Stichting Junior IOT werkt zonder winstoogmerk. Deelnemers aan de challenges én de inloop kunnen zich zonder extra kosten aansluiten, juist om te voorkomen dat we onbedoeld een filter of rem op de deelname creëren. Ook de medewerkers binnen uw bedrijf en binnen andere organisaties zijn enthousiast over de workshops, en daarnaast moeten we ook de leerkrachten in het onderwijs niet vergeten. Deelnemende scholen hebben vaak vooralsnog geen ruimte gemaakt in de jaarbudgetten, en toch is het belangrijk deze doelgroepen te bereiken.

Ons streven is jongeren te inspireren voor wetenschap en technologie. Dat doen we vanuit onze werkplaats in Alkmaar, maar ook door in actieve vorm leerkrachten en onderwijsorganisaties te inspireren.

Sponsors zijn daarmee een onmisbare partner in het succes van Stichting Junior IOT – veel meer dan alleen om kosten te dragen!

Hoe kan ik Junior IOT sponsoren

Bij Stichting Junior IOT zijn we blij met alle soorten ondersteuning. Wellicht wil je bijdragen en heb je al een idee wat bij jou past. Jouw steun kan bestaan uit een geldbedrag, spullen en materialen, product of abonnement, of een combinatie. Als sponsor kan je aangeven aan welk doel of onderdeel je wilt bijdragen, en vaak is het als sponsor leuk om betrokken te zijn bij een project en daaraan mee te helpen.

We overleggen met elke sponsor welke reactie het mooiste past. Waar dat mag, laten we ons enthousiasme blijken in onze enthousiaste berichten op de website (die ook wordt gesponsord) en online. Als bedrijf noemen we je graag in ons sponsor overzicht, en de top 3 sponsors hebben in de lopende periode de zekerheid dat hun logo telkens meekomt op de homepage en op de banners. Sponsors vanaf 2.000 euro (in materialen of financiële bijdrage) worden als partner of als Silver- en Gold sponsor genoemd op de homepage. Elke sponsor wordt met de waarde van de sponsoring genoemd in het jaaroverzicht in ons verantwoordingsdocument https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

We vinden het belangrijk om het contact met de sponsor persoonlijk te houden, en daarom hebben we daar geen standaardformulieren voor. Als je overweegt om te sponsoren, en je zoekt nog hoe of hoeveel dat zal zijn, lees dan verder of neem dan een kijkje in ons overzicht om te zien wat de anderen al hebben gedaan: https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

 

Doneer een geldbedrag, spullen en materialen voor de Junior IOT werkplaats

Geef een financiële bijdrage aan onze ANBI-stichting ten behoeve van gereedschappen, spullen en de werkplaats. Zo draag je bij aan de inspiratie voor technologie van de toekomst. Je bijdrage komt ten goede aan de kosten van de junior werkplaats. U kiest zelf een bedrag voor jullie bijdrage, en vanaf 2.000 euro plaatsen we jullie logo voorop op onze website.

Doneer een geldbedrag om onze impact op het onderwijs te versterken

We heben ook zeker ambitieuze partners nodig die ons helpen bij onze impact op het onderwijs. De workshops op de PET events, op de Maker Faires en andere evenementen kosten veel materialen en tijd. We bereiken hiermee wel ontzettend veel leerlingen per jaar, en we willen hier graag mee doorgaan. Jullie sponsoring aan Stichting Junior IOT is daarvoor onmisbaar.

Ook voor onze lessen op de basisscholen zoeken we veel steun. Om aan de slag te kunnen krijgt de Junior IOT vakdocent krijgt een kopie van onze makerspace mee: een soldeerwerkplaats, soldeermaterialen, 3D printers, 3D pennen, electronica- en programmeerworkshops. Dit kost zo’n 4.500 euro per vakdocent. Deze lessen vallen vanaf 2023 onder ‘Junior IOT Onderwijs’, waardoor jullie nu ook gericht een donatie kunt geven om deze lespakketten mogelijk te maken.

