Tijdens onze lesprogramma’s zorgen wij ervoor dat onze machines en gereedschappen zo goed mogelijk blijven werken. Vanuit Junior IOT vinden we het fijn als afnemers van de programma’s, machines en materialen daarna zelf zorgen voor het onderhoud. Onze materialen zijn zo uitgekozen dat dit goed mogelijk is. Hieronder geven we een aantal tips.

We zien dat onze apparatuur in de regel goed bestand is tegen het soms wat ruwere gebruik op de scholen. We delen graag onze ervaringen, maar kunnen geen extra garanties geven anders dan wat we zelf van de fabrikant ontvangen. We maken daarom handige keuzes voor welke machines en appataten we kiezen voor de scholen.

Vanuit onze ervaring zien we dat alle machines in deze omgeving een zekere levensduur hebben, waarna een eventuele reparatie niet meer voldoende opbrengt. Bijvoorbeeld de 3D pennen zien we vooral als slijtage materiaal ofwel verbruiksmateriaal. Reparatie en onderhoud helpt in de meeste gevallen wel om het meeste uit de machines te kunnen halen.

Tijdens onze programma’s zorgt Junior IOT voor klein onderhoud

Om goed les te kunnen geven, zorgt de Junior IOT vakdocent er voor zover mogelijk voor dat de machines en gereedschappen voldoende blijven werken. Hiermee bedoelen we dat we, voor zover de tijd dat toelaat, tijdens onze aanwezigheid licht onderhoud uitvoeren wat in de regel door de eindgebruiker zelf kan worden uitgevoerd. We vragen jullie om mee te kijken, zodat je dit ook zonder ons kunt.

Zelf klein onderhoud uitvoeren

Als we geen Junior IOT workshops (meer) geven op jouw school, dan zorg je zelf voor onderhoud. We hebben daarvoor een aantal pagina’s met tips opgesteld:

Junior IOT Reparatie en Onderhoud Service

Als we geen Junior IOT workshops (meer) geven op jouw school, en reparatie en onderhoud lukt je zelf niet meer, dan kunnen wij je helpen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, en daarom is het handig om zelf vaardig te worden in het lichte onderhoud.

Een gratis mogelijkheid: kom op zaterdagmiddag naar onze junior inloop

Je mak met de machines en apparaten naar de bus komen op de zaterdagmiddag. De aanwezige vakdocent heeft niet altijd de tijd of ervaring om diepgaande problemen op te lossen. Het kan zijn dat je dan op een volgende zaterdag geholpen kan worden. Het is daarom handig om ons van te voren een berichtje te sturen. Deze mogelijkheid is gratis en vrijblijvend voor tips en eenvoudige reparaties tot 20 minuten.

Reparatie en onderhoudstarieven: wij komen naar je toe, of kom je naar ons?

Als je er dan écht niet uitkomt, dan kunnen we naar je toe komen. We horen graag dat je eerst zelf hebt geprobeerd om de eerste gebruikersproblemen zelf op te lossen.

Als je dan échte hulp nodig hebt, kom dan naar ons. Of maak een afspraak, en dan zoeken we een moment dat één van onze experts naar jullie toe kan komen.

Kosten

In de pilot die we per eind 2023 starten gaan we er van uit dat goed werkende apparatuur belangrijk is voor technologie inspiratie in het onderwijs. We werken daarom met vriendelijke kosten voor deze service. Over de kosten maken we de volgende afspraak:

  • Kleine reparatie vrijblijvend en vrijwillig tijdens de zaterdag inloop: vrijblijvend en gratis tot 20 minuten. Indien onderdelen nodig zijn, rekenen we startkosten + onderdelen.
  • Kleine en grote reparaties op onze locatie, waarbij je zelf zorgt voor halen en brengen: het aantal werkuren x 60 euro + startkosten + onderdelen.
  • Kleine reparatie op locatie, dit zijn reparaties tot circa één uur op jullie locatie: 1 x 60 euro + 1 x voorrijkosten + startkosten + onderdelen.
  • Grote reparaties op locatie, dit zijn reparaties die langer duren: het aantal werkuren x 60 euro + 1 x voorrijkosten + startkosten+ onderdelen.
  • Reparaties met halen en brengen, we halen de machine op en brengen het weer terug: het aantal werkuren x 60 euro + 2 x voorrijkosten + startkosten + onderdelen.

Voor de voorrijkosten gebruiken we dezelfde afspraak als bij onze lesdagen: 75 cent per gereden kilometer met een minimum van 20 euro per opdracht. Bij deze reiskosten is de reistijd al inbegrepen.

Voor de werkuren rekenen we één uur, en daarna meertijd per kwartier. Het werk wordt uitgevoerd door een technicus. Startkosten omvatten administratie, organisatie- en systeem kosten, waarvoor we 30 euro rekenen.

Let op: We weten van te voren vaak niet of het zal gaan om een kleine reparatie of een grote klus. We kunnen van te voren niet zeggen hoeveel de kosten zulen zijn. Ook weten we niet of de reparatie wel zal lukken, en ook in dat geval worden de gemaakte kosten in rekening gebracht. We adviseren daarom om eerst zelf te kijken welk gebruikersonderhoud je zelf kunt uitvoeren.

Voor wie is deze service?

De Junior IOT Reparatie en Onderhoud service bieden we voor deze prijzen alleen aan onze bestaande klanten, en op machines en apparatuur die we zelf hebben geleverd.