Junior IOT werkt zonder winstoogmerk. Deelnemers aan de challenges én de inloop kunnen zich zonder extra kosten aansluiten, juist om te voorkomen dat we onbedoeld een filter of rem op de deelname creëren. Ook de medewerkers binnen uw bedrijf en binnen andere organisaties zijn enthousiast over de workshops, en daarnaast moeten we ook de leerkrachten in het onderwijs niet vergeten. Deelnemende scholen hebben vaak vooralsnog geen ruimte gemaakt in de jaarbudgetten, en toch is het belangrijk deze doelgroepen te bereiken.

Sponsors zijn daarmee een onmisbare partner in het succes van Junior IOT – veel meer dan alleen om kosten te dragen!

Hoe kan ik Junior IOT sponsoren

We zijn blij met alle soorten ondersteuning. Wellicht wil je bijdragen en heb je al een idee wat bij jou past. Jouw steun kan bestaan uit een geldbedrag, spullen en materialen, product of abonnement, of een combinatie. Als sponsor kan je aangeven aan welk doel of onderdeel je wilt bijdragen, en vaak is het als sponsor leuk om betrokken te zijn bij een project en daaraan mee te helpen.

We overleggen met elke sponsor welke reactie het mooiste past. In veel gevallen laten we ons enthousiasme blijken in ons enthousiaste berichten op de website en online. Als bedrijf noemen we je graag in ons sponsor overzicht, en de top 3 sponsors hebben in de lopende periode de zekerheid dat hun logo telkens meekomt op de homepage en op de banners. Sponsors vanaf €2000 (in materialen of financiële bijdrage) worden genoemd op de homepage. Elke sponsor wordt met de waarde van de sponsoring genoemd in het jaaroverzicht in ons verantwoordingsdocument https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

Particuliere sponsors zien we ook veel meer. Als stichting kunnen we bijvoorbeeld op Facebook een fundraiser starten voor een specifiek doel. Ook zijn onze Junior IOT t-shirts te koop, waar een sponsorbijdrage bij inbegrepen zit; je hoeft zo’n sponsorshirt niet eens zelf te dragen, we geven er ook graag eentje voor je weg!

We vinden het belangrijk om het contact met de sponsor persoonlijk te houden, en daarom hebben we daar geen standaard formulieren voor. Als je overweegt om te sponsoren, en je zoekt nog hoe of hoeveel dat zal zijn, lees dan veerder of neem dan een kijkje in ons overzicht om te zien wat de anderen al hebben gedaan: https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

 

Doneer een geldbedrag, spullen en materialen

Geef een financiële bijdrage aan onze ANBI stichting ten behoeve van gereedschappen, spullen, en draag zo bij aan de inspiratie voor technologie van de toekomst. Uw bijdrage komt ten goede aan de kosten van de junior werkplaats. U kiest zelf een bedrag voor uw bijdrage, en we kunnen ook samen een sponsorpakket samenstellen vanaf €500. Vanaf €2000 plaatsen we uw logo voorop op onze website.
Een aantal partners leveren ons een ondersteuning in materialen en spullen. Er zijn veel materialen die we nog nodig hebben om de werkplaats en de workshops mogelijk te maken.

Bestel een training, demo of evenement op uw locatie

Bestel één van de workshops op uw locatie, of voeg ons als een technologie component toe aan het draaiboek van uw evenement en draag zo bij aan de technologie inspiratie binnen uw bedrijf. We laten een aantal mogelijkheden zien op https://junioriot.nl/trainingen/. Reken op €450 voor een dagdeel of €750 voor een gehele dag, inclusief machines en gereedschappen, maar exclusief bouwpakketten.

Bestel een workshop voor een school of organisatie

Doneer de Junior IOT technologie workshop aan een school of organisatie van uw keuze. U zorgt voor budget en wij stemmen af met de locatie. Als voorbeeld noemen we een technologie workshop van €1800 voor vier dagdelen inclusief machines en materialen.

Wordt een blijvend deel van Junior IOT

Gelukkig kunnen we al enkele jaren vertrouwen op onze vaste gepassioneerde partners die duurzaam een deel dragen van onze lasten. Omdat onze activiteiten groeien, en daarmee ook de kosten, zijn we op zoek naar een uitbreiding van deze groep. Zie je ook kans om ons als ANBI stichting blijvend te steunen? We horen graag je mogelijkheden.