Bestel een training, demo of evenement op jullie locatie

Bestel één van de workshops op uw locatie, of voeg ons als een technologie component toe aan het draaiboek van jullie evenement en draag zo bij aan de technologie inspiratie binnen het bedrijf. We laten een aantal mogelijkheden zien op https://junioriot.nl/trainingen/. Daar staan ook de tarieven genoemd voor een dagdeel en voor een gehele dag, inclusief machines en gereedschappen, maar exclusief bouwpakketten. Dit is een mooie manier zelf te genieten van deze technologie uitstraling, en tegelijk Junior IOT te steunen.

Bestel een workshop voor een school of organisatie

Doneer een Junior IOT technologie workshop aan een school of organisatie van jullie keuze. Als organisatie zorgen jullie voor het budget, en wij stemmen de verdere uitvoering van de workshop af met de locatie. Zo kan je een technologie workshop voor vier dagdelen inclusief machines en materialen bestellen voor €1800.
Doneer via Junior IOT materialen aan een school of organisatie van jullie keuze. Vanuit jullie organisatie schaffen jullie materialen en/of machines aan welke wij overdragen aan een school waar wij reeds een workshop geven. Dit kan gaan om één of twee 3D printers van circa 600 euro, een 3D printer kast van 600 euro, een soldeerwerkplaatsbak met 15 werkplekken van 1.250 euro, maar ook om een Junior IOT werkplaatskast met volledige inrichting van een technologielab.

Wordt ook een blijvend deel van Junior IOT

Gelukkig kunnen we al enkele jaren vertrouwen op onze vaste gepassioneerde partners die blijvend een deel dragen van onze lasten. Omdat onze activiteiten groeien, en daarmee ook de kosten, zijn we op zoek naar een uitbreiding van deze groep. Zie je ook kans om ons als ANBI-stichting blijvend te steunen? We horen graag je mogelijkheden.

Gerichte bestedingsdoelen

Stichting Junior IOT ontdekt telkens nieuwe kansen om zich gericht in te zetten voor technologie.
  • Lopende verplichtingen. Iedere maand zien we hoe de lopende kosten van onze activiteiten op de junior locatie(s)  zich ontwikkelen. Machines, materialen, meubels, de maandelijkse huur en natuurlijk de elektriciteitsrekening. Met jullie hulp lukt het tot nu toe prima om telkens aan onze verplichtingen te voldoen. Jullie hulp hierin wordt enorm gewaardeerd.
  • Lopende activiteiten. We kijken hierbij vooral naar de voortzetting van de zaterdaginloop op onze junior locatie(s) en naar extra mogelijkheden om extra uitdagingen voor juniors beschikbaar te maken.
  • Gereedschappen en 3D printers voor workshop- en leslocaties. Bij de workshops van Junior IOT gebruiken we verschillende machines en gereedschappen. We maken een verstandige, voordelige én schaalbare keuze voor de aanschaf van deze materialen, en toch hebben we er per locatie telkens veel nodig. Doorgaans gebruiken we in een set zo’n 15 werkplekken met soldeerstations en materialen, en twee 3D printers – bij elkaar loopt dit op tot wel 5.000 euro per locatie. Dit geldt voor machines voor vrijwilligerslocaties en voor leenmaterialen voor de scholen. Omdat niet elke locatie zo’n budget beschikbaar heeft, zouden we graag vanuit Junior IOT de spullen beschikbaar willen stellen, een daar hebben we jullie hulp bij nodig!
  • Technologie inspiratie en promotie op evenementen voor juniors. We gaan naar steeds meer evenementen: de PET events in noord-Holland, Tech Fun Days in regio Eindhoven en ook technologie inspiratie momenten en MakerFairs in de andere regio’s. Wij zorgen ervoor dat ook op deze evenementen de juniors zelf aan de slag gaan, net zoals in onze junior werkplaats in Alkmaar. We staan daar min of meer vrijwillig, en betalen zelf de overige kosten. Bij ons groeiende succes lopen deze bijbehorende kosten ook op. Jullie donaties zijn van harte welkom!
  • Onderwijs inspiratie voor onderwijs experts. Graag inspireren we ook de professionals: ‘kijk zo kan jij het ook’. Enthousiast gaan we hiervoor naar de netwerk evenementen en onderwijs beursen. Zo willen we in 2025 graag weer naar het NOT, het onderwijs evenement waar 20.000-30.000 mensen uit basisonderwijs en voortgezet onderwijs naar toe komen.
  • Doorgroei naar een grotere werkplek voor juniors. We genieten van onze huidige plek met een kleine 150 vierkante meter in de buitenlucht, plus 1500 meter speelruimte. We weten dat deze locatie slechts tijdelijk beschikbaar is: Zodra de stadsontwikkeling hier verder gaat zullen we een andere locatie moeten vinden. We hebben ook dan weer de voorkeur voor een semi-tijdelijke plek in het kader van stadsontwikkeling.

