Stichting Junior IOT werkt zonder winstoogmerk. Deelnemers aan de challenges én de inloop kunnen zich zonder extra kosten aansluiten, juist om te voorkomen dat we onbedoeld een filter of rem op de deelname creëren. Ook de medewerkers binnen uw bedrijf en binnen andere organisaties zijn enthousiast over de workshops, en daarnaast moeten we ook de leerkrachten in het onderwijs niet vergeten. Deelnemende scholen hebben vaak vooralsnog geen ruimte gemaakt in de jaarbudgetten, en toch is het belangrijk deze doelgroepen te bereiken.

Ons streven is jongeren te inspireren voor wetenschap en technologie. Dat doen we vanuit onze werkplaats in Alkmaar, maar ook door in actieve vorm leerkrachten en onderwijsorganisaties te inspireren.

Sponsors zijn daarmee een onmisbare partner in het succes van Stichting Junior IOT – veel meer dan alleen om kosten te dragen!

Hoe kan ik Junior IOT sponsoren

Bij Stichting Junior IOT zijn we blij met alle soorten ondersteuning. Wellicht wil je bijdragen en heb je al een idee wat bij jou past. Jouw steun kan bestaan uit een geldbedrag, spullen en materialen, product of abonnement, of een combinatie. Als sponsor kan je aangeven aan welk doel of onderdeel je wilt bijdragen, en vaak is het als sponsor leuk om betrokken te zijn bij een project en daaraan mee te helpen.

We overleggen met elke sponsor welke reactie het mooiste past. Waar dat mag, laten we ons enthousiasme blijken in onze enthousiaste berichten op de website (die ook wordt gesponsord) en online. Als bedrijf noemen we je graag in ons sponsor overzicht, en de top 3 sponsors hebben in de lopende periode de zekerheid dat hun logo telkens meekomt op de homepage en op de banners. Sponsors vanaf 2.000 euro (in materialen of financiële bijdrage) worden als partner of als Silver- en Gold sponsor genoemd op de homepage. Elke sponsor wordt met de waarde van de sponsoring genoemd in het jaaroverzicht in ons verantwoordingsdocument https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

We vinden het belangrijk om het contact met de sponsor persoonlijk te houden, en daarom hebben we daar geen standaardformulieren voor. Als je overweegt om te sponsoren, en je zoekt nog hoe of hoeveel dat zal zijn, lees dan verder of neem dan een kijkje in ons overzicht om te zien wat de anderen al hebben gedaan: https://junioriot.nl/sponsors-achter-de-schermen/

 

Doneer een geldbedrag, spullen en materialen voor de Junior IOT werkplaats

Geef een financiële bijdrage aan onze ANBI-stichting ten behoeve van gereedschappen, spullen en de werkplaats. Zo draag je bij aan de inspiratie voor technologie van de toekomst. Je bijdrage komt ten goede aan de kosten van de junior werkplaats. U kiest zelf een bedrag voor jullie bijdrage, en vanaf 2.000 euro plaatsen we jullie logo voorop op onze website.

Doneer een geldbedrag om onze impact op het onderwijs te versterken

We heben ook zeker ambitieuze partners nodig die ons helpen bij onze impact op het onderwijs. De workshops op de PET events, op de Maker Faires en andere evenementen kosten veel materialen en tijd. We bereiken hiermee wel ontzettend veel leerlingen per jaar, en we willen hier graag mee doorgaan. Jullie sponsoring aan Stichting Junior IOT is daarvoor onmisbaar.

Ook voor onze lessen op de basisscholen zoeken we veel steun. Om aan de slag te kunnen krijgt de Junior IOT vakdocent krijgt een kopie van onze makerspace mee: een soldeerwerkplaats, soldeermaterialen, 3D printers, 3D pennen, electronica- en programmeerworkshops. Dit kost zo’n 4.500 euro per vakdocent. Deze lessen vallen vanaf 2023 onder ‘Junior IOT Onderwijs’, waardoor jullie nu ook gericht een donatie kunt geven om deze lespakketten mogelijk te maken.

