— Op dit moment niet los leverbaar —

 

Onze shop prijs is €20 per set (per 2020/21), tenzij anders vermeld. Per september 2022 wordt de prijs aangepast aan de stijgende inkoopkosten in de markt.

Deze materialen maken deel uit van de Junior IOT jaarprogramma’s die we op de scholen geven als onderdeel van regulier onderwijs. Incidenteel schaffen ook andere scholen, bedrijven, particulieren deze materialen aan om in te zetten als deel van, of aanvulling op regulier onderwijs.

Op school zal een deelnemer na onze basislessen met de Arduino Nano Startset graag een eigen vervolgproject kiezen. Hiervoor hebben we samen met de leerlingen onderdelen uitgezocht voor speciale aanvulsets. Bij een aanvulset heb je ook de onderdelen nodig van de Arduino Bag-of-Fun:  https://junioriot.nl/arduino-nano-startset/

Hieronder zie je enkele voorbeelden. Deze sets worden voor het gebruik nog verder afgestemd en uitgerekend. Het budget blijft eenduidig.

Zolang de voorraad strekt. Ook hier geldt de waarschuwing, het kan zijn dat je niet altijd dezelfde onderdelen aantreft. Je hebt daarbij ook je basisset nodig om een volledig product te maken. Zoek ook zelf naar een oplossing als er iets stuk is gegaan of wanneer er iets ontbreekt.

Joystick robotarm challenge (update december 2020)

Nieuwe lessenserie in 2021: https://junioriot.nl/cursus-robotarm/

Uitdaging uit 2020: https://junioriot.nl/arduino-joystick-robotarm-challenge/

Let op: Voor deze set is een uitgebreide cursus uitgewerkt. Bij sommige scholen kan de leerling bijvoorbeeld 20 weken lang, één middag per week werken aan deze opdracht. Je begint met de Arduino Bag-of-fun. Stap voor stap doe je alle labs om alles te ontdekken over electronica, programmeren en de Arduino. Als afsluiting van deze lessenserie bouw je zelf de robotarm.  https://junioriot.nl/cursus-robotarm/

Lees de details en onderdelen lijst op: https://junioriot.nl/aanvulset-arduino-robotarm/

 

Lolin32 ESP Robotwagen met WiFi bediening

Nieuwe lessenserie in 2021: https://junioriot.nl/cursus-esp-robot/

Je bouwt een meest minimalistische afstand bestuurbare robot wagen. Met de allerkleinste motors kan je misschien al rijden met een 300 mAh accu, dat mag je zelf ontdekken. Programmeer de ESP zodat de robot via je telefoon bediend kan worden.

Let op: Voor deze set is een uitgebreide cursus uitgewerkt. Bij sommige scholen kan de leerling bijvoorbeeld 20 weken lang, één middag per week werken aan deze opdracht. Je begint met de Arduino Bag-of-fun. Stap voor stap doe je alle labs om alles te ontdekken over electronica, programmeren en de Arduino. Als afsluiting van deze lessenserie bouw je zelf de WiFi robot. https://junioriot.nl/cursus-esp-robot/ 

Lees de details en onderdelen lijst op: https://junioriot.nl/https-junioriot-nl-esp-robot/

Nieuw idee: De Arduino Nano robotwagen 2020 (nog in ontwikkeling)

  • 2x Mini motor met wiel –>
    • Als dit de mini-mini uitvoering is dan maak je zelf de wielen met 3D printer of van een stukje karton.
    • Als dit de grote versie is dan kan het bij de 12V versie nodig zijn om een extra voeding te regelen.
  • 1x Mini motor controller met dubbele H-brug.
  • 1x Set 3D geprinte onderdelen om motors, wielen breadboard aan elkaar te monteren.
  • 2x Of 4x microswitch met rolbediening.

Zelf toevoegen: hete lijm pistool

Maak een meest minimalistische robot wagen. Van karton maak je een frame, of je gebruikt de 3D printer. De twee motors gaan links en rechts, en worden door de Arduino bestuurd. Voorop of achterop zet je twee microswitches. Power komt voorlopig gewoon via je USB-snoer.

Programmeer de Arduino zodat obstakels worden vermeden.

 

Arduino nano Retro game met arcade kast

(Aangepaste set per december 2020)

Let op: Voor deze set is een uitgebreide cursus uitgewerkt. Bij sommige scholen kan de leerling bijvoorbeeld 20 weken lang, één middag per week werken aan deze opdracht. Je begint met de Arduino Bag-of-fun. Stap voor stap doe je alle labs om alles te ontdekken over electronica, programmeren en de Arduino. Als afsluiting van deze lessenserie bouw je zelf een eigen mini game op de Arduino. https://junioriot.nl/cursus-retro-arcade-game/

Deze opdracht vraagt om echte programmeer skills. Het bouwen van een echt werkende game met een kleine processor lijkt best nog wel een uitdaging. Je vecht tegen de grenzen wat mogelijk is binnen de Arduino, en zo leer je alle details nog beter te herkennen. Heb je erg genoten van de Bag of Fun, en wil je een interessante programmeer uitdaging? Dan is dit de juiste keuze.

