In schooljaar 2022/23 wil Junior IOT een pilot starten met een nieuwe vakdocente. Onze ervaren docente krijgt als ‘nieuwe Nederlander’ ervaring op onze scholen, en de scholen doen nieuwe ervaring op met de Junior IOT soldeerworkshop.

Onze nieuwe vakdocent voert zelfstandig de onderwijsopdracht uit: het geven van de Junior IOT soldeerworkshops op de betreffende scholen. We starten in deze pilot met kleine groepjes van 6 tot 8 leerlingen. Met twee leerlingen per werkplek doen we de oefeningen in de werkplaats op de school. Junior IOT zorgt voor de machines en materialen. De workshops worden tijdens de pilot tegen gereduceerd tarief aan de scholen aangeboden.

Partners en rolverdeling

Partners in deze pilot zijn:

  • Delitelab, geeft ondersteuning aan de vakdocent om te komen tot een ondernemingsplan.
  • Junior IOT, stelt de vakdocent beschikbaar, geeft ondersteuning aan de nieuwe vakdocent om te komen tot lesinhoud en uitvoering van de workshops.
  • Betrokken school, zorgt voor ruimte, leerlingen, en koopt de workshops in bij Junior IOT.
  • Vakdocent, voert zelfstandig de soldeerworkshops uit op de scholen.

Lesinhoud

We leren de kinderen vooral om samen te werken en elkaar te helpen. Daarvoor gebruiken we oefeningen uit de technologie. Zo ontdekken ze zelf hun eigen interesse voor deze technologie onderwerpen. We gebruiken hiervoor basismaterialen uit de industrie, waardoor je de oefeningen zelf ook thuis op de keukentafel kunt doen.

  • Maak licht met een batterij. Soms led omdraaien. Welke kleuren werken samen? Kinderen nemen in een zakje een batterij en 5 leds mee naar huis om verder te oefenen. Bij jonge kinderen geen batterij meegeven, of alleen met toestemming leerkracht (gevaar uitleggen). Groepen 4-5-6-7-8
  • Soldeeroefeningen. Enkele lessen achterelkaar werken we aan verschillende lichtmachines. Led op batterijhouder. Schakelaar of drukknop erbij. Driekleurenled. Hoe verder we komen, hoe minder we uitleggen. Groepen 5-6-7-8

Verdere afspraken