In schooljaar 2023/24 gaan we ook op deze school aan de slag met het Junior IOT basisschool programma. Op deze informatiepagina laten we zien welke vakdocent(en) aan de slag gaan en welke datums we met de school kiezen.

De school

Adres van de school: Prins Willem-Alexanderschool, Wagenmakerstraat 51, 2694 BW `s-Gravenzande,  0174-41 62 42

Contactpersoon op de school: Esmee Cino, groepsleerkracht

De VO contactschool is: ISW Gasthuislaan

De lestijden van de school zijn op onze dagen: 8.30-14.30

Het programma wordt verzorgd door onze Junior IOT vakdocenten Shirley (kan op vrijdag, en ook maandag 9,00-14.00), en Sjoerd (kan maandag, dinsdag, woensdag).

Hoeveel dagen gaan we aan de slag?

Het Junior IOT programma steunt op deze school op het PO/VO budget wat inmiddels is toegewezen. Ons doel is om 56 lesdagen in te plannen.

We stellen voor om 34 maandagen en 22 vrijdagen in te plannen. Van de maandag zijn dit 17 dagen met Shirley, 17 dagen met Sjoerd. De vrijdagen zijn dan 22 dagen met Shirley. De maandagen zijn dan 9.00-14.00.

De school en Junior IOT

Wanneer we werken met een hele groep, dan is de eigen leerkracht aanwezig.

We richten op onze werkdag in de aula de Junior IOT werkplaats in. Dit is een ruime en lichte plek, met voldoende rust en overzicht, waar ook een aantal ramen open kunnen. De school zorgt voor een digi-bord, een stopcontact en wifi.

Waar van toepassing kan de 3D printer op school blijven zodra de leerlingen hier zelfstandig mee mogen werken.

De school zorgt zelf voor….

De school zorgt zelf voor een plek in de school als werkruimte voor onze lesdag. Daar is dan een stopcontact en een digi bord. Er is ventilatie, bijvoorbeeld middels een raam dat open kan. Als de school er dan ook voor zorgt dat er wat kinderen zijn, dan doet onze vakdocent de rest!

Junior IOT lestijden

Het schema toont de Junior IOT lestijden. Op dagen langer dan 5,5 uur, plannen we totaal 30 minuten als pauze.

In overleg met de school wordt dit schema verder aangepast. Let op: het schema kan hierdoor in de loop van het jaar nog veranderen, de informatie op deze website heeft dan voorrang.

 

De Junior IOT schoolagenda

Wijzigingen in de schoolagenda geeft de school aan ons door om tijdig ons lesschema aan te passen. Let op: het schema kan hierdoor in de loop van het jaar nog veranderen, de informatie op deze website heeft dan voorrang.

( ter info )  Laatste dag zomervakantie:

Regio Noord Regio Midden Regio Zuid
22 juli t/m 3 september 2023 8 juli t/m 20 augustus 2023 15 juli t/m 27 augustus 2023

 

Lesprogramma groepen 8

Solderen en samenwerken

  • Les 1: Kennismaking met solderen en veiligheid
  • Les 2: Je eigen lichtje
  • Les 3:  Meer leds op je soldeerwerkje en de eerste kinderen kiezen voor een schakelaar
  • Les 4: Help elkaar met de schakelaar, en kijk of je de instructie vor een volgend idee kunt vinden op onze website.
  • Les 5: Probeer ook eens de RGB led, en probeer dan ook met 3 schakelaars. Naar voorbeeld van de pagina op het bord.
  • Les 6: Help elkaar met de RGB. Naar voorbeeld van de pagina op je eigen scherm.
  • Les 7: Werkje op PCB. Naar voorbeeld van de pagina op je eigen scherm. Leerlingen die dit nog niet kunnen mogen het Princessenledje proberen.
  • Les 8: Ingewikkelder werkje op PCB. Naar voorbeeld van de pagina op je eigen scherm. Je mag zelf vooruit werken. Kinderen mogen misschien ook wat doen met de trilmotortjes.
  • Les 9: Leerlingen zijn uitgeroosterd
  • Les 10: Leerlingen zijn uitgeroosterd
  • Les 11: Kijk eens op SolderenPlus. Volg voorbeelden op de pagina. Maak je eigen creaties. Ze hebben trilrobots gesoldeerd.