Maatschappelijke doelstellingen en ANBI voordeel

Voor een aantal bedrijven is het interessant om te weten dat Stichting Junior IOT een ANBI status heeft. Hiermee vallen donaties binnen de maatschappelijke doelstellingen die jullie mogelijk binnen jullie bedrijf al hebben vastgelegd. Je hebt bovendien wat extra bestedingsruimte doordat donaties aan ANBI organisaties fiscaal handig uitvallen.

 

 

Sponsoroverzicht van schooljaar 2016-2017

Project: Junior IOT Challenge – Balloons up!

Vanuit de interesse voor IoT, techniek en onderwijs hebben we in het begin van 2017 op geheel eigen wijze vormgegeven aan een lesprogramma van 8 middagen. Programmeren, solderen, data acquisitie, GPS- en antennetechniek, milieu- en maatschappelijke discussie, maar ook bijvoorbeeld aspecten zoals wetten en verzekeringen kwamen uitgebreid aan bod. Met een knipoog naar lucht- en ruimtevaart 😉

Gedragen door een solide techniek interesse is het de juniors van het van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum gelukt om een indrukwekkende serie GPS tracker ballonnen te bouwen.

Sponsors van de eerste challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Holder
Mangenius

Materialen: Sodaq
Scholen: van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Ruimte voor creatie: Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis: speciale vermelding voor het mogelijk maken van onmogelijke libraries.
Turien & Co Assuradeuren: Gastles over verzekeren
Alkmaar Centraal: online video rapportage
Sodaq: we mochten hun GPS-ballonproject nadoen!
The Things Network: gratis gebruik van het TTN-netwerk

Zaterdaginloop 2016/2017

Kaasfabriek: ruimte voor ontwikkeling
Marco: tijd, spullen en begeleiding
Leerlingen: de deelnemers van de challenge zorgden dat deze inloop werd gecreëerd

Sponsoroverzicht van schooljaar 2017-2018

De tweede challenge: Junior IOT Smart City Challenge

Opnieuw hebben we ‘buiten de gevestigde orde’ om een mooi techniek gerealiseerd. Middels de inspiraties vanuit Jan Willem Smeenk, Rob Oud, Datalab van Gemeente Alkmaar en vele anderen is een lesprogramma vormgegeven rond data in de stad. 3D ontwerpen, solderen, programmeren, sensoring, GPS- en antenne techniek, maatschappelijke aspecten, de stad op de kaart.

Sponsors van deze tweede challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
CAD & Company
Rabobank Alkmaar
Holder
Cyso

Materialen: Sodaq en Microchip
Scholen deelname: Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Powered by Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis en Maarten: engelengeduld om de onmogelijke programmeeropdrachten mogelijk te maken

Gastlessen: Tijl van Reproshape over Fusion 360, Kees en Perry van Stadswerk072 over de PLC in de stad, Eva en Rob van CAD & Company over Engineering en 3D tekenen, Saskia van Datalab/Gemeente Alkmaar.
Rabobank: locatie in binnenstad tijdens game day, en vaste locatie voor de extra TTN-gateway
Datalab Alkmaar: deelname van volwassenen in de IOT Challenge
CAD & Company (nogmaals): videoreportage
Marc Kuin: banner en design

Zaterdag Junior IOT inloop

Op basis van de materialen en de gereedschappen uit de tweede challenge is de zaterdaginloop een verder succes geworden.