Gerichte bestedingsdoelen

Stichting Junior IOT ontdekt telkens nieuwe kansen om zich gericht in te zetten voor technologie.
  • Het mobiele Junior IOT platform. We willen een enorme werktafel inrichten van 2×4 meter, die voorzien van alle Junior IOT technologie spullen op pad gestuurd kan worden naar elke school, bedrijf, of waar dan ook. Om deze op te bouwen voor 20-30 werkplekjes zoeken we nog bijdrage van €3000.
  • Gereedschappen en 3D printers voor leslocaties. Bij de lessen van Junior IOT gebruiken we verschillende machines en gereedschappen. Deze zijn voordelig in de aanschaf, maar we hebben er per locatie telkens veel nodig. Doorgaans gebruiken we in een set een tiental werkplekken met soldeerstations en materialen, en één of twee 3D printer – bij elkaar loopt dit op tot zo’n €2000 per locatie. Omdat niet elke locatie zo’n budget beschikbaar heeft, zouden we graag vanuit Junior IOT de spullen beschikbaar willen stellen, een daar hebben we jullie voor nodig!
  • Doorgroei naar een grotere werkplek. Dit jaar opent met een nieuwe kans voor Stichting Junior IOT; een mooie nieuwe plek in “de Drukkerij”; een gebouw waar met passie wordt gewerkt aan maatschappelijke doelen. Een gave plek met veel meer mogelijkheden – maar tegelijk ook met vaste kosten en hogere maandlasten. Door hier een groei te realiseren naar ruim 250 vierkante meter binnenruimte (nu hebben we een kleine 150 meter in de buitenlucht) zullen we meer activiteiten voor grotere groepen kunnen realiseren. We zoeken gepassioneerde partners die duurzaam een deel van deze maandlasten willen dragen. En we zoeken partners wie helpen in de kosten van de verhuizing en eerste inrichting.

 

Sponsor overzicht van schooljaar 2016-2017

Project: Junior IOT Challenge – Balloons up!

Vanuit de interesse voor IoT, techniek en onderwijs hebben we in het begin van 2017 op geheel eigen wijze vorm geegeven aan een lesprogramma van 8 middagen. Programmeren, solderen, data acquisitie, GPS- en antennetechniek, milieu- en maatschappelijke discussie, maar ook bijvoorbeeld aspecten zoals wetten en verzekeringen kwamen uitgebreid aan bod. Met een knipoog naar lucht- en ruimtevaart 😉

Gedragen door een solide techniek interesse is het de juniors van het van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum gelukt om een indrukwekkende serie GPS tracker ballonnen te bouwen.

Sponsors van de eerste challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Holder
Mangenius

Materialen: Sodaq
Scholen: van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Ruimte voor creatie: Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis: speciale vermelding voor het mogelijk maken van onmogelijke libraries.
Turien & Co Assuradeuren: Gastles over verzekeren
Alkmaar Centraal: online video rapportage
Sodaq: we mochten hun GPS ballonproject nadoen!
The Things Network: gratis gebruik van het TTN netwerk

Zaterdaginloop 2016/2017

Kaasfabriek: ruimte voor ontwikkeling
Marco: tijd, spullen en begeleiding
Leerlingen: de deelnemers van de challenge zorgden dat deze inloop werd gecreëerd

Sponsor overzicht van schooljaar 2017-2018

De tweede challenge: Junior IOT Smart City Challenge

Opnieuw hebben we ‘buiten de gevestigde orde’ om een mooi techniek gerealiseerd. Middels de inspiraties vanuit Jan Willem Smeenk, Rob Oud, Datalab van Gemeente Alkmaar en vele anderen is een lesprogramma vormgegeven rond data in de stad. 3D ontwerpen, solderen, programmeren, sensoring, GPS- en antenne techniek, maatschappelijke aspecten, de stad op de kaart.

Sponsors van deze tweede challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
CAD & Company
Rabobank Alkmaar
Holder
Cyso

Materialen: Sodaq en Microchip
Scholen deelname: Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Powered by Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis en Maarten: engelengeduld om de onmogelijke programmeeropdrachten mogelijk te maken

Gastlessen: Tijl van Reproshape over Fusion 360, Kees en Perry van Stadswerk072 over de PLC in de stad, Eva en Rob van CAD & Company over Engineering en 3D tekenen, Saska van datalab.
Rabobank: locatie in binnenstad tijdens game day, en vaste locatie voor de extra TTN gateway
Datalab Alkmaar: deelname van volwassenen in de IOT Challenge
CAD & Company (nogmaals): video reportage
Marc Kuin: banner en design

Zaterdag Junior IOT inloop

Op basis van de materialen en de gereedschappen uit de tweede challenge is de zaterdaginloop een verder succes geworden.

Sponsor overzicht van schooljaar 2018-2019

Inrichting Junior IOT bus werkplaats en zaterdag inloop

Vanuit jullie eerdere steun en vertrouwen hebben we de sprong gewaagd naar een eigen werkplaats. De juniors kunnen hier nu 24/7 terecht met hun eigen projecten. Naast de zaterdaginloop en de jaarlijkse challenge hebben we nu ook een door-de-weekse leerling inloop geïntroduceerd. En we zijn de maandelijkse workshop gestart van drie avonden IOT voor beginners.