3D ontwerpen in TinkerCad

  • Les 12: Je eigen inlog maken en kennismaken met TinkerCad
  • Les 13: Naamblokje met een gat. Naar voorbeeld van de pagina op het bord.
  • Les 14: Maak wat jij leuk vindt. Bekijk voorbeelden op onze pagina op je eigen scherm. Vanaf nu is er een 3D printer aanwezig, waar een standaard voorbeeld wordt geprint.
  • Les 15: 11 en 15 december.  Dit wordt een kerstles! Even terug naar solderen om een kerstlampje te maken
    • reserve les: TinkerCad Maak een ontwerp op maat. Uitdaging aan een enkele leerling: het 3D combinatiewoord volgens filmpje op onze pagina.

Tussendoor: Prikbordje, circuits op het breadboard (dit is een tweede- of derdejaars onderwerp)

  • Les 16: Zelf circuits bouwen. Centrale uitleg op het bord. Volg de voorbeelden van onze pagina op je eigen scherm. Help elkaar.
  • Les 17: Zelf circuits bouwen. Nog een keer, verder gaan waar je was gebleven. Voor wie verder wil: probeer de breadboard/transistor schakelingen.

3D printen en certificaat halen

Vaak halen we deze lessen zo ver mogelijk naat voren, maar wel na de soldeerlessen en de eerste TinkerCad lessen. Zodra de eerste leerlingen hun Certificaten hebben verdiend, mogen ze ook buiten de lessen om met de 3D printer aan de slag. Wij zijn daar zelf niet bij. Vanaf dit moment werken de leerlingen meerdere volle dagen aan het zelf regelen van het samen gebruiken van de 3D printer.

  • Les 18: De 3D printer wordt uitgelegd. Oeh wat ingewikkeld: TinkerCad –> STL –> USB stick –> Slice computer –> USB Stick –> 3D printer. Enkele kinderen proberen het een keer. De rest werkt in TinkerCad.
  • Les 19: 3D printer sessie 2, een aantal kinderen gaan aan de slag met de slicer. Tegelijk werken in TinkerCad, maak eens een 3D knikkerdoolhof. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.
  • Les 20: 3D printer sessie 3, een aantal kinderen gaan aan de slag en helpen elkaar. In TinkerCad: knikkerdoolhof combineren en mooier maken. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.
  • Les 21: 3D printer sessie 4, een aantal kinderen gaan aan de slag en helpen elkaar. Tegelijk werken in TinkerCad volgens de 3D uitdagingen pagina. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.
  • Buiten de lessen om: We zien dat de leerlingen in de school blijven om hun diverse persoonlijke 3D print werkjes uit te printen. Ze ontdekken hoe ze daarover afspraken maken, en hoe ze echt zelfstandig met elkaar tot goede oplossingen komen. Ze ontdekken hoe ze samen voor de machines en de ruimte eromheen zorgen. Dit loopt vanaf nu door tot de zomer, en leerlingen pakken het meestal daarna zelf weer op.

Deze slaan we over: 6 lessen zelfstandig vrije opdracht in de makerspace (skip)

Dit blok voor het zelfstandig werken slaan we over. De groep 8 leerlingen hebben op het PWA bij de start van het project tijdens het solderen al heel veel gedaan aan zelfstandig samenwerken. Liever bieden we nu wat meer regie en begeleiding.

Tussendoor: Transistors op het breadboard (nieuw in dit schooljaar, dit is een tweede- of derdejaars onderwerp)

  • Les 22: Schakelen met transistors op het breadboiard. Dit is een nieuwe oefening die eigenlijk bedoeld is voor onderbouw VO. Leds, schakelen en kniperlicht machine. Dit is ingewikkeld: je mag ook de eerdere schakelingen nog eens maken.

Samenwerkproject: technieken combineren uit alle werkplaatsen. Ook 3D pennen komen op tafel. 

  • Les 23: Zelf werken aan een combinatieproject. Alle technieken bij elkaar. Een nieuwe kans om je certificaat te halen.
  • Les 24: Zelf werken aan een combinatieproject. Het is handig om de spulen van vorige keer mee te nemen, dan kan je verder werken aan je project.
  • Les 25: Zelf werken aan een combinatieproject. Je ontdekt dat iedereen tegelijk naar dezelfde werkplaats wil.
  • Les 26: Zelf werken aan een combinatieproject. Kinderen werken soms ook aan leuke dingen voor thuis.