Bestel een training, demo of evenement op jullie locatie

Bestel één van de workshops op uw locatie, of voeg ons als een technologie component toe aan het draaiboek van jullie evenement en draag zo bij aan de technologie inspiratie binnen het bedrijf. We laten een aantal mogelijkheden zien op https://junioriot.nl/trainingen/. Daar staan ook de tarieven genoemd voor een dagdeel en voor een gehele dag, inclusief machines en gereedschappen, maar exclusief bouwpakketten. Dit is een mooie manier zelf te genieten van deze technologie uitstraling, en tegelijk Junior IOT te steunen.

Bestel een workshop voor een school of organisatie

Doneer een Junior IOT technologie workshop aan een school of organisatie van jullie keuze. Als organisatie zorgen jullie voor het budget, en wij stemmen de verdere uitvoering van de workshop af met de locatie. Zo kan je een technologie workshop voor vier dagdelen inclusief machines en materialen bestellen voor €1800.
Doneer via Junior IOT materialen aan een school of organisatie van jullie keuze. Vanuit jullie organisatie schaffen jullie materialen en/of machines aan welke wij overdragen aan een school waar wij reeds een workshop geven. Dit kan gaan om één of twee 3D printers van circa 600 euro, een 3D printer kast van 600 euro, een soldeerwerkplaatsbak met 15 werkplekken van 1.250 euro, maar ook om een Junior IOT werkplaatskast met volledige inrichting van een technologielab.

Wordt een blijvend deel van Junior IOT

Gelukkig kunnen we al enkele jaren vertrouwen op onze vaste gepassioneerde partners die blijvend een deel dragen van onze lasten. Omdat onze activiteiten groeien, en daarmee ook de kosten, zijn we op zoek naar een uitbreiding van deze groep. Zie je ook kans om ons als ANBI-stichting blijvend te steunen? We horen graag je mogelijkheden.

Gerichte bestedingsdoelen

Stichting Junior IOT ontdekt telkens nieuwe kansen om zich gericht in te zetten voor technologie.
  • Lopende activiteiten. Iedere maand zien we hoe de lopende kosten van onze activiteiten zich ontwikkelen. Machines, materialen, meubels, de maandelijkse huur en natuurlijk de elektriciteitsrekening. Met jullie hulp lukt het tot nu toe prima om telkens aan onze verplichtingen te voldoen. Jullie hulp hierin wordt enorm gewaardeerd.
  • Onze buitenlocatie. In de tijd van lock-downs en extra afstand hebben we een deel van de activiteiten verplaatst naar de buitenwerkplaats in onze nieuwe tent van 5 bij 10 meter. Voor de tent zelf heeft zich inmiddels een enthousiaste sponsor aangemeld, en voor de verdere ontwikkeling en inrichting zoeken we verdere steun.
  • Gereedschappen en 3D printers voor leslocaties. Bij de lessen van Junior IOT gebruiken we verschillende machines en gereedschappen. We maken een voordelige keuze voor de aanschaf van deze materialen, en toch hebben we er per locatie telkens veel nodig. Doorgaans gebruiken we in een set zo’n 15 werkplekken met soldeerstations en materialen, en twee 3D printers – bij elkaar loopt dit op tot wel 5.000 euro per locatie. Omdat niet elke locatie zo’n budget beschikbaar heeft, zouden we graag vanuit Junior IOT de spullen beschikbaar willen stellen, een daar hebben we jullie hulp bij nodig!
  • Technologie inspiratie. We gaan naar steeds meer evenementen: de PET events in noord-Holland, en ook de MakerFairs ver daarbuiten. Daar staan we min of meer vrijwillig, en bij succes lopen we tegen stevige kosten aan. Jullie donaties zijn van harte welkom!
  • Doorgroei naar een grotere werkplek. We genieten van onze huidige plek, maar deze locatie is slechts tijdelijk beschikbaar. Zodra de stadsontwikkeling hier verder gaat zullen we een andere locatie moeten vinden. Er is in het verleden gesproken over een nieuwe kans voor Stichting Junior IOT in “de Drukkerij”; een gebouw waar met passie wordt gewerkt aan maatschappelijke doelen – maar tegelijk ook met commerciële kosten en hogere maandlasten.
    In plaats daarvan hebben we nu een kleine 150 meter in de buitenlucht, plus 1500 meter speelruimte. Een vergelijkbare nieuwe plek is alleen te realiseren met gepassioneerde partners die duurzaam een deel van deze maandlasten willen dragen.

