Met de leerlingen op de Nieuwe Draai willen we in schooljaar 2022/23 samen aan ons technologie programma werken.

We onderzoeken of dit met het nationale doorstroomprogramma mogelijk gemaakt kan worden.

De school heeft in het komende schooljaar ongeveer 45 leerlingen, waarvan 30 in groep 3/4/5. Er zijn dan 9 groepers 8. Het is een nieuwe school, in een nieuwe wijk, dus veel mensen zijn er pas komen wonen. Een aantal kinderen is tweetalig.

De school is zo nieuw dat de leerlingen in de huidige groep 8 de eerste groepers 8 zijn. Er is nog geen uitstroom geweest, en dat maakt het misschien spannend. Het VO dat dicht in de buurt is, dat is het Han Fortman, een heel populaire school.

Op dinsdag en donderdag is er een uurtje crea van 11.00 tot 12.00. Het schoolteam zoekt juist nog naar techniek om toe te voegen. Het aanbod van Junior IOT wordt telkens ingeroosterd als een halve of een hele lesdag.

We denken aan een aanbod van 10-15 dagdelen met materialen plus één 3D printer met kast.

 

De deelnemers aan het doorstroomprogramma moeten 100 deelname uren hebben. Als we 3 uur inplannen per dagdeel, maken de leerlingen in 13 weken al zo’n 40 uur. Met zelfstandig projectwerk kunnen we hier eenzelfde aantal uren tellen. Het is mogelijk om de Junior IOT workshops ook deels door de eigen leerkrachten in te laten vullen, dat gaat vooral goed zodra de leerlingen meer samen zelfstandig werken. De school organiseert in de brugklastijd enkele terugkom momenten die we tellen als 20 uur.
Let op: een workshop van drie uur is erg lang – en is daarmee op het gebied van zelfstandig werken extra leerzaam.

 

Update: We hebben uiteindelijk geen subsidie aanvraag ingediend, en vooralsnog is er in schooljaar 2022/23 geen inzet.