Voor de details en de onderdelenlijst kijk je op: https://junioriot.nl/aanvulset-retro-arcade-game/

Game Design én Design?

In onze sets is meer dan genoeg ruimte voor de verschillende interesses en vaardigheden van iedereen.

Met deze set kan je als aanstormend Game Designer aan de slag met de software; Erngineers en werktuigbouwers willen graag een verbeterde versie van de behuizing ontwerpen; Grafische Vormgevers kunnen alles uit de kast halen om het uiterlijk een nieuwe ‘look en feel’ te geven.

Duco van het maak-bedrijf ‘Studio Maakt’ stuurt ons de twee films met het super-coole resultaat van zijn electronica kunsten, gecombineerd met de artistieke resultaten van zijn dochter:

“A walk around of the Arduino Nano based arcade game. The encasement was designed by Francien from Fablab Alkmaar made of lasercut 3mm. plywood. The case was decorated by Fenna and the electronics assembled by me. The Snake game library is installed here and also the 8×8 matrix library. A red acrylic panel in front of the LED matrix was added by me to improve the contrast and the esthetics. Thanx to Marco from Junior IOT, who donated the electronics.”

 

 

Slagboom met DC motor

(Nieuwe set per januari 2021)

Let op: Voor deze set is een uitgebreide cursus uitgewerkt. Bij sommige scholen kan de leerling bijvoorbeeld 20 weken lang, één middag per week werken aan deze opdracht. Je begint met de Arduino Bag-of-fun. Stap voor stap doe je alle labs om alles te ontdekken over electronica, programmeren en de Arduino. Als afsluiting van deze lessenserie bouw je zelf de slagboom met DC motor. Engineering en ontwerpen is een belangrijk onderdeel van deze opdracht omdat je zelf de mechanische onderdelen maakt. https://junioriot.nl/cursus-slagboom/ 

Deze aanvulset past bij onze nieuwe lessenserie van begin 2021: https://junioriot.nl/cursus-slagboom/. In de voorgaande jaren hebben juniors een aantal leuke projecten bedacht met verschillende soorten motoren. De DC motor wordt toegepast in de meeste machines waar een krachtige beweging nodig is. De bediening van een brug, een slagboom, maar ook de aandrijving van moderne auto’s. Een interessant onderdeel om meer mee te doen!

Vanuit deze ontwikkelingen hebben we een nieuwe aanvulset samengesteld. Met deze onderdelen bouw je zelf een slagboom.

Let op: het frame en mechanische onderdelen maak je zelf in jullie werkplaats. Wat je er verder mee wilt doen, dat laten we over aan jouw eigen fantasie. Om te ontdekken wat belangrijk ik bij deze product engineering, helpen we je wel op weg: https://junioriot.nl/slagboom-engineering/

Voor details en voor de onderdelenlijst kijk je op: https://junioriot.nl/aanvulset-arduino-slagboom-dc-motor/

 

Fun Extender challenge 2019

https://junioriot.nl/arduino-fun-extender-challenge/

Je hebt erg genoten van de Bag of Fun, en je wilt hier gewoon meer van? Dan is dit de juiste keuze.

Update 2021: de meeste onderdelen hebben we nu toegevoegd aan de basisset, en deze set hoef je daarom niet meer te bestellen. 

De challenge voor deze set is om, net als bij de eerdere Arduino Bag of Fun, zelf een aantal nieuwe combinaties van sensors en actuatoren te bedenken uit te werken. Je mag voor onze website een nieuw lab bedenken, en jullie uitwerking van elke combinatie heeft dan het format van een goed te volgen lab instructie. Jullie helpen elkaar.

Extra level, dit is optioneel: Kan je hiermee een ping pong spel maken? Of Snake?

modelbouw challenge 2019 – verkeersknooppunt

https://junioriot.nl/arduino-modelbouw-challenge/

  • Vrolijke krimpkous
  • 1x Servo
  • 1x Neopixel
  • TEMT6000 licht sensor
  • 1x Ultrasone afstandssensor
  • 1x Headers 8 pins
  • Ruim 30 jumpers m-f
  • Ruim 30 jumpers m-m
  • Acht druk knoppen

Je hebt zelf nog een soldeerbout nodig.

Update 2021: de meeste onderdelen hebben we nu toegevoegd aan de basisset. 

Je gaat de electronica maken voor een modelbouw kruispunt.

  • Met je twee servo’s maak je één of twee slagbomen, die met één of twee afstandssensors worden bediend. Eventueel met knipperend oranje licht (led) op een paal.
  • Een kruispunt waarbij (rood geel groen) stoplichten reageren op knoppen. Met deze knoppen geef je aan of er iemand staat te wachten, bijvoorbeeld een auto of een fiets.
  • Met de lichtsensor herken je of het donker wordt. Straatverlichting gaat dan langzaam aan.
  • Werk aan de weg, er wordt een rijbaan afgezet. Laat een oranje ‘lichtje’ heen en weer lopen over de 8 RGB leds van de NeoPixel.

