Junior IOT werkt zonder winstoogmerk. Deelnemers aan de challenges én de inloop kunnen zich zonder extra kosten aansluiten, juist om te voorkomen dat we onbedoeld een filter of rem op de deelname creëren. Deelnemende scholen hebben vaak vooralsnog geen ruimte gemaakt in de jaarbudgetten, en toch is is het een belangrijk streven om ook deze leerlingen te bereiken. Sponsors zijn daarmee een onmisbare partner in het succes van Junior IOT – veel meer dan alleen om kosten te dragen!

Hoe kan ik Junior IOT sponsoren

We zijn blij met alle soorten ondersteuning. Wellicht wil je bijdragen en heb je al een idee wat bij jou past. Jouw steun kan bestaan uit een geldbedrag, spullen en materialen, product of abonnement, of een combinatie.

Bedrijfssponsoren zijn van harte welkom! We overleggen met elke sponsor welke reactie het mooiste past. In veel gevallen laten we ons enthousiasme blijken in ons enthousiaste berichten op de website en online. In andere gevallen vindt een sponsor het leuk om betrokken te zijn bij een project en daaraan mee te helpen. Als bedrijf noemen we je graag in ons sponsor overzicht, en de top 3 sponsors hebben in de lopende periode de zekerheid dat hun logo meekomt op de homepage en op de banners. Elke sponsor wordt met de waarde van de sponsoring  genoemd in het jaaroverzicht in ons verantwoordingsdocument https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

Zodra je financieel of in materialen meer dan 10% van het jaarbudget bijdraagt wordt je silver- of gold sponsor. Je ziet dat we hiervoor een speciale plaats hebben op onze home pagina.

Particuliere sponsors zien we ook veel meer. Als stichting kunnen we bijvoorbeeld op Facebook een fundraiser starten voor een specifiek doel. Ook zijn onze Junior IOT t-shirts te koop, waar een sponsorbijdrage bij inbegrepen zit; je hoeft zo’n sponsorshirt niet eens zelf te dragen, we geven er ook graag eentje voor je weg!

We vinden dat het contact met de sponsor persoonlijk moet blijven, en daarom hebben we daar geen standaard formulieren voor. Als je overweegt om te sponsoren, en je zoekt nog hoe of hoeveel dat zal zijn, neem dan een kijkje in ons overzicht om te zien wat de anderen al hebben gedaan: https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

 

Sponsor overzicht van schooljaar 2016-2017

Project: Junior IOT Challenge – Balloons up!

Vanuit de interesse voor IoT, techniek en onderwijs hebben we in het begin van 2017 op geheel eigen wijze vorm geegeven aan een lesprogramma van 8 middagen. Programmeren, solderen, data acquisitie, GPS- en antennetechniek, milieu- en maatschappelijke discussie, maar ook bijvoorbeeld aspecten zoals wetten en verzekeringen kwamen uitgebreid aan bod. Met een knipoog naar lucht- en ruimtevaart 😉

Gedragen door een solide techniek interesse is het de juniors van het van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum gelukt om een indrukwekkende serie GPS tracker ballonnen te bouwen.

Sponsors van de eerste challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Holder
Mangenius

Materialen: Sodaq
Scholen: van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Ruimte voor creatie: Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis: speciale vermelding voor het mogelijk maken van onmogelijke libraries.
Turien & Co Assuradeuren: Gastles over verzekeren
Alkmaar Centraal: online video rapportage
Sodaq: we mochten hun GPS ballonproject nadoen!
The Things Network: gratis gebruik van het TTN netwerk

Zaterdaginloop 2016/2017

Kaasfabriek: ruimte voor ontwikkeling
Marco: tijd, spullen en begeleiding
Leerlingen: de deelnemers van de challenge zorgden dat deze inloop werd gecreëerd

Sponsor overzicht van schooljaar 2017-2018

De tweede challenge: Junior IOT Smart City Challenge

Opnieuw hebben we ‘buiten de gevestigde orde’ om een mooi techniek gerealiseerd. Middels de inspiraties vanuit Jan Willem Smeenk, Rob Oud, Datalab van Gemeente Alkmaar en vele anderen is een lesprogramma vormgegeven rond data in de stad. 3D ontwerpen, solderen, programmeren, sensoring, GPS- en antenne techniek, maatschappelijke aspecten, de stad op de kaart.

