Per begin 2023 worden de Junior IOT workshops ingezet op de scholen van De Vier Windstreken. Middels inval en roulerende inzet wil de overkoepelende organisatie De Vier Windstreken inzetten op technologie onderwijs rond Gouda.

“De vraag is voor de woensdag een invalmogelijkheid op een locatie waar dat op dat moment nodig is. In de regel is twee weken van tevoren duidelijk waar het is, welke groep het is, aantal kinderen. De Junior IOT vakdocent bepaalt welke les er gegeven gaat worden.
De voorkeur is een school waar langere tijd een plek opgevuld kan worden, zodat we daar opbouwend een groter gedeelte van het het Junior IOT lesprogramma kunnen inzetten.
Vooralsnog gaat het om de woensdagen, met uitwijk naar de vrijdag. Op de vrijdag is er binnen d4w al iemand die vanuit de techniekwagen op scholen techniekles geeft. “

Bestuursbureau:

Stichting PCPO De Vier Windstreken, Nieuwe Gouwe Westzijde 1, 2802 AN Gouda – 3e etage – contactpersoon Carola Leliveld, beleidsmedewerker personeel (maandag t/m donderdag)

Scholen: afwisselende locaties in Gouda en omstreken

Op vaste oproepbasis voor invaldagen: De Junior IOT vakdocent is volgens een vast rooster gereserveerd. De vakdocent is dan beschikbaar om het technologieprogramma op een nog aan te wijzen inval school uit te voeren. Via de VV oproep of via whatsapp ontvangt de vakdocent de informatie welke school een invaller nodig heeft – uiterlijk op de dag zelf. Indien blijkt dat de vakdocent niet hoeft in te vallen, dan wordt deze dag ingezet voor roulatiedagen via een intekenlijst.

Intekenlijst voor niet-invaldagen: Voor niet-inval dagen probeert de scholenorganisatie de scholen dagen te laten reserveren op een intekenlijst. Dit is dan een ‘voorlopige reservering’, zodat de vakdocent naast het invallen ook roulerend op ingeschreven scholen kan werken aan het Junior IOT technologieprogramma. Dit mag ook één vaste school zijn.

Werktijd: op betreffende woensdagen is de lesdag doorgaans van circa 8.30-12.30.

De eerste pilot is voor 10 dagen in het eerste kwartaal van 2023 – met de bedoeling om te verlengen tot de zomervakantie.

 

Lesdagen blok 1

Woensdag 4 januari – vakantie

Woensdag 11 januari – geen inval nodig

Woensdag 18 januari – De Eendragt: 8.30 t/m 10.45 uur groep 7/8, 10.45 t/m 12.15 uur groep 6.

Woensdag 25 januari –

Woensdag 1 februari

Woensdag 8 februari

Woensdag 15 februari

Woensdag 22 februari

Woensdag 1 maart – vakantie

Woensdag 8 maart

Woensdag 15 maart

Woensdag 22 maart

Woensdag 29 maart

(eind van de eerste pilot)

Lesdagen blok 2

Woensdag 5 april

Woensdag 12 april

Woensdag 19 april

Woensdag 26 april – vakantie

Woensdag 3 mei – vakantie

Woensdag 10 mei

Woensdag 17 mei

Woensdag 24 mei

Woensdag 31 mei

Woensdag 7 juni

Woensdag 14 juni

Woensdag 21 juni

Woensdag 28 juni

Woensdag 5 juli

(zomervakantie begint hier)