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Rabobank Alkmaar
IT=Alkmaar (Holder, Cyso, Cloud2)

Materialen:

Just better: website hosting en design
ICT vanaf Morgen: special deal voor eerste set refurbished laptops, voor de battlebot challenge heeft ICT vanaf Morgen ook een donatie gedaan!
COC / Pride Alkmaar: audio- en video apparatuur, lichtrobots
3M: een breed assortiment aan slijp- en schuurschijven
Avnet Abacus: STM32 Lora Discovery kit, molex antenne sample kit, sensor samples
SODAQ: een ruime variatie aan Sodaq boards, sensors en onderdelen
Bezoekers en techniekers: ingebrachte apparatuur, spullen, inspiratie

Wekelijkse leerling inloopmiddag

In dit schooljaar beginnen we een onderwijs experiment.

Leerlingen van scholen in de buurt worden uitgenodigd om de technologie in onze werkplaats te gebruiken voor hun schoolprojecten. De vanzelfsprekendheid van de moderne middelen, het samenwerken tussen de verschillende scholen en leeftijden, de onderlingen steun én uitdaging geven een belangrijke boost aan de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de slagkracht van de leerlingen.

Financiële sponsoring:  (vanuit algemene middelen en persoonlijke donaties)
Materialen: Stadswerk072 stelt lichtarmaturen beschikbaar als opstelpunt voor IOT, meer bijdragen zijn welkom!

Workshop IOT voor beginners

Ons nieuwe maandelijkse avond programma waarbij deelnemers in drie avonden leren solderen en Arduino programmeren, om uiteindelijk allemaal een Lora GPS tracker op de kaart te zetten. De workshop is niet leeftijdgebonden en er is geen voorkennis nodig.

Sponsoring: deelnemers betalen een bijdrage voor de materialen en de koffie, en nemen zelf de koekjes mee

Bus CoderDojo

Om de maand komen kids van 7 tot 17 voor de CoderDojo naar de bus om het coderen te leren.

Sponsoring: alles wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek, begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers. Materialen komen uit de algemene middelen.

De derde challenge: Junior Battlebot Challenge

Leerlingen bouwen van basisonderdelen een robot welke op afstand wordt bediend. De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven.

Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote controll; electronica soderen, Arduino programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren.

Financieel:

     gesponsord vanuit de bijdragen van Gemeente Alkmaar en de Rabobank

Materialen:

ICT vanaf Morgen: mooie voorraad van 10 stuks refurbished laptops
(nog anoniem)  telefoons voor de robotbediening, 360 camera en ons grote presentatiescherm

Educatieve uitstapjes 2018/2019

Het stevige fundament van de bus maakt het mogelijk méér en breder de inspiratie ten toon te stellen. Hoe meer mensen er mee aan de slag gaan, hoe beter.

In januari komt de soldeer workshop naar de Kick-off van de Energy Challenges in Hal25 om de groepen leerlingen (van 17 basisscholen) kennis te laten maken met verschillende aspecten rond techniek vaardigheden. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank, materialen via Energy Challenges.

Eind januari staat Junior IOT samen met Reproshape op het Computable Future Lab bij het NOT evenement. we laten daar de soldeeroefening zien als start voor inspiratie in de 21e eeuwse techniekvaardigheden in het onderwijs. Op het NOT evenement, maken 40.000 onderwijs experts zich bekend met de vernieuwingen in het onderwijs. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 3 februari was Junior IOT weer op de TTN global LoRaWAN conference in Amsterdam. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 9 februari was de Junior IOT op het FMF evenement om de kunsten te laten zien aan alle bezoekers uit Alkmaar. Onkosten zijn gedragen door FMF.

Op Koningsdag 27 april zag je de soldeerworkshop van Junior IOT in Hal25. De eerste onkosten zijn afgedekt via bijdrage vanuit deelnemers.

15 juni was de V&D gereserveerd voor de Junior IOT pop-up workshop voor Prachtstraatjes Alkmaar. De eerste kosten worden gedragen door prachtstraatjes.

23 juni hebben we een parallelle estafette in solderen en programmeren voor We Make the City in Amsterdam gedaan, georganiseerd door Junior IOT, OBA en Sensemakers. De eerste kosten worden gedragen door OBA. Reiskosten en extra lunch worden betaald door Dtaschrift.

Sponsor overzicht 2019 juli-december

Junior IOT is een stichting geworden, en daarom stappen we over van een planning per schooljaar, naar een planning per kalender jaar.

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org website. Super bedankt, want zonder website kunnen we niet zoveel doen!

Op 6/7 augustus is er een kans dat Junior IOT International op de TTN conferentie in New York een mini-workshop geeft (update: conferentie is niet doorgegaan). Tevens bezoeken we makerspaces en/of geïnteresseerde scholen in de regio. Onkosten worden gedragen door Dataschrift.

