Junior IOT werkt zonder winstoogmerk. Deelnemers aan de challenges én de inloop kunnen zich zonder extra kosten aansluiten, juist om te voorkomen dat we onbedoeld een filter of rem op de deelname creëren. Deelnemende scholen hebben vaak vooralsnog geen ruimte gemaakt in de jaarbudgetten, en toch is is het een belangrijk streven om ook deze leerlingen te bereiken. Sponsors zijn daarmee een onmisbare partner in het succes van Junior IOT – veel meer dan alleen om kosten te dragen!

De sponsor als partner

De steun, input en feedback vanuit onze betrokken sponsors zijn een onmisbare inspiratie in het vormen van de programma’s. Immers, zij staan het dichtst bij de doelen die wij met de juniors in de praktijk willen bereiken. Wat speelt er nu in de maatschappij? Als partner in de projecten heeft de sponsor een invloedrijke stem, waardoor we de relevante topics kunnen benadrukken. De inrichting van de weerkplaats en de lesinhoud van de challenges worden vormgeven aan de hand van jullie feedback.

Mogelijkheden voor partnering en sponsoring

Als sponsor kan je op verschillende manieren meehelpen:

Zonder materialen kunnen de projecten niet worden uitgevoerd, en gelukkig wordt hier goed voor gezorgd. Junior IOT ontvangt graag materialen waar we de werkplaats mee inrichten en de projecten mee uitvoeren. Particulieren én bedrijven hebben op deze manier een belangrijke bijdrage geleverd.

Jullie feedback helpt ons gericht aan de slag te gaan met belangrijke thema’s en technieken. Jullie als partner weten donders goed waar je in de toekomst behoefte aan hebt, en we dagen je uit om hier helder en direct in te zijn. Zonder speerpunten hebben we geen relevantie en geen lesprogramma.

De samenwerking zorgt aan beide kanten ook voor een mooie zichtbaarheid van je doelen – dit is voor ons van onschatbare waarde. Zichtbaarheid zorgt dat we het publiek kunnen aanspreken en inspireren. En, werknemers binnen jullie bedrijf, jullie klanten en partners, jullie vrienden raken geïnspireerd en geïnteresseerd. Dit helpt de inspiratie verder te delen.

Financiën zijn essentieel om projecten te kunnen doen. De plek, de gereedschappen en materialen kosten geld. In de afgelopen series hebben we gelukkig kunnen rekenen op mooie bijdragen om de projecten tot een goed einde te brengen.

Zakelijke details voor de sponsors: Als sponsor kies je in overleg welke materialen of welk bedrag je wilt bijdragen, aan welk project onderdeel en in welke vorm. Junior IOT stuurt desgewenst een sponsorfactuur met onze kvk gegevens en andere officiële details.

Daarna wordt je als sponsor genoemd op de sponsorpagina, en in de community vertellen we duidelijk welke sponsor aan ons project heeft bijgedragen, en waarom deze partnership voor ons belangrijk is. De sponsor logo’s worden opgenomen in de sponsorbanner die bij de eindgame van het lopende jaar wordt opgesteld. Deze sponsorbanner wordt vervolgens getoond bij alle evenementen waar we onze naam laten zien, tot we een nieuwe sponsorbanner opstellen.

Zodra je financieel of in materialen meer dan 10% van het jaarbudget bijdraagt wordt je silver- of gold sponsor. Je ziet dat we hiervoor een speciale plaats hebben op onze home pagina.

 

Sponsors van schooljaar 2016-2017

Project: Junior IOT Challenge – Balloons up!

Vanuit de interesse voor IoT, techniek en onderwijs hebben we in het begin van 2017 op geheel eigen wijze vorm geegeven aan een lesprogramma van 8 middagen. Programmeren, solderen, data acquisitie, GPS- en antennetechniek, milieu- en maatschappelijke discussie, maar ook bijvoorbeeld aspecten zoals wetten en verzekeringen kwamen uitgebreid aan bod. Met een knipoog naar lucht- en ruimtevaart 😉

Gedragen door een solide techniek interesse is het de juniors van het van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum gelukt om een indrukwekkende serie GPS tracker ballonnen te bouwen.

Sponsors van de eerste challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Holder
Mangenius

Materialen: Sodaq
Scholen: van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Ruimte voor creatie: Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis: speciale vermelding voor het mogelijk maken van onmogelijke libraries.
Turien & Co Assuradeuren: Gastles over verzekeren
Alkmaar Centraal: online video rapportage
Sodaq: we mochten hun GPS ballonproject nadoen!
The Things Network: gratis gebruik van het TTN netwerk

Zaterdaginloop 2016/2017

Kaasfabriek: ruimte voor ontwikkeling
Marco: tijd, spullen en begeleiding
Leerlingen: de deelnemers van de challenge zorgden dat deze inloop werd gecreëerd

Sponsoring schooljaar 2017-2018

De tweede challenge: Junior IOT Smart City Challenge

Opnieuw hebben we ‘buiten de gevestigde orde’ om een mooi techniek gerealiseerd. Middels de inspiraties vanuit Jan Willem Smeenk, Rob Oud, Datalab van Gemeente Alkmaar en vele anderen is een lesprogramma vormgegeven rond data in de stad. 3D ontwerpen, solderen, programmeren, sensoring, GPS- en antenne techniek, maatschappelijke aspecten, de stad op de kaart.