Sponsoroverzicht van schooljaar 2018-2019

Inrichting Junior IOT bus werkplaats en zaterdag inloop

Vanuit jullie eerdere steun en vertrouwen hebben we de sprong gewaagd naar een eigen werkplaats. De juniors kunnen hier nu 24/7 terecht met hun eigen projecten. Naast de zaterdaginloop en de jaarlijkse challenge hebben we nu ook een door-de-weekse leerling inloop geïntroduceerd. En we zijn de maandelijkse workshop gestart van drie avonden IOT voor beginners.

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Rabobank Alkmaar
IT=Alkmaar (Holder, Cyso, Cloud2)

Materialen:

JustBetter: website hosting en design
ICT vanaf Morgen: special deal voor eerste set refurbished laptops, voor de battlebot challenge heeft ICT vanaf Morgen ook een donatie gedaan!
COC / Pride Alkmaar: audio- en video apparatuur, lichtrobots
3M: een breed assortiment aan slijp- en schuurschijven
Avnet Abacus: STM32 Lora Discovery kit, molex antenne sample kit, sensor samples
SODAQ: een ruime variatie aan Sodaq boards, sensors en onderdelen
Bezoekers en techniekers: ingebrachte apparatuur, spullen, inspiratie

Wekelijkse leerling inloopmiddag

In dit schooljaar beginnen we een onderwijs experiment.

Leerlingen van scholen in de buurt worden uitgenodigd om de technologie in onze werkplaats te gebruiken voor hun schoolprojecten. De vanzelfsprekendheid van de moderne middelen, het samenwerken tussen de verschillende scholen en leeftijden, de onderlinge steun én uitdaging geven een belangrijke boost aan de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de slagkracht van de leerlingen.

Financiële sponsoring: (vanuit algemene middelen en persoonlijke donaties)
Materialen: Stadswerk072 stelt lichtarmaturen beschikbaar als opstelpunt voor IOT, meer bijdragen zijn welkom!

Workshop IOT voor beginners

Ons nieuwe maandelijkse avondprogramma waarbij deelnemers in drie avonden leren solderen en Arduino programmeren, om uiteindelijk allemaal een Lora GPS tracker op de kaart te zetten. De workshop is niet leeftijdgebonden en er is geen voorkennis nodig.

Sponsoring: deelnemers betalen een bijdrage voor de materialen en de koffie, en nemen zelf de koekjes mee

Bus CoderDojo

Om de maand komen kids van 7 tot 17 voor de CoderDojo naar de bus om het coderen te leren.

Sponsoring: alles wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek, begeleiding wordt gedaan door de vrijwilligers van Junior IOT en medewerkers van de bibliotheek. Materialen komen uit de algemene middelen van onze stichting.

De derde challenge: Junior Battlebot Challenge, voorjaar 2019

Leerlingen bouwen van basisonderdelen een robot welke op afstand wordt bediend. De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven.

Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote control; electronica solderen, Arduino programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren.

Financieel:

     Gesponsord vanuit de algemene bijdragen van Gemeente Alkmaar en de Rabobank

Materialen:

ICT vanaf Morgen: mooie voorraad van 10 stuks refurbished laptops
(nog anoniem) telefoons voor de robotbediening, 360 camera en ons grote presentatiescherm

Educatieve uitstapjes 2018/2019

Het stevige fundament van de bus maakt het mogelijk méér en breder de inspiratie ten toon te stellen. Hoe meer mensen er mee aan de slag gaan, hoe beter.

In het algemeen worden de kosten voor materialen (deels) gedragen vanuit de algemene middelen van de stichting, opgebouwd door onder meer jullie donaties. Tijd, reiskosten en andere kleine kosten worden meestal grdragen door de Junior IOT vrijwilligers.

