De challenges zijn het aller- aller belangrijkste van Junior IOT. Immers, dáár is onze inspiratie ontstaan.

De hechte groep die ontstond tijdens de acht weken van de eerste challenge is nog steeds actief bij Junior IOT. Vanuit de inspiratie van deze groep is de eerste versie van de zaterdaginloop gestart. Met deze groep reisden we naar NASA en ESA, hadden we tot twee keer brutaal een stand op de TTN IOT conference, en gaven we twee keer reeds de Junior IOT workshops op de Eindhoven Maker Faire. Gewoon, omdat het kan.

Junior IOT challenge 2017: Balloons Up!

Op IOTday.org: “Several teams from different schools in Alkmaar have been working hard to build their GPS nodes “from the bare basics up”. After several sessions of Research & Discovery they have tested their results on april 1st, and are now ready for their final demonstration. Teams will be present at 12.00 and ballooning starts around 13.00 to allow us a full afternoon for staring at the live maps, chatting and debating the kids’ projects and the use of IOT in general.”

Balloons Up! April 2017

(link)

Junior IOT challenge 2018: Junior Smart City Challenge

Een review door Eva de groot: “Internet of Things, maar dan voor junioren. Een mooi initiatief van Marco van Schagen om middelbare scholieren kennis te laten maken met techniek in het onderwijs. In 8 lessen gaan middelbare scholieren uit Alkmaar en omstreken aan de slag met de Internet of Things Challenge. Zij leren bouwen, solderen en programmeren. Dit zal uiteindelijk resulteren in een zelfgemaakte GPS-tracker om de leefomgeving te meten.”

Cad & Company – Junior IOT Challenge 2018

(link)

Junior IOT challenge 2019: Junior Battlebot Challenge

“In de 8 weken van de Junior IOT Battlebot challenge werken verschillende teams van leerlingen aan hun eigen battlebot. In de eerste weken krijgen de leerlingen een introductie in de verschillende technieken die ze gaan gebruiken: solderen en electronica, Arduino en programmeren, 3D ontwerpen en de 3D printer, motorbesturing via de Arduino, servo bediening, en de overstap naar Wifi op de ESP. Na de introductie leren de leerlingen in de praktijk ook echt samenwerken en bouwen ze samen toe naar het eindresultaat. Dit is super spannend, en niet alleen voor de leerlingen! ”

Junior Battlebot Challenge 2019

(link)