 

 

 

Sponsoroverzicht van schooljaar 2016-2017

Project: Junior IOT Challenge – Balloons up!

Vanuit de interesse voor IoT, techniek en onderwijs hebben we in het begin van 2017 op geheel eigen wijze vormgegeven aan een lesprogramma van 8 middagen. Programmeren, solderen, data acquisitie, GPS- en antennetechniek, milieu- en maatschappelijke discussie, maar ook bijvoorbeeld aspecten zoals wetten en verzekeringen kwamen uitgebreid aan bod. Met een knipoog naar lucht- en ruimtevaart 😉

Gedragen door een solide techniek interesse is het de juniors van het van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum gelukt om een indrukwekkende serie GPS tracker ballonnen te bouwen.

Sponsors van de eerste challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Holder
Mangenius

Materialen: Sodaq
Scholen: van der Meij College, het Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Ruimte voor creatie: Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis: speciale vermelding voor het mogelijk maken van onmogelijke libraries.
Turien & Co Assuradeuren: Gastles over verzekeren
Alkmaar Centraal: online video rapportage
Sodaq: we mochten hun GPS-ballonproject nadoen!
The Things Network: gratis gebruik van het TTN-netwerk

Zaterdaginloop 2016/2017

Kaasfabriek: ruimte voor ontwikkeling
Marco: tijd, spullen en begeleiding
Leerlingen: de deelnemers van de challenge zorgden dat deze inloop werd gecreëerd

Sponsoroverzicht van schooljaar 2017-2018

De tweede challenge: Junior IOT Smart City Challenge

Opnieuw hebben we ‘buiten de gevestigde orde’ om een mooi techniek gerealiseerd. Middels de inspiraties vanuit Jan Willem Smeenk, Rob Oud, Datalab van Gemeente Alkmaar en vele anderen is een lesprogramma vormgegeven rond data in de stad. 3D ontwerpen, solderen, programmeren, sensoring, GPS- en antenne techniek, maatschappelijke aspecten, de stad op de kaart.

Sponsors van deze tweede challenge:

Financieel:

Gemeente Alkmaar
CAD & Company
Rabobank Alkmaar
Holder
Cyso

Materialen: Sodaq en Microchip
Scholen deelname: Murmellius, Jan Arentsz en PCC Lyceum
Powered by Fablab de Kaasfabriek
Marco: Lesprogramma, tijd en heel veel passie.
Dennis en Maarten: engelengeduld om de onmogelijke programmeeropdrachten mogelijk te maken

Gastlessen: Tijl van Reproshape over Fusion 360, Kees en Perry van Stadswerk072 over de PLC in de stad, Eva en Rob van CAD & Company over Engineering en 3D tekenen, Saskia van Datalab/Gemeente Alkmaar.
Rabobank: locatie in binnenstad tijdens game day, en vaste locatie voor de extra TTN-gateway
Datalab Alkmaar: deelname van volwassenen in de IOT Challenge
CAD & Company (nogmaals): videoreportage
Marc Kuin: banner en design

Zaterdag Junior IOT inloop

Op basis van de materialen en de gereedschappen uit de tweede challenge is de zaterdaginloop een verder succes geworden.

Sponsoroverzicht van schooljaar 2018-2019

Inrichting Junior IOT bus werkplaats en zaterdag inloop

Vanuit jullie eerdere steun en vertrouwen hebben we de sprong gewaagd naar een eigen werkplaats. De juniors kunnen hier nu 24/7 terecht met hun eigen projecten. Naast de zaterdaginloop en de jaarlijkse challenge hebben we nu ook een door-de-weekse leerling inloop geïntroduceerd. En we zijn de maandelijkse workshop gestart van drie avonden IOT voor beginners.