Optioneel, extra level:

  • Maak een kartonnen huisje waar de 8 led NeoPixel strategisch in past, of je gebruikt de 3D printer. Door ruimtes en muren handig te kiezen kan je met de verschillende pixels van één strip een aantal ruimtes tegelijk bedienen.
  • Met de NeoPixel maak je de sfeerverlichting in een huisje. Bedien de ruimtes afzonderlijk. In het donker gaan een paar lampen aan, iets later gaat er ook een knapperend haardvuurtje branden, het licht wordt gedimd en de party verplaatst zich naar een andere plek in het huis. Het toiletlichtje gaat natuurlijk af en toe aan.

 

Temperatuur switch challenge 2019

https://junioriot.nl/arduino-thermo-switch-challenge/

  • 1x Extra LED Matrix
  • Vrolijke krimpkous
  • Twee druk knopjes
  • 1x BME280
  • 1x Relais bordje (optioneel, indien op voorraad)
  • Ruim 30 jumpers m-f
  • Ruim 30 jumpers m-m
  • Vier druk knoppen

Je hebt zelf nog een soldeerbout nodig.

Update 2021: de meeste onderdelen hebben we nu toegevoegd aan de basisset. 

Met de BME280 kan je temperatuur, vocht en luchtdruk meten. Je kiest twee van deze waarden en toont deze als scroll-text op je led matrix. Kies een temperatuur instelling waaronder de verwarming aan springt; dit laat je met een oranje ledje zien. En kies een andere temperatuur instelling waarboven een koeling aangaat, dat toon je met een blauwe of een groene led.

De soldeerbout heb je eventueel nodig om de headers aan de BME te solderen, en ook voor de schakelaars.

Uitdaging:

  • Gebruik je twee led matrices om groot en helder de temperatuur en/of het vocht percentage aan te geven.
  • Voeg twee drukknoppen toe waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen.
  • Gebruik het relais om een apparaat aan- en uit- te zetten, afhankelijk van de temperatuur. Het apparaat wat je gebruikt is nu een gewone led.

Tijdelijk vervallen: Warm en koud 2019 – IOT, meten op afstand

https://junioriot.nl/arduino-warm-koud-challenge/

  • Indien op voorraad: 2x relais board
  • 1x BME280
  • Indien op voorraad en in overleg: 2x ESP8266 (of optioneel de Lolin32 die makkelijker te programmeren is)
  • Ruim 30 jumpers m-f
  • Ruim 30 jumpers m-m
  • Twee druk knoppen
  • Vrolijke krimpkousen

De deelnemer moet bij deze opdracht wellicht solderen.

De challenge

  • De uitdaging is om met een Arduino, een display en een BME280 een weergave te maken voor de uitlezing van temperatuur en de relatieve vochtigheid.
  • Gebruik je eigen reken regels om te bepalen of een ventilator aangeschakeld moet worden. Dit toon je door middel van een led, of met behulp van het relais indien meegeleverd.

Extra levels

  • Gebruik twee ESP8266’s (of optioneel 2x Lolin32). De ene doet de meting, de andere toont deze data op een display, of middels de serial monitor.
  • Door de waarde van buiten te vergelijken met de temperatuur binnen maak je een keuze of je een binnenventilator of een buitenventilator aanstuurt.

Nieuw te ontwikkelen door de leerling: ESP32 cam AI beeld herkenning

Deze set werd eerder gebruikt onder de naam ‘ESP32 gezichtstracker robot’. Om verschillende redenen hebben we in 2019 de robotonderdelen uit de set gehaald en we hebben de uitdaging vereenvoudigd. Evengoed blijft deze set een enorme uitdaging.

https://junioriot.nl/lab-esp32-cam-tracker-robot-challenge/

  • ESP32 Cam module –> overleg eerst, want deze is niet altijd op voorraad.
  • ruim 30 jumpers m-f
  • ruim 30 jumpers m-m

Dit is een spannende set, met moeilijke opdrachten. Voor aanwijzingen hoe je de ESP32-CAM aan de Arduino IDE toevoegt, kijk je op: https://junioriot.nl/lolin32-arduino-ide/  en https://junioriot.nl/esp32-cam-nano/

  • Maak met de ESP32-CAM een gezichtsherkenning. De bedoeling is dat de herkenningssoftware echt in de ESP32 draait. Gebruik de serial monitor om de resultaten door te geven.

Extra uitdaging naar keuze:

  • Video stream over wifi met info over de herkenning en tracking.

Een eigen keuze?

Voor een eigen keuze of een persoonlijk combinatie pakket kan je altijd even overleggen. Wanneer je bestelt in combinatie met andere pakketten dan is de kans groot dat we ook persoonlijke wensen kunnen invullen.  Stuur een mail naar [email protected]

Bestellen

Bestellen? Stuur een mail naar [email protected]