In januari komt de soldeer workshop naar de Kick-off van de Energy Challenges in Hal25 om de groepen leerlingen (van 17 basisscholen) kennis te laten maken met verschillende aspecten rond techniek vaardigheden. Sponsoring: via algemene bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank, materialen via Energy Challenges.

Eind januari 2019 staat Junior IOT samen met Reproshape op het Computable Future Lab bij het NOT evenement. We laten daar de soldeeroefening zien als start voor inspiratie in de 21e eeuwse techniekvaardigheden in het onderwijs. Op het NOT evenement, maken 40.000 onderwijs experts zich bekend met de vernieuwingen in het onderwijs. Sponsoring: Dataschrift.

Op 3 februari was Junior IOT weer op de TTN Global LoRaWAN conference in Amsterdam. Sponsoring: Dataschrift.

Op 9 februari was de Junior IOT op het FMF evenement om de kunsten te laten zien aan alle bezoekers uit Alkmaar. Onkosten zijn gedragen door FMF.

Op Koningsdag 27 april zag je de soldeerworkshop van Junior IOT in Hal25. De eerste onkosten zijn afgedekt via bijdrage vanuit deelnemers.

15 juni was de V&D gereserveerd voor de Junior IOT pop-up workshop voor Prachtstraatjes Alkmaar. De eerste kosten worden gedragen door prachtstraatjes.

23 juni hebben we een parallelle estafette in solderen en programmeren voor We Make the City in Amsterdam gedaan, georganiseerd door Junior IOT, OBA en Sensemakers. De eerste kosten worden gedragen door OBA. Reiskosten en extra lunch worden betaald door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen juli-december 2019

Junior IOT is per juli 2019 een stichting geworden. Daarom stappen we over van een planning per schooljaar, naar een planning per kalender jaar. Onder dit kopje zie je daarom het overzicht van de zomer 2019 tot eind 2019

Sponsorbijdragen / Algemene middelen: De algemene sponsoring vanuit de Rabobank Alkmaar e.o. als vaste sponsor geeft ons als nieuw opgerichte stichting een belangrijk startbudget.

JustBetter sponsort Stichting Junior IOT met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org website. Super bedankt, want zonder website kunnen we niet zoveel doen!

Op 6/7 augustus is er een kans dat Junior IOT International op de TTN conferentie in New York een mini-workshop geeft (update: conferentie is niet doorgegaan). Tevens bezoeken we makerspaces en/of geïnteresseerde scholen in de regio. Onkosten worden gedragen door Dataschrift.

Frans Tauber heeft in augustus een mooie sponsorbijdrage gegeven met betrekking tot het kunnen 3D printen van het standbeeld Victorientje.

In September presenteren we onszelf met een stand op de Eindhoven Maker Faire. Kosten aan materialen komen uit de algemene middelen; reiskosten, lunch en avondeten onderweg worden gedragen door Dataschrift.

In Oktober geven we een demo en workshops op het Amsterdam Science Park, bij SurfSARA. Onkosten in materialen worden gedragen door SurfSARA, reiskosten door Dataschrift.

We hebben in september via een facebook fundraiser een mooie nieuwe mini-frees kunnen aanschaffen, dankzij de bijdrage van een groot aantal particuliere sponsors.

Voor de Junior IOT workshop op basisschool Atalanta hebben we in September een mooie werkkast kunnen neerzetten. De kast is afkomstig van het Jan Arentsz, vervoer en inrichting is bekostigd door Dataschrift.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2020

JustBetter sponsort Stichting Junior IOT met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org en .it websites.

Sponsorbijdragen / Algemene middelen: Gemeente Alkmaar heeft een bijdrage toegekend voor materialen voor de leerling projecten.

Sensoring project: Via een bestelling van een aantal Smart City Sensors draagt Gemeente Alkmaar de kosten voor dit project. Doordat de uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, komt vanuit dit project een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Wekelijkse leerling inloop door de week: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

De vierde challenge (vervalt): Bouw je eigen lasertag: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers. Na een eerste start verschuift deze challenge vanwege de corona uitbasrsting echter naar een nog te bepalen tijdstip.

