Wow. The Junior Battlebot END-GAME was amazing! All are winners, and all are taking their self-built robots home to show off their work. This will inspire to do more!

To enjoy the game once more: 

–> created by Stijn.online, Stijn Gabeler. Stijn, thank you!

In de 8 weken van de Junior IOT Battlebot challenge werken verschillende teams van leerlingen aan hun eigen Battlebot. In de eerste weken krijgen de leerlingen een introductie in de verschillende technieken die ze gaan gebruiken: solderen en electronica, Arduino en programmeren, 3D ontwerpen en de 3D printer, motorbesturing via de Arduino, servo bediening, en de overstap naar Wifi op de ESP. Na de introductie leren de leerlingen in de praktijk ook echt samenwerken en bouwen ze samen toe naar het eindresultaat. Dit is super spannend, en niet alleen voor de leerlingen! Op het laatste moment komen er een aantal super goede verrassingen uit de teams en blijken de battlebots allemaal strijdlustig klaar te staan. Het ene team heeft als wapen een flipper gekozen, een andere robot heeft echt ook een krokodillenbek, en weer andere teams kiezen voor degelijkheid en eenvoud.

Gameday

Op de laatste dag zijn de wedstrijden. Teams maken zich klaar en de laatste draadjes worden vastgezet…

Team 1: Mr. Steve

Mr. Steve is gebouwd als degelijke robot zonder poespas. Het universeel binnenwerk is omgeven met een slanke 3D geprinte afwerking in onze favoriete kleur. Onafhankelijk aangedreven wielen van de basisuitrusting zorgen dat deze robot naar hartenlust door de arena kan cruisen. Halverwege de strijd blijkt er toch wat meer gewicht nodig, zoals in de films te zien zal zijn.

Team 2: De Strooier

Team 2 heeft een krachtige kleine robot ontworpen, met een degelijke flipper. De krachtige servo voor de flipper is stevig gemonteerd op het chassis en zo ontstaat een compact en sterk geheel. De flipper kan wanneer nodig ook worden gebruikt als krachtige parkeerrem.

Team 3: De Scorpion

De Scorpion is een robot welke gebouwd is met hybride technieken. Een vervaarlijk grote kunststof body uit de 3D printer, gecombineerd met details van hout en scherpe schroeven. In dit geval is de sterke servo op de body gemonteerd voor een extra groot bereik.

Team 4: Spider Guy

Van sinister donker kunststof is de body van Spider Guy ontworpen. Ook hier is weer sprake van een hybride ontwerp: Het wapen bestaat uit een bijl met tanden die met een draaiende beweging van de body in de rondte geslingerd wordt. Als dat maar goed gaat!

Kwalificatie

De kwalificatieronde is om op een rustig tempo te laten zien dat je robot werkt, en de Battlebot wordt de arena in gereden. Daarna volgt een spannende finale. Ieder team komt elke tegenstander tegen; en dat betekent dat er telkens hard gestreden wordt! Onderweg wordt af en toe nog een reparatie uitgevoerd, zoals in deze video:

Battle

1 en 4. Mr. Steve en Spider Guy nemen het tegen elkaar op…

2 en 4. De Strooier en Spider Guy kijken wie het verste komt!

3 en 4. Scorpion speelt tegen Spider Guy, die ook nog door wifi problemen stil komt te staan.

De winnaar

Het spant erom, de punten worden nog een keer nageteld. Team 3 is toch echt met een kleine marge de winnaar, met een robot die gezien mag worden! Gefeliciteerd!
We verklaren iedereen een winnaar, de robots mogen mee naar huis en hopelijk worden ze geshowd in de klas. En inderdaad, we krijgen meteen al vragen of de robot ook zonder de bus-wifi kan werken. Jazeker, daar hebben we rekening mee gehouden!

Na de finale is één ding duidelijk: De Junior Battlebot END-GAME was echt fantastisch! De zelfgemaakte robots gaan mee en zullen overal worden geshowd. Dat geeft inspiratie voor meer…!

Extra filmmateriaal

Geniet nog even na via de zeer bijzondere rapportage: 

–> gemaakt door Stijn.online, Stijn Gabeler. Stijn, super bedankt!