Financieel:

Gemeente Alkmaar
Rabobank Alkmaar
IT=Alkmaar (Holder, Cyso, Cloud2)

Materialen:

JustBetter: website hosting en design
ICT vanaf Morgen: special deal voor eerste set refurbished laptops, voor de battlebot challenge heeft ICT vanaf Morgen ook een donatie gedaan!
COC / Pride Alkmaar: audio- en video apparatuur, lichtrobots
3M: een breed assortiment aan slijp- en schuurschijven
Avnet Abacus: STM32 Lora Discovery kit, molex antenne sample kit, sensor samples
SODAQ: een ruime variatie aan Sodaq boards, sensors en onderdelen
Bezoekers en techniekers: ingebrachte apparatuur, spullen, inspiratie

Wekelijkse leerling inloopmiddag

In dit schooljaar beginnen we een onderwijs experiment.

Leerlingen van scholen in de buurt worden uitgenodigd om de technologie in onze werkplaats te gebruiken voor hun schoolprojecten. De vanzelfsprekendheid van de moderne middelen, het samenwerken tussen de verschillende scholen en leeftijden, de onderlinge steun én uitdaging geven een belangrijke boost aan de vaardigheden, het zelfvertrouwen en de slagkracht van de leerlingen.

Financiële sponsoring: (vanuit algemene middelen en persoonlijke donaties)
Materialen: Stadswerk072 stelt lichtarmaturen beschikbaar als opstelpunt voor IOT, meer bijdragen zijn welkom!

Workshop IOT voor beginners

Ons nieuwe maandelijkse avondprogramma waarbij deelnemers in drie avonden leren solderen en Arduino programmeren, om uiteindelijk allemaal een Lora GPS tracker op de kaart te zetten. De workshop is niet leeftijdgebonden en er is geen voorkennis nodig.

Sponsoring: deelnemers betalen een bijdrage voor de materialen en de koffie, en nemen zelf de koekjes mee

Bus CoderDojo

Om de maand komen kids van 7 tot 17 voor de CoderDojo naar de bus om het coderen te leren.

Sponsoring: alles wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek, begeleiding wordt gedaan door de vrijwilligers van Junior IOT en medewerkers van de bibliotheek. Materialen komen uit de algemene middelen van onze stichting.

De derde challenge: Junior Battlebot Challenge

Leerlingen bouwen van basisonderdelen een robot welke op afstand wordt bediend. De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven.

Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote control; electronica solderen, Arduino programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren.

Financieel:

     Gesponsord vanuit de algemene bijdragen van Gemeente Alkmaar en de Rabobank

Materialen:

ICT vanaf Morgen: mooie voorraad van 10 stuks refurbished laptops
(nog anoniem) telefoons voor de robotbediening, 360 camera en ons grote presentatiescherm

Educatieve uitstapjes 2018/2019

Het stevige fundament van de bus maakt het mogelijk méér en breder de inspiratie ten toon te stellen. Hoe meer mensen er mee aan de slag gaan, hoe beter.

In het algemeen worden de kosten voor materialen (deels) gedragen vanuit de algemene middelen van de stichting, opgebouwd door onder meer jullie donaties. Tijd, reiskosten en andere kleine kosten worden meestal grdragen door de Junior IOT vrijwilligers.

In januari komt de soldeer workshop naar de Kick-off van de Energy Challenges in Hal25 om de groepen leerlingen (van 17 basisscholen) kennis te laten maken met verschillende aspecten rond techniek vaardigheden. Sponsoring: via algemene bijdrage Gemeente Alkmaar en Rabobank, materialen via Energy Challenges.

Eind januari staat Junior IOT samen met Reproshape op het Computable Future Lab bij het NOT evenement. We laten daar de soldeeroefening zien als start voor inspiratie in de 21e eeuwse techniekvaardigheden in het onderwijs. Op het NOT evenement, maken 40.000 onderwijs experts zich bekend met de vernieuwingen in het onderwijs. Sponsoring: Dataschrift.

Op 3 februari was Junior IOT weer op de TTN Global LoRaWAN conference in Amsterdam. Sponsoring: Dataschrift.

Op 9 februari was de Junior IOT op het FMF evenement om de kunsten te laten zien aan alle bezoekers uit Alkmaar. Onkosten zijn gedragen door FMF.

Op Koningsdag 27 april zag je de soldeerworkshop van Junior IOT in Hal25. De eerste onkosten zijn afgedekt via bijdrage vanuit deelnemers.

