verplicht.

Nieuw: Sinds kort hebben we ook een commerciële variant. Hetzelfde product, maar dan voor bedrijven die geen moeite hebben met de kosten. Je ontvangt desgewenst een sponsorfactuur voor € 5 per spatmasker of € 1 per clip, inclusief BTW en verzenden. De ontvangen bedragen helpen onze stichting deze rare tijden te overbruggen. Stuur daarvoor een mail naar [email protected]

Wil je ons helpen met de kosten?

Ook omdat we heel algemene materialen gebruiken kunnen we de spatmaskers en de clips zo voordelig mogelijk maken. Toch met alles er omheen lopen de kosten voor de spatmaskers wel op. Voor onze stichting is het dan toch even slikken nu we er duizenden stuks zijn gaan produceren. Bovendien zoeken we een manier voor onze stichting om deze rare tijden te kunnen overbruggen.

Door jullie sponsoring kunnen we het bestelproces heel simpel houden. Dat maakt dat de aanvragers al snel na hun aanvraag deze face shields en clips kunnen gebruiken.

Tikkie

Wil je ons sponsoren? Vraag ons een tikkie link, of gebruik de bankgegevens hieronder.

Bank

Een bankoverschrijving is van harte welkom. Begin dan je omschrijving met “Sponsoring”, iban NL61 RABO 0344 4429 50  t.n.v Stichting Junior IOT

Factuur

Bedrijven vragen ons steeds vaker om hetzelfde product ook op factuur te leveren. Dat doen we graag, maar verzoeken vanuit de zorg gaat wel voor. We horen vanuit de bedrijven een voorstel voor € 5 per spatmasker en € 1 per clip – een extra donatie blijft mogelijk. Hiervoor schrijven we een nette factuur, inclusief BTW en verzenden.

Help je ons om de spatmaskers en clips uit te delen?

Help je ons mee? Als makers is het voor ons lastig om de plekken te vinden waar de spatmaskers en de clips nodig zijn. Om écht te kunnen helpen moeten de materialen wel echt ingezet worden. Help je mee door deze aanbieding aan iedereen door te geven?

Vergeet de makers niet! De mooie dingen gaan ook na de corona door.

Vergeet ook straks de makers niet. Buiten deze crisis help je ook al mee door jouw lokale makerspace eens te bezoeken. Kijk eens welke mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn. Op hun website vertellen ze welke rol ze vervullen in het opfrissen van de moderne kennis en vaardigheden in onze maatschappij. Dit is iets waar we allemaal profijt van hebben!
Zoek als bedrijf samenwerking, en help deze maakplaatsen met sponsoring in geld of materialen. Van beide heeft ook Junior IOT nog best wat nodig. Regel je voor ons een vaste sponsoring, of laat ons meehelpen bij jouw bedrijfsdag en bij jullie technologie evenement?

Onze helden: makers, gebruikers en sponsors

Elke bijdrage helpt mee in de strijd tegen corona. We zijn blij dat veel mensen enthousiast verschillende rollen vervullen in dit project. Dit kan een rol zijn als maker, ontwerper, sponsor of bijvoorbeeld de media. Maar het belangrijkste zijn de gebruikers die de echte strijd aangaan.

Voor een overzicht van onze helden kijk je op: https://junioriot.nl/onze-helden-in-de-strijd-tegen-corona/

Waar komt jouw donatie terecht?

Jouw donatie helpt ons om dit project mogelijk te maken. Daarmee maak jij nu het verschil in de strijd tegen corona. Voor ons is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met jullie donaties, en daarom geven we hier een duidelijk beeld hoe jullie bijdrage wordt ingezet om juist nu een verschil te maken bij de uitdagingen in onze maatschappij.

Het team van vrijwilligers van Junior IOT ontwerpt, maakt de producten en zorgt dat het resultaat gratis bij jou terecht kan komen. De eerste stap naar 100 stuks was mogelijk door belangrijke steun van partners die zich in een vroeg stadium reeds herkennen in onze aanpak. In de week daarna schalen we op naar 1.000 stuks, wat alleen maar mogelijk is door de steun van jullie, de donateurs. Op dezelfde manier groeien we met jullie support nu door naar de volgende mijlpaal!

Vanuit jullie donaties worden in dit project allereerst de uitgaven bekostigd voor het bestellen van materialen om de productie mogelijk te maken. Denk dan voornamelijk aan filament, sheets, elastiek en bijvoorbeeld ook de flyer. Daarna proberen we natuurlijk allereerst de materialen te vergoeden die de vrijwilligers uit hun eigen voorraden verbruiken, en wie dat nodig heeft kan een bescheiden vrijwilligersvergoeding ontvangen.

Na afronding van het project zal een eventueel (positief of negatief) saldo bij Stichting Junior IOT blijven, waar we ons als ANBI stichting met onze juniors inzetten om met technologie een betekenisvolle bijdrage leveren aan onze toekomst – precies zoals dit huidige project. Vanuit de stichting kunnen we nieuwe projecten starten, even zoals het huidige project is ontstaan.

Als ANBI stichting werken we zonder winstoogmerk, en is bovendien middels onze statuten en de bestaande regelgeving gegarandeerd dat een tegoed altijd binnen onze doelstelling wordt gebruikt, ook in het denkbeeldige geval dat de stichting niet meer zou worden voortgezet. Maar ons doel is om nog heel lang met deze inspirerende projecten door te gaan. Hoe het project ook loopt, we zorgen er zorgvuldig voor dat jullie steun goed terecht komt!

Je mag onze ontwerpen namaken!

Onze ontwerpen namaken mag gewoon, graag zelfs. Maar we willen dat je het dan ook gratis, of tegen kostprijs blijft aanbieden.

We adviseren je dan van de spatmaskers pakketjes te maken van 10 of 20 stuks, met de hoofdbanden en elastieken schoon verpakt in bijvoorbeeld een ziplock zak. Ook de transparante vellen lever je erbij. Zorg dat je alle benodigde onderdelen aanlevert zodat je zorgmedewerker niet zelf op zoek moet naar bijvoorbeeld ontbrekende elastiekjes.

We delen onze ‘lessons learned’ ook graag met de mensen die zelf ook deze ontwerpen willen produceren. De 3D print files vind je bij het linkje elders op deze pagina. Voel je vrij om deze te gebruiken – maar niet om geld te verdienen of winst te maken.