Mensen scannen en jezelf 3D printen (dit is een tweede- of derdejaars onderwerp)  –> deze opdracht kunnen we verschuiven we naar een handig moment eerder in het jaar

  • Les 27: Hoe kan je jezelf scannen en 3D printen? Lees zorgvuldig de beschrijving op onze website.
  • Buiten de lessen om: Dit regelen ze zelf. Groepers 8 werken aan het scannen en 3D printen van elkaar. De beeldjes worden door de leerlingen geprint en verzameld en gaan over een paar weken, aan het einde van hun PO schoolloopbaan, met de kinderen mee naar huis. Hier zijn ze samen een aantal volle dagen mee bezig.

Pneumatiek?? nog uit te werken, nog niet zeker of deze oefening er is (dit is een tweede- of derdejaars onderwerp)

  • Les 28: Kennismaking, veilig werken met lucht. Bewegen met lucht.
  • Les 29: Schakelen met lucht, combinaties bouwen op het lucht bouwbord.
  • Les 30: Uitdaging: een vier-op-een-rij machine?? Dit moet nog worden uitgevonden.

Licht en lenzen?? nog uit te werken, nog niet zeker of deze oefening er is (dit is een tweede- of derdejaars onderwerp)

  • Les 31: Kennismaken en veilig werken met licht.
  • Les 32: Verder met licht en projecties

En verder, als er daarna nog lessen ingevuld kunnen worden:

  • Les 33: Samenwerkproject
  • Les 33: Samenwerkproject
  • Les 35: Samenwerkproject

Daarnaast hebben we mogelijkheden voor programmeren in TinkerCad en Scratch Programmeren.

Lesprogramma groepen 4-5-6-7

Het lesprogramma van groepen 5-6-7 beweegt voor de hoofd-onderwerpen in dagplanning mee met de planning van groepen 8. Dat betekent dat de leerlingen van groep 5, 6 en 7 hetzelfde onderwerp krijgen als groep 8 op dezelfde dag krijgt. De diepgang wordt afgestemd op de vaardigheid die deze leerlingen tot dan hebben opgebouwd. Op sommige dagen heeft groep 8 een extra speciaal project – de vakdocent schat in of de andere groepen dit ook willen, of dat ze verder willen met hun eerdere onderwerp.

Bijvoorbeeld: Op vrijdag 1 december is groep 8 bezig met hun les 13, TinkerCad. De jongere groepen werken dan ook met TinkerCad, en gaan wat minder diep in op de onderwerpen.

Door deze planning kan het zijn dat niet elke klas in elk blok hetzelfde aantal lessen krijgt. Daarom komen bij de samenwerkopdrachten alle technieken weer op tafel en mogen de leerlingen dan zelf hun onderwerp kiezen.

Groepen 4 lopen zo goed mogeljk mee in deze planning.

Solderen en samenwerken voor groepen 4-5-6-7

  • Solderen, les 1: Kennismaking met solderen en veiligheid
  • Solderen, les 2: Solderen, maak nu zelf je eigen lichtje
  • Solderen, les 3: Solderen, maak zelf je eigen lichtje in een andere kleur, sommige kinderen maken meerdere leds op één werkje
  • Solderen, les 4/5/6: Solderen, help elkaar met de schakelaar, probeer ook eens de RGB led, eventueel door naar de trilrobotjes

3D ontwerpen in TinkerCad voor groepen 4-5-6-7

  • TinkerCad, les 1: Je eigen inlog maken en kennismaken met TinkerCad
  • TinkerCad, les 2: Naamblokje met een gat. Naar voorbeeld van de pagina op het bord.
  • TinkerCad, les 3: Maak wat jij leuk vindt. Bekijk voorbeelden op onze pagina op je eigen scherm. Vanaf nu is er een 3D printer aanwezig, waar een standaard voorbeeld wordt geprint.
  • TinkerCad, les 4/5/6: Maak een ontwerp op maat. Uitdaging aan een enkele leerling: het 3D combinatiewoord volgens filmpje op onze pagina.