15 juni was de V&D gereserveerd voor de Junior IOT pop-up workshop voor Prachtstraatjes Alkmaar. De eerste kosten worden gedragen door prachtstraatjes.

23 juni hebben we een parallelle estafette in solderen en programmeren voor We Make the City in Amsterdam gedaan, georganiseerd door Junior IOT, OBA en Sensemakers. De eerste kosten worden gedragen door OBA. Reiskosten en extra lunch worden betaald door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen juli-december 2019

Junior IOT is een stichting geworden, en daarom stappen we over van een planning per schooljaar, naar een planning per kalender jaar. Dit is het overzicht van de zomer tot het eind van het jaar.

Sponsorbijdragen / Algemene middelen: De algemene sponsoring vanuit de Rabobank Alkmaar e.o. als vaste sponsor geeft ons als nieuw opgerichte stichting een belangrijk startbudget.

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org website. Super bedankt, want zonder website kunnen we niet zoveel doen!

Op 6/7 augustus is er een kans dat Junior IOT International op de TTN conferentie in New York een mini-workshop geeft (update: conferentie is niet doorgegaan). Tevens bezoeken we makerspaces en/of geïnteresseerde scholen in de regio. Onkosten worden gedragen door Dataschrift.

Frans Tauber heeft in augustus een mooie sponsorbijdrage gegeven met betrekking tot het kunnen 3D printen van het standbeeld Victorientje.

In September presenteren we onszelf met een stand op de Eindhoven Maker Faire. Kosten aan materialen komen uit de algemene middelen; reiskosten, lunch en avondeten onderweg worden gedragen door Dataschrift.

In Oktober geven we een demo en workshops op het Amsterdam Science Park, bij SurfSARA. Onkosten in materialen worden gedragen door SurfSARA, reiskosten door Dataschrift.

We hebben in september via een facebook fundraiser een mooie nieuwe mini-frees kunnen aanschaffen, dankzij de bijdrage van een groot aantal particuliere sponsors.

Voor de Junior IOT workshop op basisschool Atalanta hebben we in September een mooie werkkast kunnen neerzetten. De kast is afkomstig van het Jan Arentsz, vervoer en inrichting is bekostigd door Dataschrift.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2020

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org en .it websites.

Sponsorbijdragen / Algemene middelen: Gemeente Alkmaar heeft een bijdrage toegekend voor materialen voor de leerling projecten.

Junior IOT tegen Corona: In een enorm project hebben we 10.000 spatmaskers gemaakt en uitgedeeld. Voor een deel is dit gratis beschikbaar gesteld aan de afnemers waar nood was voor deze materialen. Enthousiaste sponsors en afnemers hebben een belangrijke bijdrage geleverd in de kosten. Na enkele maanden waren de producten op de commerciële markt beschikbaar, en hebben onze commerciële afnemers een bijdrage geleverd aan de algemene middelen van de stichting.

Sensoring project: Via een bestelling van een aantal Smart City Sensors draagt Gemeente Alkmaar de kosten voor dit project. Doordat de uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, komt vanuit dit project een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Wekelijkse leerling inloop door de week: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

De vierde challenge: Bouw je eigen lasertag: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers. Na een eerste start verschuift deze challenge echter naar 2021.

Uitbreiding werksets op locaties / Bestellingen vanuit scholen: Locaties bestellen werkplekken en materialen bij de stichting vanuit hun eigen middelen (Atalanta, Forte, en enkele school locaties), of vanuit een onderwijssubsidie met Junior IOT (de Kerkuil). Dit zorgt voor een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Verhuizing naar de Drukkerij cq andere locatie: Blijkt nog niet aan de orde in 2020.
– Verhuizingskosten (afbouwen, transport, opbouwen): Nog niet aan de orde.
– Vernieuwen en uitbreiden van de inrichting (aankleding en gebiedsinrichting nieuwe locatie): Nog niet aan de orde.
– Toevoegen van semi-afsluitbaar buitenmeubilair voor nieuwe open inrichting: Nog niet aan de orde.
– Aanpassen en vernieuwen buitenmeubilair: Voorbereidende stappen op bestaande locatie, nieuwe tent en andere inrichting.

