Met Bouw je BEP van Zoo42 bouw jij heel makkelijk een bewegend gezicht. Hiermee oefenen we met techniek, en bovendien helpt het de kinderen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Bouw je BEP is bedacht en gemaakt in Rotterdam. BEP wordt ontwikkeld door ZOO42, bestaande uit Niels de Jong en Joël van Wijngaarden. Hun visie is dat ieder kind zich op een unieke manier ontwikkelt en je leert door te doen. Door de leerzame en constructieve toepassing van BEP, leren kinderen hun talenten en interesses ontdekken. BEP sluit aan bij het kind door de belevingswereld te prikkelen. Lees meer op: https://bouwjebep.nl/

Bouwen en ontdekken met de BEP

Als school kan je makkelijk beginnen met de lessen van de BEP. Op de website https://bouwjebep.nl/ kan je deze werksets bestellen. Deze werksets komen dan compleet met lesmateriaal, waardoor je zelf aan de slag kunt! Als je wilt, kan je ook een training aanvragen om jouw team nog meer voor te bereiden.

Onderzoeken met de BEP mini op tafel

Ook bij Junior IOT gaan we aan de slag met de BEP. Bij deze oefening maak je kennis met de BEP mini. We zien dat groepers 8 prima met 4 tot 6 kinderen tegelijk aan deze oefening kunnen werken. Ze gebruiken de foto’s hieronder om te onderzoeken hoe je deze machine weer in elkaar zet. Soms zijn ze na 15 minuten klaar, en soms hebben ze een half uur nodig.

Stap 1: Onderzoek hoe de BEP in ekaar zit. Kijk naar de foto’s hieronder. Misschien is er al een BEP mini gebouwd, waardoor je handig kunt kijken hoe deze in elkaar zit.

Stap 2: Na het onderzoek haal je de BEP mini helemaal uit elkaar.

Stap 3: Probeer daarna samen te bedenken waar alle onderdelen voor zijn, en bouw daarna jouw BEP helemaal opnieuw op. En, doet hij het?

Stap 4: Probeer daarna om de beweging van de ogen te veranderen. Onderzoek ook eens hoe je een streng gezicht maakt, en hoe jullie gezicht vriendelijk kijkt.

 

Je BEP versieren – met de werksets van Bouw Je BEP

Met de echte werksets van Bouw Je BEP mag de buitenkant van elke BEP ook in de klas blijven. Dit geft een mooie kans om in groepjes jullie eigen BEP leuk te versieren! Kijk op de website https://bouwjebep.nl/ voor voorbeelden.