3D printen en certificaat halen voor groepen 4-5-6-7

  • 3D printen, les 1: De 3D printer wordt uitgelegd. Oeh wat ingewikkeld: TinkerCad –> STL –> USB stick –> Slice computer –> USB Stick –> 3D printer. Enkele kinderen proberen het een keer. De rest werkt in TinkerCad.
  • 3D printen, les 2: 3D printer sessie 2, een aantal kinderen gaan aan de slag met de slicer. Tegelijk werken in TinkerCad, teken wat je leuk vindt. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.
  • 3D printen, les 3: 3D printer sessie 3, een aantal kinderen gaan aan de slag en helpen elkaar. In TinkerCad: misschien maak jij een knikkerdoolhof. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.
  • 3D printen, les 4: 3D printer sessie 4, een aantal kinderen gaan aan de slag en helpen elkaar. Tegelijk werken in TinkerCad volgens de 3D uitdagingen pagina. Enkele kinderen verdienen een Certificaat.

Samenwerkopdrachten voor groepen 4-5-6-7

Bij de samenwerkopdrachten werken de leerlingen een aantal lessen samen aan een opdracht. Alle technieken komen op tafel. Op onze pagina staat uitgelegd hoe ze de opdracht samen kiezen. We geven ze daarnaast de ruimte om leuke dingen voor thuis te maken.

 

De agenda

 

Datum Inzet Junior IOT Dag planning Opmerking
zondag 20 augustus 2023 (INFO) zomervakantie
maandag 21 augustus 2023 (SKIP) eerste week
vrijdag 25 augustus 2023 (SKIP) eerste week
maandag 28 augustus 2023 Shirley 1 09:00-09:50 8A: Eerste helft (les 1)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 1)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 1)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 1)
12:20-13:10 7A: Eerste helft (les 1)
13:10-14:00 7A: Tweede helft (les 1)
Solderen en veiligheid
vrijdag 1 september 2023 Shirley 08:30-09:25 4A: Eerste helft (les 1)
09:25-10:20 4A: Tweede helft (les 1)
10:30-11:25 6A: Eerste helft (les 1)
11:25-12:20 6A: Tweede helft (les 1)
12:30-13:25 5A: Eerste helft (les 1)
13:25-14:20 5A: Tweede helft (les 1)
 Solderen en veiligheid
maandag 4 september 2023 Sjoerd 1 09:00-09:50 4B: eerste helft (les 1)
09:50-10:40 4B: Tweede helft (les 1)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 2)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 2)
12:20-13:10 8A: Eerste helft (les 2)
13:10-14:00 8A: Tweede helft (les 2)
 Solderen en veiligheid
vrijdag 8 september 2023 Shirley 08:30-09:25 7B: Eerste helft (les 1)
09:25-10:20 7B: Tweede helft (les 1)
10:30-11:25 6B: Eerste helft (les 1)
11:25-12:20 6B: Tweede helft (les 1)
12:30-13:25 5B: Eerste helft (les 1)
13:25-14:20 5B: Tweede helft (les 1)
 Solderen en veiligheid
maandag 11 september 2023 Shirley 2 09:00-09:50 8A: Eerste helft (les 3)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 3)
10:40-11:30 4A: Eerste helft (les 2)
11:30-12:20 4A: Tweede helft (les 2)
12:20-13:10 8B: Eerste helft (les 3)
13:10-14:00 8B: Tweede helft (les 3)
 Solderen
donderdag 14 september 2023 (INFO) vrij studiedag
vrijdag 15 september 2023 (SKIP) (Shirley kan vandaag niet) Geen techniek
maandag 18 september 2023 Sjoerd 2 09:00-09:50 8A: Eerste helft (les 4)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 4)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 4)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 4)
12:20-13:10 4B: Eerste helft (les 2)
13:10-14:00 4B: Tweede helft (les 2)
 Solderen
vrijdag 22 september 2023 Shirley 08:30-09:25 5A: Eerste helft (les 2)
09:25-10:20 5A: Tweede helft (les 2)
10:30-11:25 6A: Eerste helft (les 2)
11:25-12:20 6A: Tweede helft (les 2)
12:30-13:25 7A: Eerste helft (les 2)
13:25-14:20 7A: Tweede helft (les 2)
 