Sponsors van deze tweede challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
CAD & Company
Rabobank Alkmaar
Holder
Cyso

Materialen: Sodaq en Microchip
Scholen deelname: Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Powered by Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis en Maarten: engelengeduld om de onmogelijke programmeeropdrachten mogelijk te maken

Gastlessen: Tijl van Reproshape over Fusion 360, Kees en Perry van Stadswerk072 over de PLC in de stad, Eva en Rob van CAD & Company over Engineering en 3D tekenen, Saska van datalab.
Rabobank: locatie in binnenstad tijdens game day, en vaste locatie voor de extra TTN gateway
Datalab Alkmaar: deelname van volwassenen in de IOT Challenge
CAD & Company (nogmaals): video reportage
Marc Kuin: banner en design

Zaterdag Junior IOT inloop

Op basis van de materialen en de gereedschappen uit de tweede challenge is de zaterdaginloop een verder succes geworden.

Sponsor overzicht van schooljaar 2018-2019

Inrichting Junior IOT bus werkplaats en zaterdag inloop

Vanuit jullie eerdere steun en vertrouwen hebben we de sprong gewaagd naar een eigen werkplaats. De juniors kunnen hier nu 24/7 terecht met hun eigen projecten. Naast de zaterdaginloop en de jaarlijkse challenge hebben we nu ook een door-de-weekse leerling inloop geïntroduceerd. En we zijn de maandelijkse workshop gestart van drie avonden IOT voor beginners.

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Rabobank Alkmaar
IT=Alkmaar (Holder, Cyso, Cloud2)

Materialen:

Just better: website hosting en design
ICT vanaf Morgen: special deal voor eerste set refurbished laptops, voor de battlebot challenge heeft ICT vanaf Morgen ook een donatie gedaan!
COC / Pride Alkmaar: audio- en video apparatuur, lichtrobots
3M: een breed assortiment aan slijp- en schuurschijven
Avnet Abacus: STM32 Lora Discovery kit, molex antenne sample kit, sensor samples
SODAQ: een ruime variatie aan Sodaq boards, sensors en onderdelen
Bezoekers en techniekers: ingebrachte apparatuur, spullen, inspiratie

Wekelijkse leerling inloopmiddag

In dit schooljaar beginnen we een onderwijs experiment.

Leerlingen van scholen in de buurt worden uitgenodigd om de technologie in onze werkplaats te gebruiken voor hun schoolprojecten. De vanzelfsprekendheid van de moderne middelen, het samenwerken tussen de verschillende scholen en leeftijden, de onderlingen steun én uitdaging geven een belangrijke boost aan de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de slagkracht van de leerlingen.

Financiële sponsoring:   —  we zoeken sponsors voor dit project  —
Materialen: Stadswerk072 stelt lichtarmaturen beschikbaar als opstelpunt voor IOT, meer bijdragen zijn welkom!

Workshop IOT voor beginners

Ons nieuwe maandelijkse avond programma waarbij deelnemers in drie avonden leren solderen en Arduino programmeren, om uiteindelijk allemaal een Lora GPS tracker op de kaart te zetten. De workshop is niet leeftijdgebonden en er is geen voorkennis nodig.

Sponsoring: deelnemers betalen een bijdrage voor de materialen en de koffie, en nemen zelf de koekjes mee

Bus CoderDojo

Om de maand komen kids van 7 tot 17 voor de CoderDojo naar de bus om het coderen te leren.

Sponsoring: alles wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek, begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers.

De derde challenge: Junior Battlebot Challenge

Leerlingen bouwen van basisonderdelen een robot welke op afstand wordt bediend. De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven.

Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote controll; electronica soderen, Arduino programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren.

Financieel:

     gesponsord vanuit de bijdragen van Gemeente Alkmaar en de Rabobank

Materialen:

ICT vanaf Morgen: mooie voorraad van 10 stuks refurbished laptops
(nog anoniem)  telefoons voor de robotbediening, 360 camera en ons grote presentatiescherm

Educatieve uitstapjes 2018/2019

Het stevige fundament van de bus maakt het mogelijk méér en breder de inspiratie ten toon te stellen. Hoe meer mensen er mee aan de slag gaan, hoe beter.

In januari komt de soldeer workshop naar de Kick-off van de Energy Challenges in Hal25 om de groepen leerlingen (van 17 basisscholen) kennis te laten maken met verschillende aspecten rond techniek vaardigheden. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank, materialen via Energy Challenges.