Sponsors van deze tweede challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
CAD & Company
Rabobank Alkmaar
Holder
Cyso

Materialen: Sodaq en Microchip
Scholen deelname: Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Powered by Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis en Maarten: engelengeduld om de onmogelijke programmeeropdrachten mogelijk te maken

Gastlessen: Tijl van Reproshape over Fusion 360, Kees en Perry van Stadswerk072 over de PLC in de stad, Eva en Rob van CAD & Company over Engineering en 3D tekenen, Saska van datalab.
Rabobank: locatie in binnenstad tijdens game day, en vaste locatie voor de extra TTN gateway
Datalab Alkmaar: deelname van volwassenen in de IOT Challenge
CAD & Company (nogmaals): video reportage
Marc Kuin: banner en design

Zaterdag Junior IOT inloop

Op basis van de materialen en de gereedschappen uit de tweede challenge is de zaterdaginloop een verder succes geworden.

Schooljaar 2018-2019

Inrichting Junior IOT bus werkplaats en zaterdag inloop

Vanuit jullie eerdere steun en vertrouwen hebben we de sprong gewaagd naar een eigen werkplaats. De juniors kunnen hier nu 24/7 terecht met hun eigen projecten. Naast de zaterdaginloop en de jaarlijkse challenge hebben we nu ook een door-de-weekse leerling inloop geïntroduceerd. En we zijn de maandelijkse workshop gestart van drie avonden IOT voor beginners.

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Rabobank Alkmaar
IT=Alkmaar (Holder, Cyso, Cloud2)

Materialen:

Just better: website hosting en design
ICT vanaf Morgen: special deal voor eerste set refurbished laptops, voor de battlebot challenge heeft ICT vanaf Morgen ook een donatie gedaan!
COC / Pride Alkmaar: audio- en video apparatuur, lichtrobots
3M: een breed assortiment aan slijp- en schuurschijven
Avnet Abacus: STM32 Lora Discovery kit, molex antenne sample kit, sensor samples
SODAQ: een ruime variatie aan Sodaq boards, sensors en onderdelen
Bezoekers en techniekers: ingebrachte apparatuur, spullen, inspiratie

Wekelijkse leerling inloopmiddag

In dit schooljaar beginnen we een onderwijs experiment.

Leerlingen van scholen in de buurt worden uitgenodigd om de technologie in onze werkplaats te gebruiken voor hun schoolprojecten. De vanzelfsprekendheid van de moderne middelen, het samenwerken tussen de verschillende scholen en leeftijden, de onderlingen steun én uitdaging geven een belangrijke boost aan de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de slagkracht van de leerlingen.

Financiële sponsoring:   —  we zoeken sponsors voor dit project  —
Materialen: Stadswerk072 stelt lichtarmaturen beschikbaar als opstelpunt voor IOT, meer bijdragen zijn welkom!

Workshop IOT voor beginners

Ons nieuwe maandelijkse avond programma waarbij deelnemers in drie avonden leren solderen en Arduino programmeren, om uiteindelijk allemaal een Lora GPS tracker op de kaart te zetten. De workshop is niet leeftijdgebonden en er is geen voorkennis nodig.

Sponsoring: deelnemers betalen een bijdrage voor de materialen en de koffie, en nemen zelf de koekjes mee

Bus CoderDojo

Om de maand komen kids van 7 tot 17 voor de CoderDojo naar de bus om het coderen te leren.

Sponsoring: alles wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek, begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers.

De derde challenge: Junior Battlebot Challenge

Leerlingen bouwen van basisonderdelen een robot welke op afstand wordt bediend. De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven.

Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote controll; electronica soderen, Arduino programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren.

Financieel:

      —  we zoeken sponsors voor dit project  —

Materialen:

              —  bijdragen zijn welkom  —

ICT vanaf Morgen: mooie voorraad van 10 stuks refurbished laptops
(nog anoniem)  telefoons voor de robotbediening, 360 camera en ons grote presentatiescherm

Educatieve uitstapjes 2018/2019

Het stevige fundament van de bus maakt het mogelijk méér en breder de inspiratie ten toon te stellen. Hoe meer mensen er mee aan de slag gaan, hoe beter.

In januari komt de soldeer workshop naar de Kick-off van de Energy Challenges in Hal25 om de groepen leerlingen (van 17 basisscholen) kennis te laten maken met verschillende aspecten rond techniek vaardigheden. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank, materialen via Energy Challenges.

Eind januari staat Junior IOT samen met Reproshape op het Computable Future Lab bij het NOT evenement. we laten daar de soldeeroefening zien als start voor inspiratie in de 21e eeuwse techniekvaardigheden in het onderwijs. Op het NOT evenement, maken 40.000 onderwijs experts zich bekend met de vernieuwingen in het onderwijs. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 3 februari was Junior IOT weer op de TTN global LoRaWAN conference in Amsterdam. Sponsoring: via bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar.

Op 9 februari was de Junior IOT op het FMF evenement om de kunsten te laten zien aan alle bezoekers uit Alkmaar. Onkosten zijn gedragen door FMF.

Op Koningsdag 27 april zag je de soldeerworkshop van Junior IOT in Hal25. De eerste onkosten zijn afgedekt via bijdrage vanuit deelnemers.

15 juni staat gereserveerd voor de Junior IOT pop-up workshop voor Prachtstraatjes Alkmaar. De eerste kosten worden gedragen door prachtstraatjes.

23 juni staat gepland voor een parallelle estafette in solderen en programmeren voor We Make the City in Amsterdam, georganiseerd door Junior IOT, OBA en Sensemakers. De eerste kosten worden gedragen door OBA.

Op 6/7 augustus is er een kans dat Junior IOT International op de TTN conferentie in New York een mini-workshop geeft. Onkosten worden gedragen door Dataschrift.