Solderen

maandag 25 september 2023 Shirley 3 09:00-09:50 8A: Eerste helft (les 5)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 5)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 5)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 5)
12:20-13:10 4A: Eerste helft (les 3)
13:10-14:00 4A: Tweede helft (les 3)
 Solderen
vrijdag 29 september 2023 Shirley 08:30-09:25 5B: Eerste helft (les 2)
09:25-10:20 5B: Tweede helft (les 2)
10:30-11:25 6B: Eerste helft (les 2)
11:25-12:20 6B: Tweede helft (les 2)
12:40-13:35 7B: Eerste helft (les 2)
13:35-14:30 7B: Tweede helft (les 2)
 Solderen
maandag 2 oktober 2023 Sjoerd 3 09:00-09:50 4B: eerste helft (les 3)
09:50-10:40 4B: Tweede helft (les 3)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 6)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 6)
12:20-13:10 8A: Eerste helft (les 6)
13:10-14:00 8A: Tweede helft (les 6)
 Solderen
vrijdag 6 oktober 2023 Shirley 08:30-09:25 5A: Eerste helft (les 3)
09:25-10:20 5A: Tweede helft (les 3)
10:30-11:25 7A: Eerste helft (les 3)
11:25-12:20 7A: Tweede helft (les 3)
12:40-13:35 6A: Eerste helft (les 3)
13:35-14:30 6A: Tweede helft (les 3)
 Solderen
maandag 9 oktober 2023 Shirley 4 09:00-09:50 8A: Eerste helft (les 7)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 7)
10:40-11:30 4A: Eerste helft (les 4)
11:30-12:20 4A: Tweede helft (les 4)
12:20-13:10 8B: Eerste helft (les 7)
13:10-14:00 8B: Tweede helft (les 7)
 Solderen
vrijdag 13 oktober 2023 (INFO) gr 3-8 v.a. 12.15 vrij Geen techniek

 

 

Datum Inzet Junior IOT Dag planning Opmerking
zaterdag 14 oktober 2023 (INFO) herfstvakantie
zondag 22 oktober 2023 (INFO) herfstvakantie
maandag 23 oktober 2023 Skip (Sjoerd ziek gemeld) 09:00-09:50 4B: eerste helft – Les 4
09:50-10:40 4B: Tweede helft – Les 4
10:40-11:30 5B: Eerste helft – Les 3
11:30-12:20 5B: Tweede helft – Les 3
12:20-13:10 7B: Eerste helft – Les 3
13:10-14:00 7B: Tweede helft – Les 3
 Solderen
vrijdag 27 oktober 2023 Shirley 08:30-09:25 6B: Eerste helft – Les 3
09:25-10:20 6B: Tweede helft – Les 3
10:30-11:25 8A: Eerste helft – Les 8
11:25-12:20 8A: Tweede helft – Les 8
12:30-13:25 8B: Eerste helft – Les 8
13:25-14:20 8B: Tweede helft – Les 8
 Solderen
maandag 30 oktober 2023 Shirley 5 09:00-09:50 8A: eerste helft – Les 9
09:50-10:40 8A Tweede helft – Les 9
10:40-11:30 8B: Eerste helft – Les 9
11:30-12:20 8B: Tweede helft – Les 9
12:20-13:10 7A: Eerste helft – Les 4
13:10-14:00 7A: Tweede helft – Les 4
 Solderen
vrijdag 3 november 2023 (INFO) cultuur uur Geen techniek Cultuuruur
maandag 6 november 2023 Sjoerd 5 09:00-09:50 8B: eerste helft – Les 10
09:50-10:40 8B: Tweede helft – Les 10
10:40-11:30 8A: Eerste helft – Les 10
11:30-12:20 8A: Tweede helft – Les 10
12:20-13:10 4A: Eerste helft – Les 5
13:10-14:00 4A: Tweede helft – Les 5
 Solderen
vrijdag 10 november 2023 (INFO) cultuur uur cultuuruur Geen techniek
maandag 13 november 2023 Shirley 6 09:00-09:50 8A: eerste helft – Les 11
09:50-10:40 8A: Tweede helft – Les 11
10:40-11:30 8B: Eerste helft – Les 11
11:30-12:20 8B: Tweede helft – Les 11
12:20-13:10 5A: Eerste helft – Les 4
13:10-14:00 5A: Tweede helft – Les 4
 Solderen
vrijdag 17 november 2023 (INFO) cultuur uur cultuuruur Geen techniek
maandag 20 november 2023 Sjoerd 6 09:00-09:50 8B: eerste helft – Les 12
09:50-10:40 8B: Tweede helft – Les 12
10:40-11:30 8A: Eerste helft – Les 12
11:30-12:20 8A: Tweede helft – Les 12
12:20-13:10 6A: Eerste helft – Les 4
13:10-14:00 6A: Tweede helft – Les 4
TinkerCad
vrijdag 24 november 2023 (INFO) vrij studiedag
maandag 27 november 2023   Shirley 7 (…zoals originele planning) 09:00-09:50 7B: eerste helft – Les 4
09:50-10:40 7B: Tweede helft – Les 4
10:40-11:30 5B: Eerste helft – Les 4
11:30-12:20 5B: Tweede helft – Les 4
12:20-13:10 6B: Eerste helft – Les 4
13:10-14:00 6B: Tweede helft – Les 4
solderen trilrobotjes
vrijdag 1 december 2023 Shirley 08:30-09:25 4B: Eerste helft – Les 5
09:25-10:20 4B: Tweede helft – Les 5
10:30-11:25 8A: Eerste helft – Les 13
11:25-12:20 8A: Tweede helft – Les 13
12:30-13:25 8B: Eerste helft – Les 13
13:25-14:20 8B: Tweede helft – Les 13
TinkerCad
maandag 4 december 2023 Sjoerd 7 09:00-09:50 6A: eerste helft – Les 5
09:50-10:40 6A: Tweede helft – Les 5
10:40-11:30 7A: Eerste helft – Les 6
11:30-12:20 7A: Tweede helft – Les 6
12:20-13:10 5A: Eerste helft – Les 5
13:10-14:00 5A: Tweede helft – Les 5
TinkerCad

