Op deze pagina vertellen we over onze 3D printers. Deze printer leveren we graag aan scholen waar we les geven, zodat wij bij onze lesprogramma’s kunnen zorgen voor wisselingen, garantie, onderhoud. Zo helpen we een beetje om de printer in goede conditie te houden.

Deze materialen maken deel uit van de Junior IOT jaarprogramma’s die we op de scholen geven als onderdeel van regulier onderwijs. Incidenteel schaffen ook andere scholen, bedrijven, particulieren deze materialen aan om in te zetten als deel van, of aanvulling op regulier onderwijs.

Particulieren verwijzen we door naar de webshop van Prusa. Zelf bestellen we ook op deze plek. Het lijkt op het eerste gezicht iets goedkoper om het zelf te regelen, reken echter nog wel de extra sensor, extra materialen en de verzendkosten. Kies dan de assembled set met glad bed, filamentsensor en twee rollen PLA Prusament. De belangrijkste redenen voor de particulier om direct bij Prusa te bestellen is dat de garantie dan ook echt op jouw naam komt – https://www.prusa3d.com/product/original-prusa-mini-3/

Lees ook eens verder op: https://junioriot.nl/prusa-mini/

Original Prusa Mini+ 3D printer

De Prusa Mini 3D printer is heerlijk om mee te werken in het onderwijs. We geven de training en laten in de les een aantal kinderen ervaren hoe het is om zelf met de machine te werken. Wie het dan helemaal zelf kan, verdient een Junior IOT 3D print certificaat. Dat betekent dat de printer op school kan blijven, en deze leerlingen mogen tussen mijn lessen door zelfstandig aan de slag met deze mooie machine.

De Prusa Mini en de Prusa MK3 zijn de enige 3D printers waar we mee werken. De belangrijkste reden voor deze keuze is dat deze machines zichzelf goed instellen, waardoor kinderen hier probleemloos zelf mee kunnen werken. De kosten zijn te overzien en de printer gaat in de schoolomgeving relatief lang mee.

We gebruiken deze machines ook in onze eigen makerspace, waar ze nog iets heviger worden getest (knipoog)! Ook na kleine en grotere ‘ongelukken’ weten we de machine weer in orde te krijgen. En telkens staan we versteld van de bijzonder mooie prints die de machine blijft maken. Details lees je op: https://www.prusa3d.com/category/original-prusa-mini/

We leveren deze printer als onderdeel van een lessenserie op jullie school. De kosten van de printer + montage zijn dan 750 euro partnerprijs (vanaf september 2023).

 

3D Printer + materialen + kast + toebehoren + montage +  Junior IOT service

In onze zoektocht naar een functionele en mooie kast voor onze 3D printers hebben we eerst een eigen versie gebouwd. Hiervan hebben we geleerd, en zo kiezen we nu voor de mooie en degelijke IKEA kast. Je kunt deze Fabrikör kast ook los bij IKEA bestellen, controleer dan eerst of deze weer op voorraad is. Je mist dan wel onze extra’s.

Een glazen vitrinekast op de basisschool? Deze kast heeft stevige gehard glazen zijkanten, waarmee deze voldoende veilig is voor de kinderen. En een doorzichtige kast is bijzonder mooi: Iedereen kijkt van alle kanten graag mee hoe de 3D printer aan het werk is!

De printer wordt trots ten toon gesteld op de bovenste glazen plank in de kast, een mooie werkhoogte voor de basisschool kinderen. De twee plankjes daaronder geven ruimte voor de rol filament, een aantal extra rollen, schoonmaakspullen, en wat nog meer nodig is.

Voor het universeel slotje gebruiken alle kasten dezelfde sleutel. De school kan ervoor kiezen om de kast open te laten, of om de sleutel op te laten halen door de kinderen met een 3D print certificaat.

We zorgen we voor een aantal rollen PLA filament in verschillende kleuren. We regelen ook de juiste schoonmaak spulletjes voor het bed van de printer: alcohol van 98% en aceton. Deze materialen vullen we aan, we controleren de printer, en we hebben meestal een leenprinter beschikbaar bij calamiteiten. Tijdens de lessenserie hoort dit bij ons gewoon bij de aanschaf van de kast + printer.

De prijs voor deze 3D printer + kast + toebehoren + montage + Junior IOT service is 1.200 euro. (partnerprijs)

Let op: beschikbaarheid is beperkt, de retro kleuren zijn minder voorradig

 

Filament

Als onderdeel van de lesprogramma’s bieden we ook PLA filament aan. We selecteren een goede kwaliteit, die we dan iets voordeliger mogen inkopen. De kleiren bieden we as-is, wat eigenlijk betekent dat we op basis van de actuele voorraad voor jullie uitkiezen wat je meekrijgt.

Als deel van een lespakket is de prijs van het filament 20 euro (partnerprijs) onder voorbehoud van actuele prijsschommelingen.

Extra foto’s