Eind januari staat Junior IOT samen met Reproshape op het Computable Future Lab bij het NOT evenement. we laten daar de soldeeroefening zien als start voor inspiratie in de 21e eeuwse techniekvaardigheden in het onderwijs. Op het NOT evenement, maken 40.000 onderwijs experts zich bekend met de vernieuwingen in het onderwijs. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 3 februari was Junior IOT weer op de TTN global LoRaWAN conference in Amsterdam. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 9 februari was de Junior IOT op het FMF evenement om de kunsten te laten zien aan alle bezoekers uit Alkmaar. Onkosten zijn gedragen door FMF.

Op Koningsdag 27 april zag je de soldeerworkshop van Junior IOT in Hal25. De eerste onkosten zijn afgedekt via bijdrage vanuit deelnemers.

15 juni was de V&D gereserveerd voor de Junior IOT pop-up workshop voor Prachtstraatjes Alkmaar. De eerste kosten worden gedragen door prachtstraatjes.

23 juni hebben we een parallelle estafette in solderen en programmeren voor We Make the City in Amsterdam gedaan, georganiseerd door Junior IOT, OBA en Sensemakers. De eerste kosten worden gedragen door OBA. Reiskosten en extra lunch worden betaald door Dtaschrift.

Sponsor overzicht van de lopende periode 2019/2020

We noemen hier een aantal Junior IOT activiteiten met de bijbehorende sponsoring. We zijn altijd super blij met nog meer steun!

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org website. Super bedankt, want zonder website kunnen we niet zoveel doen!

Op 6/7 augustus is er een kans dat Junior IOT International op de TTN conferentie in New York een mini-workshop geeft (update: conferentie is niet doorgegaan). Tevens bezoeken we makerspaces en/of geïnteresseerde scholen in de regio. Onkosten worden gedragen door Dataschrift.

Frans Tauber heeft in augustus een mooie sponsorbijdrage gegeven met betrekking tot het kunnen 3D printen van het standbeeld Victorientje.

In September presenteren we onszelf met een stand op de Eindhoven Maker Faire. Kosten aan materialen komen uit de algemene middelen; reiskosten, lunch en avondeten onderweg worden gedragen door Dataschrift.

In Oktober geven we een demo en workshops op het Amsterdam Science Park, bij SurfSARA. Onkosten in materialen worden gedragen door SurfSARA, reiskosten door Dataschrift.

We hebben in september via een facebook fundraiser een mooie nieuwe mini-frees kunnen aanschaffen, dankzij de bijdrage van een groot aantal particuliere sponsors.

Voor de Junior IOT workshop op basisschool Atalanta hebben we in September een mooie werkkast kunnen neerzetten. De kast is afkomstig van het Jan Arentsz, vervoer en inrichting is bekostigd door Dataschrift.

Dit staat nog op de verlanglijst

Zaterdag inloop, plaatshuur, gas/licht/water: Deze kosten worden nu gedragen vanuit de algemene middelen. Sponsors in materialen en financiële bijdragen zijn van harte welkom.

Door-de-weekse leerling inloop: Deze kosten worden nu gedragen vanuit de algemene middelen, waarvoor bijdragen van harte welkom zijn.

Folders en promotie materialen. We laten graag zien dat we mooie dingen doen. Via folders delen we ons lesprogramma uit, en met de shirts benadrukken we ons teamgevoel. Voor dit prijskaartje zoeken we nog sponsors.

Algemene middelen: Gemeente Alkmaar en de Rabobank Alkmaar e.o. hebben hiervoor een sponsoringsbijdrage in behandeling. Ondertussen worden een aantal lopende kosten gedragen door Dataschrift.

Persoonlijke challenges: Een aantal kleinere projecten zijn door de leerlingen opgezet. Denk aan Gitaarbouw (inclusief electronica), ontwerp een nieuwe 3D printer, bouw een straalmotor, ontwikkel de les instructie voor het bouw je eigen lasertag. Wanneer dat mogelijk is komen er nog meer projecten bij. Voor elk van deze te gekke projecten is nog een budget nodig.

Workshops en demo’s op evenementen. We vinden het gaaf om de Junior IOT inspiratie te kunnen uitstralen naar andere teams en soms ook naar andere regio’s.

Voor onze Junior IOT workshops op scholen willen we een nieuwe 3D printer bij elkaar sparen waar de kinderen dan echt zelf mee mogen werken. Hiervoor zoeken we nog bijdragen!

Voor onze werkplaats zoeken we telkens nog mooiere gereedschappen; het zou mooi zijn een compacte lasersnijder te kunnen bekostigen.

Op elk moment zijn bijvoorbeeld ook laptops en andere apparatuur van harte welkom!