Vanaf nu is er een printer aanwezig

dinsdag 5 december 2023 (INFO) gr 1-8 vrij v.a. 12.15
vrijdag 8 december 2023 Shirley 08:30-09:25 4A: Eerste helft – Les 6
09:25-10:20 4A: Tweede helft – Les 6
10:30-11:25 8B: Eerste helft – Les 14
11:25-12:20 8B: Tweede helft – Les 14
12:40-13:35 8A: Eerste helft – Les 14
13:35-14:30 8A: Tweede helft – Les 14
TinkerCad
maandag 11 december 2023 Marco vanaf 10.40

Eerste les Overgeslagen wegens ziekmelding vakdocent (was: Shirley)

Vervallen: 09:00-09:50 8A: eerste helft – Les 15
Vervallen: 09:50-10:40 8A: Tweede helft – Les 15
10:40-11:30 8B: Eerste helft – Les 15
11:30-12:20 8B: Tweede helft – Les 15
12:30-13:10 4B: Eerste helft – Les 6
13:10-14:00 4B: Tweede helft – Les 6
Verder met TinkerCad. Groepen 4 maken een inlog.

Kijk eens, daar staat een 3D printer

(dit was kerstles solderen)

vrijdag 15 december 2023 Shirley 08:30-09:25 6B: Eerste helft – Les 5
09:25-10:20 6B: Tweede helft – Les 5
10:30-11:25 7B: Eerste helft – Les 5
11:25-12:20 7B: Tweede helft – Les 5
12:40-13:35 5B: Eerste helft – Les 5
13:35-14:30 5B: Tweede helft – Les 5
kerstles solderen
maandag 18 december 2023 Sjoerd 8 update: start 9.00

08:30-09:25 8B: eerste helft – Les 16
09:25-10:20 8B: Tweede helft – Les 16
10:30-11:25 5B: Eerste helft – Les 6
11:25-12:20 5B: Tweede helft – Les 6
12:30-13:25 8A: Eerste helft – Les 16
13:25-14:20 8A: Tweede helft – Les 16

TinkerCad
donderdag 21 december 2023 (INFO) kerstviering
vrijdag 22 december 2023 (INFO) gr 3-8 vrij v.a. 12.15
zaterdag 23 december 2023 (INFO) kerstvakantie

 

