Hier vertellen we je graag over copyrights en licentie afspraken.

Op alle online content zit altijd een copyright. Dat geldt voor alles wat je tegenkomt op het internet. Online content mag je dan soms wel, of soms niet gebruiken op de manier die jij zou willen.

Het is daarom handig om te vertellen hoe dit is geregeld voor informatie op de website van Junior IOT.

Junior IOT website is meestal gratis te gebruiken

We willen dat jij als bezoeker van onze website gewoon onze uitleg en de lessen kunt gebruiken. Daarvoor hebben we verschillende licentievormen bedacht. Sommige licentievormen zijn gratis, en voor andere moet worden betaald.

Thuisgebruik is gratis. Als je thuis lekker aan het knutselen bent, dan mag je onze informatie daarbij gebruiken. Daar is het voor, veel plezier!

Junior IOT spullen? Als jij, jouw school, of iemand anders de Junior IOT spullen voor je hebt gekocht, dan mag je de informatie op de website natuurlijk gewoon gebruiken. Op de website dus.

Onze website is bedoeld om je in deze gevallen gratis te helpen.

Extra licentievormen voor docenten en organisaties

Als vakdocent en (onderwijs-) organisatie maak je op een commerciële manier gebruik van de door ons ontwikkelde lessen. Je gebruikt dit om geld te verdienen, en daarmee is het gebruikelijk om een financiële bijdrage te geven in de kosten die wij hierbij maken. Let op: wij streven hiermee geen winst na, en je gebruikt het als deel van regulier onderwijs.

Maatschappelijk gebruik is gratis. We noemen een aantal maatschappelijke organisaties die zonder enige restricties onze website gratis mogen gebruiken. Hoor jij daar ook bij, kijk snel op: https://junioriot.nl/pakketten2020/

Als commercieel gebruiker? We hebben hiervoor verschillende licentievormen. Om zelf te controleren welke licentievorm bij jou past, kijk je op: https://junioriot.nl/pakketten2020/

Ook als commercieel gebruiker mag je de informatie niet kopiëren naar een andere plek, lees verder hieronder.

Let op: de informatie mag niet worden gekopieerd

Maar let op: Je mag de informatie van onze website zeker niet kopiëren naar andere plaatsen. Niemand mag dat, onder geen enkele van onze licentievormen. Ook niet naar een plek achter een inlog. En ook niet als jij een mooi excuus hebt, en ook niet om een andere reden.

Zo kunnen wij ervoor zorgen dat onze informatie altijd op één plek blijft. We kunnen het dan goed verbeteren en aanvullen. In overleg mag een betalende opdrachtgever wel een reservekopie bewaren van content die voor de betreffende opdracht en project is gemaakt, als reserve indien door een calamiteit Junior IOT blijvend zou moeten stoppen; maar die kopie mag tot die tijd nog niet online.

Wat wel- en  niet kan, dat lees je bij jouw licentievorm: https://junioriot.nl/pakketten2020/