Met trots organiseren we ieder jaar weer een Junior IOT Challenge. Deze challenges zijn het aller- aller belangrijkste, juist omdat van daaruit (in 2016/17) onze inspiratie is ontstaan.

Deze groep deelnemers van de eerste challenge heeft ook onze zaterdag inloop gestart, en met deze groep reisden we naar NASA en ESA. Vervolgens hadden we tot drie keer brutaal een stand op de TTN IOT conference, de Eindhoven Maker Faire, en andere plaatsen. Nu maken ze ook nieuwe challenges. Gewoon, omdat het kan.

Voor deze Challenges hebben we jou ook nodig! Help je mee?

2020: Junior IOT maakt 10.000 spatmaskers

Tijdens het begin van de lockdown zagen we een groot tekort aan beschermingsmiddelen. Met een daadkrachtige groep Junior IOT engineers hebben we het spatmasker ontwikkeld, waarvan we er uiteindelijk 10.000 hebben gemaakt!

2020 – Junior IOT maakt 10.000 spatmaskers 

 

Junior IOT Challenge 2020: Junior Lasergame Challenge

Doe je mee? De juniors van Junior IOT hebben voor 2020 zelf een spannende challenge ontwikkeld.

Deelnemers beginnen zonder enige voorkennis, en ontwikkelen vaardigheden rond samenwerken, ontwerpen en ontwikkelen. Ze leren eerst solderen, programmeren. Daarna geven we ze de uitdaging om per team zelf de Lasergame units te bouwen. We sluiten af met een superspannende lasergame battle.

Update: kort na de start van deze challenge ging de wereld in lockdown. We hebben de challenge daarom voorlopig gestopt. Ondertussen hebben we wel 10.000 spatmaskers gemaakt!

 

Junior IOT Challenge 2019: Junior Battlebot Challenge

“In de 8 weken van de Junior IOT Battlebot challenge werken verschillende teams van leerlingen aan hun eigen battlebot. In de eerste weken krijgen de leerlingen een introductie in de verschillende technieken die ze gaan gebruiken: solderen en electronica, Arduino en programmeren, 3D ontwerpen en de 3D printer, motorbesturing via de Arduino, servo bediening, en de overstap naar Wifi op de ESP. Na de introductie leren de leerlingen in de praktijk ook echt samenwerken en bouwen ze samen toe naar het eindresultaat. Dit is super spannend, en niet alleen voor de leerlingen! ”

 

 

Junior IOT Challenge 2018: Junior Smart City Challenge

Een review door Eva de groot: “Internet of Things, maar dan voor junioren. Een mooi initiatief van Marco van Schagen om middelbare scholieren kennis te laten maken met techniek in het onderwijs. In 8 lessen gaan middelbare scholieren uit Alkmaar en omstreken aan de slag met de Internet of Things Challenge. Zij leren bouwen, solderen en programmeren. Dit zal uiteindelijk resulteren in een zelfgemaakte GPS-tracker om de leefomgeving te meten.”

Cad & Company – Junior IOT Challenge 2018

Smart City Challenge 2018

 

Junior IOT Challenge 2017: Balloons Up!

Op IOTday.org lezen we: “Several teams from different schools in Alkmaar have been working hard to build their GPS nodes “from the bare basics up”. After several sessions of Research & Discovery they have tested their results on april 1st, and are now ready for their final demonstration. Teams will be present at 12.00 and ballooning starts around 13.00 to allow us a full afternoon for staring at the live maps, chatting and debating the kids’ projects and the use of IOT in general.”