Datum Inzet Junior IOT Dag planning Opmerking
zondag 7 januari 2024 (INFO) kerstvakantie
maandag 8 januari 2024 Shirley 9 09:00-09:50 4A: Eerste helft (les 7)
09:50-10:40 4A: Tweede helft (les 7)
10:40-11:30 5A: Eerste helft (les 7)
11:30-12:20 5A: Tweede helft (les 7)
12:20-13:10 6A: Eerste helft (les 6)
13:10-14:00 6A: Tweede helft (les 6)
vrijdag 12 januari 2024 Sjoerd (vervangt Shirley) 08:30-09:25 7B: Eerste helft (les 6)
09:25-10:20 7B: Tweede helft (les 6)
10:30-11:25 8B: Eerste helft (les 17)
11:25-12:20 8B: Tweede helft (les 17)
12:40-13:25 8A: Eerste helft (les 17)
13:25-14:20 8A: Tweede helft (les 17)
maandag 15 januari 2024 Sjoerd 9 09:00-09:50 4B: eerste helft (les 7)
09:50-10:40 4B: Tweede helft (les 7)
10:40-11:30 5B: Eerste helft (les 7)
11:30-12:20 5B: Tweede helft (les 7)
12:20-13:10 6B: Eerste helft (les 6)
13:10-14:00 6B: Tweede helft (les 6)
vrijdag 19 januari 2024 Marco en Saskia 08:30-09:25 7A: Eerste helft (les 7)
09:25-10:20 7A: Tweede helft (les 7)
10:30-11:25 8A: Eerste helft (les 18)
11:25-12:20 8A: Tweede helft (les 18)
12:40-13:25 8B: Eerste helft (les 18)
13:25-14:20 8B: Tweede helft (les 18)
Deze leerlingen helpen elkaar met een paar eigen 3D printjes. Een print is 10 minuten in de les. Als je niet met 3D printen bezig bent dan ontwerp je zelf iets. Ze regelen zelf een volgorde.

We hebben een extra oefening mee: Pneumatiek: ontdek luchtdruk, schakelingen en beweging zoals deze ook in machines in de fabriek worden gebruikt.

maandag 22 januari 2024 Sjoerd (vervangt Shirley) 09:00-09:50 8A: eerste helft (les 19)
09:50-10:40 8A: Tweede helft (les 19)
10:40-11:30 8B: Eerste helft (les 19)
11:30-12:20 8B: Tweede helft (les 19)
12:20-13:10 4A: Eerste helft (les 8)
13:10-14:00 4A: Tweede helft (les 8)
vrijdag 26 januari 2024 Shirley 08:30-09:25 6A: Eerste helft (les 7)
09:25-10:20 6A: Tweede helft (les 7)
10:30-11:25 7B: Eerste helft (les 7)
11:25-12:20 7B: Tweede helft (les 7)
12:40-13:25 5A: Eerste helft (les 8)
13:25-14:20 5A: Tweede helft (les 8)
maandag 29 januari 2024 Marco 09:00-09:50 8B: eerste helft (les 20)
09:50-10:40 8B: Tweede helft (les 20)
10:40-11:10 8A: Eerste helft (les 20)
11:10-11:45 8A: Tweede helft (les 20) wegens VO bezoek
pauze
12:20-13:10 4B: Eerste helft (les 8)
13:10-14:00 4B: Tweede helft (les 8)
We hebben een extra oefening mee: Bouw je BEP – techniek. Een bewegingsmachine met tandwielen en aandrijving. https://junioriot.nl/bep/
vrijdag 2 februari 2024 Saskia + Marco gedeeltelijk blijkt 2-2 een Studiedag
maandag 5 februari 2024 Saskia 09:00-09:50 4B: eerste helft (les 9)
09:50-10:40 4B: Tweede helft (les 9)
10:40-11:30 8A: Eerste helft (les 21)
11:30-12:20 8A: Tweede helft (les 21)
12:20-13:10 8B: Eerste helft (les 21)
13:10-14:00 8B: Tweede helft (les 21)
We hebben een extra oefening mee: BYOR – build your own robot. Actie en reactie met sensoren en robot onderdelen. Een eerste kennismaking met de set. https://junioriot.nl/byor/
woensdag 7 februari 2024   overdracht Het project wordt overgedragen aan de school. De leerlingen kunnen zelfstandig verder met 3D printen.
vrijdag 16 februari 2024 (INFO) gr 3-8 vrij v.a. 12.15 Geen techniek