Frans Tauber heeft in augustus een mooie sponsorbijdrage gegeven met betrekking tot het kunnen 3D printen van het standbeeld Victorientje.

In September presenteren we onszelf met een stand op de Eindhoven Maker Faire. Kosten aan materialen komen uit de algemene middelen; reiskosten, lunch en avondeten onderweg worden gedragen door Dataschrift.

In Oktober geven we een demo en workshops op het Amsterdam Science Park, bij SurfSARA. Onkosten in materialen worden gedragen door SurfSARA, reiskosten door Dataschrift.

We hebben in september via een facebook fundraiser een mooie nieuwe mini-frees kunnen aanschaffen, dankzij de bijdrage van een groot aantal particuliere sponsors.

Voor de Junior IOT workshop op basisschool Atalanta hebben we in September een mooie werkkast kunnen neerzetten. De kast is afkomstig van het Jan Arentsz, vervoer en inrichting is bekostigd door Dataschrift.

Algemene middelen: Gemeente Alkmaar en de Rabobank Alkmaar e.o. hebben als vaste sponsors hiervoor een sponsoringsbijdrage in behandeling. Gemeente Alkmaar heeft een bijdrage toegekend voor materialen voor de leerling projecten.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Sponsor overzicht 2020

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org website.

Algemene middelen: Gemeente Alkmaar en de Rabobank Alkmaar e.o. hebben als vaste sponsors hiervoor een sponsoringsbijdrage in behandeling.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Wekelijkse leerlinginloop door de week: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

De vierde challenge: Bouw je eigen lasertag: … (hiervoor zoeken we sponsors)

Uitbreiding werksets op locaties: … nog in te vullen.

Mobiele Junior IOT werktafel: … nog in te vullen.

Verhuizing naar de Drukkerij:
– verhuizingskosten (afbouwen, transport, opbouwen)
– vernieuwen en uitbreiden van de inrichting (aankleding en gebiedsinrichting)
– aanpassen en vernieuwen buitenmeubilair
– toevoegen van semi-afsluitbaar buitenmeubilair voor nieuwe open inrichting

In de Drukkerij, groei van zaterdag junior inloop van 10-15 deelnemers naar 15-30
– uitbreiden van meubilair voor grotere omvang zaterdag inloop
– uitbreiden van machines en gereedschappen voor grotere omvang zaterdag inloop

In de Drukkerij, groei van aanloop- en workshop momenten
– een eigen moment voor bestaande groep gevorderde juniors
– frequenter aanbod binnen bestaande Junior IOT CoderDojo programma
– frequenter aanbod voor HB / extra uitdaging / afstand tot school
– nieuwe doelgroepen; girlsday, nieuwkomers

Junior IOT is voor de periode 2020 nog actief op zoek naar nieuwe en aanvullende sponsors …!

 

Dit staat nog op de verlanglijst

Zaterdag inloop, plaatshuur, gas/licht/water: Deze kosten worden nu gedragen vanuit de algemene middelen. Sponsors in materialen en financiële bijdragen zijn van harte welkom.

Door-de-weekse leerling inloop: Deze kosten worden nu gedragen vanuit de algemene middelen, waarvoor bijdragen van harte welkom zijn.

Folders en promotie materialen. We laten graag zien dat we mooie dingen doen. Via folders delen we ons lesprogramma uit, en met de shirts benadrukken we ons teamgevoel. Voor dit prijskaartje zoeken we nog sponsors.

Algemene middelen: Gemeente Alkmaar en de Rabobank Alkmaar e.o. hebben hiervoor een sponsoringsbijdrage in behandeling. Ondertussen worden een aantal lopende kosten gedragen door Dataschrift.

Persoonlijke challenges: Een aantal kleinere projecten zijn door de leerlingen opgezet. Denk aan Gitaarbouw (inclusief electronica), ontwerp een nieuwe 3D printer, bouw een straalmotor, ontwikkel de les instructie voor het bouw je eigen lasertag. Wanneer dat mogelijk is komen er nog meer projecten bij. Voor elk van deze te gekke projecten is nog een budget nodig.

Workshops en demo’s op evenementen. We vinden het gaaf om de Junior IOT inspiratie te kunnen uitstralen naar andere teams en soms ook naar andere regio’s.

Voor onze Junior IOT workshops op scholen willen we een nieuwe 3D printer bij elkaar sparen waar de kinderen dan echt zelf mee mogen werken. Hiervoor zoeken we nog bijdragen!

Voor onze werkplaats zoeken we telkens nog mooiere gereedschappen; het zou mooi zijn een compacte lasersnijder te kunnen bekostigen.

Op elk moment zijn bijvoorbeeld ook laptops en andere apparatuur van harte welkom!