Als vierde challenge: Junior IOT tegen Corona. In een enorm project hebben we vanaf voorjaar 2020 na de start van de corona lock-downs 10.000 spatmaskers gemaakt en uitgedeeld. Voor een deel is dit gratis beschikbaar gesteld aan de afnemers waar nood was voor deze materialen. Enthousiaste sponsors en afnemers hebben een belangrijke bijdrage geleverd in de kosten. Na enkele maanden waren de producten op de commerciële markt beschikbaar, en hebben onze commerciële afnemers een bijdrage geleverd aan de algemene middelen van de stichting. Meerdere juniors en verschillende engineers werken mee, waarmee dit project nu de vierde challenge is geworden.

Uitbreiding werksets op locaties / Bestellingen vanuit scholen: Locaties bestellen werkplekken en materialen bij de stichting vanuit hun eigen middelen (Atalanta, Forte, en enkele school locaties), of vanuit een onderwijssubsidie met Junior IOT (de Kerkuil). Dit zorgt voor een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Verhuizing naar de Drukkerij cq andere locatie: Blijkt nog niet aan de orde in 2020.
– Verhuizingskosten (afbouwen, transport, opbouwen): Nog niet aan de orde.
– Vernieuwen en uitbreiden van de inrichting (aankleding en gebiedsinrichting nieuwe locatie): Nog niet aan de orde.
– Toevoegen van semi-afsluitbaar buitenmeubilair voor nieuwe open inrichting: Nog niet aan de orde.
– Aanpassen en vernieuwen buitenmeubilair: Voorbereidende stappen op bestaande locatie, nieuwe tent en andere inrichting.

Groei van zaterdag junior inloop van 10-15 deelnemers naar 15-30
– Uitbreiden van meubilair voor grotere omvang zaterdag inloop: Voorbereidende stappen op bestaande locatie, nieuwe tent en andere inrichting.
– Uitbreiden van machines en gereedschappen voor grotere omvang zaterdag inloop: Voorbereidende stappen, met machines als deel van onderwijsprojecten.

Groei van aanloop- en workshop momenten
– Een eigen moment voor bestaande groep gevorderde juniors: In eigen beheer doen ze soms de donderdag avond.
– Frequenter aanbod binnen bestaande Junior IOT CoderDojo programma: Ingepland voor 2021.
– Frequenter aanbod voor HB / extra uitdaging / afstand tot school: In oriëntatie fase voor 2021.
– Nieuwe doelgroepen; girls Day, nieuwkomers: Nog niet aan de orde.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2021

JustBetter sponsort Stichting Junior IOT met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org en .it websites.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Junior IOT tegen Corona 2020/2021: Commerciële afnemers hebben nog even de tijd om deze spatmaskers te bestellen, en dragen zo mee aan het in stand houden van de organisatie.

De vijfde challenge. In zomer 2021 worden een aantal projecten voor jongeren in de stad afgezegd. We zien kans om in relatief korte tijd een zomer technologie 10-daagse te realiseren op het terrein met Hal 25. Gemeente Alkmaar steunt dit project met een mooie bijdrage. De Junior25 zomer 10-daagse van 2021 is daarmee onze vijfde challenge!

Sensoring project: Een aantal Smart City Sensors wordt geplaatst als opdracht vanuit Gemeente Alkmaar. Het project loopt naar verwachting door tot na 2025. Uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, dit geeft een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

W&T Café. Erik de Mink neemt het W&T Café over van een organisatie die ermee moet ophouden omdat de subsidie hiervoor is gestopt. Enthousiast zien we it als een manier om leerkrachten online (en in het echt) te blijven inspireren om zelf techniek en technologie op de scholen te doen. In maart 2021 draaien we het eerste W&T Café. Vtijwillige tijdsinvestering.

PET events: Via Erik de Mink schuiven we dit jaar aan bij een aantal PET events in Noord-Holland. Tijd vanuit vrijwilligers, materialen uit algemene middelen.