Groei van zaterdag junior inloop van 10-15 deelnemers naar 15-30
– Uitbreiden van meubilair voor grotere omvang zaterdag inloop: Voorbereidende stappen op bestaande locatie, nieuwe tent en andere inrichting.
– Uitbreiden van machines en gereedschappen voor grotere omvang zaterdag inloop: Voorbereidende stappen, met machines als deel van onderwijsprojecten.

Groei van aanloop- en workshop momenten
– Een eigen moment voor bestaande groep gevorderde juniors: In eigen beheer doen ze soms de donderdag avond.
– Frequenter aanbod binnen bestaande Junior IOT CoderDojo programma: Ingepland voor 2021.
– Frequenter aanbod voor HB / extra uitdaging / afstand tot school: In oriëntatie fase voor 2021.
– Nieuwe doelgroepen; girls Day, nieuwkomers: Nog niet aan de orde.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Sponsoroverzicht en realisatie van doelen 2021

JustBetter sponsort ons met de inrichting en de hosting (doorlopend) van onze .nl en de .org en .it websites.

Een aantal lopende kosten wordt gedragen door Dataschrift.

Wekelijkse zaterdag inloop: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers.

Junior IOT tegen Corona: In een enorm project hebben we 10.000 spatmaskers gemaakt en uitgedeeld. Het project was een succes en is als zodanig afgerond. Commerciële afnemers hebben daarna nog een tijd deze spatmaskers kunnen bestellen, en leverden daarmee een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

Sensoring project: Een aantal Smart City Sensors wordt geplaatst als opdracht vanuit Gemeente Alkmaar. Het project loopt naar verwachting door tot na 2025. Uren worden ingevuld vanuit vrijwilligers, dit geeft een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

De vierde challenge: Bouw je eigen lasertag: materialen vanuit algemene middelen, tijd vanuit vrijwilligers. Verschoven naar 2021.

Uitbreiding werksets op locaties / Bestellingen vanuit scholen: We verwachten dat dit in het lopende jaar verder doorzet. Dit zorgt voor een bijdrage aan de algemene middelen van de stichting.

 

Dit staat nog op de verlanglijst

Zaterdag inloop, plaats huur, gas/licht/water: Deze kosten worden nu gedragen vanuit de algemene middelen. Sponsors in materialen en financiële bijdragen zijn van harte welkom.

Door-de-weekse leerling inloop: Bijdragen zijn van harte welkom om deze activiteiten verder mogelijk te maken.

Bijzondere doelgroepen, Girls Days, HB specials, andere doelgroepen die in de luwte vallen van bestaande regelingen: We zien dat we een belangrijke rol kunnen invullen. We zoeken financiële bijdragen om meer activiteiten mogelijk te maken.

Folders en promotiematerialen. We laten graag zien dat we mooie dingen doen. Via folders delen we ons lesprogramma uit, en met de shirts benadrukken we ons teamgevoel. Hier is niet altijd de speelruimte voor. Bijdragen zijn van harte welkom om dit verder mogelijk te maken.

Persoonlijke projecten: Een aantal kleinere projecten zijn door de leerlingen opgezet. Denk aan Gitaarbouw (inclusief electronica), ontwerp een nieuwe 3D printer, bouw een straalmotor, ontwikkel de les instructie voor ons lasertag project, bouw een Ionen-raketmotor. Bijdragen zijn van harte welkom om nog meer projecten te kunnen doen.

Workshops en demo’s op evenementen. We vinden het gaaf om de Junior IOT inspiratie te kunnen uitstralen naar andere teams en soms ook naar andere regio’s. Bijdragen zijn van harte welkom.

Voor onze Junior IOT workshops op scholen willen we een nieuwe 3D printer bij elkaar sparen waar de kinderen dan echt zelf mee mogen werken. Hiervoor zoeken we nog bijdragen!

Voor onze werkplaats zoeken we telkens nog mooiere gereedschappen; het zou mooi zijn een compacte lasersnijder te kunnen bekostigen. Het kostenplaatje gaat veel verder dan wij kunnen dragen. Wie helpt ons?

Op elk moment zijn bijvoorbeeld ook laptops en andere apparatuur van harte welkom!