— Op dit moment niet los leverbaar —

 

Onze shop prijs is 20 euro (per 2020/2021). Per september 2022 wordt de prijs aangepast aan de stijgende inkoopskosten in de markt.

Deze materialen maken deel uit van de Junior IOT jaarprogramma’s die we op de scholen geven als onderdeel van regulier onderwijs. Incidenteel schaffen ook andere scholen, bedrijven, particulieren deze materialen aan om in te zetten als deel van, of aanvulling op regulier onderwijs.

Je hebt onze Arduino Bag-of-Fun (link) nodig om de WiFi robot te bouwen en te besturen. Voor de andere aanvulsets kijk je op: https://junioriot.nl/arduino-nano-project-aanvulset/

Aanvul set: Arduino nano Retro game met arcade kast

(Aangepaste set per december 2020)

Let op: Voor deze set is een uitgebreide cursus uitgewerkt. Bij sommige scholen kan de leerling bijvoorbeeld 20 weken lang, één middag per week werken aan deze opdracht. Je begint met de Arduino Bag-of-fun. Stap voor stap doe je alle labs om alles te ontdekken over electronica, programmeren en de Arduino. Als afsluiting van deze lessenserie bouw je zelf een eigen mini game op de Arduino. https://junioriot.nl/cursus-retro-arcade-game/

Deze aanvul set past bij onze nieuwe lessenserie van begin 2021: https://junioriot.nl/cursus-retro-arcade-game/. Het programmeren van een eigen game klinkt altijd erg interessant. Hoe pak je dat aan, en hoe kan het spel reageren op de bedieningselementen? Voor deze lessenserie hebben we een nieuwe aanvul set. Met deze onderdelen bouw je een eigen arcade kast, met je eigen game. Wat je er verder mee wilt doen, dat laten we over aan jouw eigen fantasie.

Inhoud:

  • Laser-cut Micro arcade frame voor één of twee spelers, van Francien of van Thomas.
  • 1x Buzzer of speaker.

De rest van het spel bouw je met de onderdelen vanuit de startset.

Game Design én Design?

In onze sets is meer dan genoeg ruimte voor de verschillende interesses en vaardigheden van iedereen.

Met deze set kan je als aanstormend Game Designer aan de slag met de software; Erngineers en werktuigbouwers willen graag een verbeterde versie van de behuizing ontwerpen; Grafische Vormgevers kunnen alles uit de kast halen om het uiterlijk een nieuwe ‘look en feel’ te geven.

Duco van het maak-bedrijf ‘Studio Maakt’ stuurt ons de twee films met het super-coole resultaat van zijn electronica kunsten, gecombineerd met de artistieke resultaten van zijn dochter:

  “A walk around of the Arduino Nano based arcade game. The encasement was designed by Francien from Fablab Alkmaar made of lasercut 3mm. plywood. The case was decorated by Fenna and the electronics assembled by me. The Snake game library is installed here and also the 8×8 matrix library. A red acrylic panel in front of the LED matrix was added by me to improve the contrast and the esthetics. Thanx to Marco from Junior IOT, who donated the electronics.”