Computable en NOT evenementen: Het NOT onderwijs evenement is dit jaar afgezegd vanwege de corona uitbraak. Grote evenementen liggen stil.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2022

JustBetter sponsort Stichting Junior IOT met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze Junior IOT websites. De website groeit, en het gebruik neemt toe.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Sensoring project: Een aantal Smart City Sensors wordt geplaatst als opdracht vanuit Gemeente Alkmaar. Het project loopt naar verwachting door tot na 2025. Uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, dit geeft een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Het Wifi Robotproject is onze zesde Junior IOT challenge. Via Triple doen veel ouders mee als vrijwilliger, en we zien meer dan 40 junior deelnemers. Dit past zijdens een aantal achtereenvolgende zaterdag inlopen allemaal in de bus en in de tent op ons terrein. Materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers. Just Better, Tata Steel en de gemeente zorgen voor leuke prijzen bij de finale.

Uitbreiding werksets op locaties / Bestellingen vanuit scholen: We verwachten dat dit in het lopende jaar verder doorzet. Dit zorgt voor een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

W&T Café. Het W&T Café wordt meer een plek op de evenementen waar we toch al onze stand neerzetten. Vrijwillige tijdsinvestering.

PET events: Onze deelname aan de PET events groeit, veel kinderen komen zo in aanraking met onz technologie workshops. Tijd vanuit vrijwilligers, materialen uit donaties / algemene middelen.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2023

JustBetter sponsort Stichting Junior IOT met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze Junior IOT websites. De website groeit nog veel verder, en het gebruik neemt toe doordat na zomer 2022 ruim 30 scholen bedienen.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Sensoring project: Een aantal Smart City Sensors wordt geplaatst als opdracht vanuit Gemeente Alkmaar. Het project loopt naar verwachting door tot na 2025. Uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, dit geeft een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Grote evenementen. Eind 2022 nemen we een brutale stap: we willen onze impact nu ook landelijk realiseren. Op de NOT van voorjaar 2023 staat Stichting Junior IOT  trots met een eigen stand op de NOT. We ‘lenen’ hierbij ook af en toe een tafeltje uit aan partners in de onderwijs inspiratie. Op de NOT komen 20.000-30.000 mensen uit het onderwijs, die op zoek zijn naar nieuwe manieren en ontwikkelingen in het onderwijs. We blijken met onze aanwezigheid een aanmerkelijke impact te maken: na dit moment wordt onze gele vlag bijna overal herkend. De de bemensing gebeurt vanuit de vrijwilligers, de kosten komen uit sponsorbijdraen en algemene middelen.

Uitbreiding werksets op locaties / Bestellingen vanuit scholen: We verwachten dat dit in het lopende jaar verder doorzet. We merken dat we op steeds meer locaties snel impact kunnen realiseren voor onze werksets uit te lenen.

Het Wifi Robotproject van dit jaar is onze zesde Junior IOT challenge. Via Triple doen veel ouders mee als vrijwilliger, en we zien meer dan 40 junior deelnemers. Dit past zijdens een aantal achtereenvolgende zaterdag inlopen allemaal in de bus en in de tent op ons terrein. Materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers. Just Better, Tata Steel en de gemeente zorgen voor prijsjes bij de finale.

W&T Café. Het W&T Café wordt meer een plek op de evenementen waar we toch al onze stand neerzetten. Vrijwillige tijdsinvestering.

PET events: Onze deelname aan de PET events in Noord-Holland wordt vanaf nu als vanzelfsprekend gezien. We brengen steeds meer kinderen in aanraking met onze technologie workshops. We worden voorzichtig ook gevraagd vanuit andere regio’s. De investering bestaat uit tijd vanuit vrijwilligers, materialen uit donaties / algemene middelen.

Laptop donatie. In het voorjaar van 2023 kreeg Stichting Junior IOT we van Tata steel een partij refurbisched laptops aangeleverd. In najaar 2023 kwam hier nog eenzelfde aantal laptops bij van Tata Steel. Medio 2023 ontvingen we een grote donatie laptops van Microsoft. Deze apparatuur kunnen we vanuit de stichting uitlenen om de 3D- en de programmeerworkshops weer mogelijk te maken op scholen en op evenementen. Voor de mooiste apparatuur willen we een nieuwe inzet ontwikkelen rond Minecraft en gebiedsontwikeling. Inzet op de evenementen is dan vrijwillig, de apparatuur komt uit deze donaties.

In schooljaar 2022/2023 bedienen we steeds meer scholen. Na de zomer 2023 zal dit zelfs naar ruim 30 basisscholen groeien. De losse manier die we als zzp’ers onderling vrijwillig en vrijblijvend hadden geregeld, past dan allang niet meer. Waar het logisch voelt om deze projecten te bedienen vanuit Stichting Junior IOT, blijkt de belastingdienst na 2,5 jaar nog steeds niet overtuigd. In het voorjaar van 2023 worden deze opdrachten samengevoegd in de nieuwe  Junior IOT Onderwijs BV, wat meteen duidelijkheid geeft naar de stichting en de sponsors, naar de scholen en de vakdocenten, en vooral ook naar de belastingdienst. De stichting is er trots op dat jet Junior IOT landschap groeit!

Dit staat nog op de verlanglijst

Zaterdag inloop, plaats huur, gas/licht/water: Deze kosten worden nu gedragen vanuit donaties / algemene middelen. Sponsors in materialen en financiële bijdragen zijn daarom van harte welkom.

Door-de-weekse leerling inloop: Bijdragen zijn van harte welkom om op onze inloop locaties deze activiteiten verder mogelijk te maken.

Bijzondere doelgroepen, Girls Days, HB specials, andere doelgroepen die in de luwte vallen van bestaande regelingen: We zien dat we ook hier een belangrijke rol kunnen (én moeten) invullen. We zoeken financiële bijdragen om ook in deze context meer activiteiten mogelijk te maken.

Folders en promotiematerialen. We laten graag zien dat we mooie dingen doen. Via folders delen we ons lesprogramma uit, en met de shirts benadrukken we ons teamgevoel voor de vrijwillige inzet. Bijdragen zijn van harte welkom om dit verder mogelijk te maken.

Persoonlijke projecten: Een aantal kleinere projecten zijn door de leerlingen opgezet. Denk aan Gitaarbouw (inclusief electronica), ontwerp een nieuwe 3D printer, bouw een straalmotor, ontwikkel de les instructie voor ons lasertag project, bouw een Ionen-raketmotor. We willen dit met de nieuwe groep bezoekers voortzetten, denk aan serieuze First robot projecten en het bouwen van een electrisch aangedreven auto. Bijdragen zijn van harte welkom om nog meer projecten te kunnen doen.

Workshops en demo’s op evenementen. We vinden het gaaf om de Junior IOT inspiratie te kunnen uitstralen naar andere teams en naar nog meer andere regio’s. Bijdragen zijn van harte welkom.

Voor onze Junior IOT workshops op scholen en op andere locaties willen we een aantal 3D printers en andere apparatuur bij elkaar sparen waar de kinderen dan echt zelf mee mogen werken. Hiervoor zoeken we nog bijdragen!

Voor onze zelfstandige werkplaatsen zoeken we telkens nog mooiere gereedschappen; het zou mooi zijn om nog een compacte lasersnijder te kunnen bekostigen. Wie helpt ons?

Op elk moment zijn bijvoorbeeld ook grote partijen refurbished laptops en andere apparatuur van harte welkom!

We voelen daarnaast dat we onze werkplaats met de Junior IOT aanpak door heel Nederland willen verspreiden. We zoeken daarvoor budget, plekken, vrijwilligers en coördinatoren, machines, materialen en vooral: publiek! Dit is een wens met een enorme impact, en we zoeken partners die dit met ons mogelijk willen maken.

Extra zichtbaarheid helpt ons telkens om de volgende stappen te zetten en onze impact verder te vergroten. Evenementen zoals het NOT dragen enorm bij aan deze zichtbaarheid, en ook inspireren we op de evenementen zelf al heel veel onderwijsmensen. Tegelijk kost de deelname aan deze evenementen op deze schaal steeds meer. We zoeken partners die dit mogelijk willen maken.