In de zomer van 2020 organiseert Stichting Junior IOT een extra vakantie in Alkmaar. We nodigen de kinderen uit die samen aan de slag willen met technologie. Kinderen die graag een extra uitdaging zoeken in onze spannende Junior IOT werkplek. Een vakantie waarbij extra uitdaging heel gewoon is, een vakantie waarbij je samen plezier maakt en eigen dingen kan verzinnen. Een vakantie om samen te zijn.

In samenwerking met het 1000 m2 terras van Hal 25 en de Moersleutel. Onze spannende locatie is ‘op de junior stage’ onder de laatste spanten aan het mega terras van Hal 25. Terwijl de juniors aan het werk zijn met technologie kunnen ze toekijken hoe de ouders een momentje voor zichzelf pakken op het terras.

Hoera, we blijven lekker thuis

Dit jaar blijven de meeste kinderen gewoon thuis. De meeste verre reizen zijn afgezegd, of we hebben er helemaal geen zin in. Dat komt natuurlijk doordat ze naar ons willen!

Daarom is er nu Junior25 in Alkmaar

Dit wordt ons eerste doorlopende zomerprogramma: Een nieuwe vakantie met Junior IOT

Waar? Op een spannende plek in Alkmaar

Waar vind je ons? –> Aan het mega terras van Hal 25 en naast onze stoere “Star Wars” bus van Junior IOT in Alkmaar.

Hé wat, bij het terras? Jazeker, op deze plek kunnen je ouders even uitrusten op het uitgebreide terras van Hal 25 met een hapje en een drankje. Dit terwijl jij met de andere juniors samen aan de slag gaat met technologie.

LET OP: een onzeker maar wel vet gaaf programma met technologie

We hebben al een dagje proefgedraaid. Deze dag heeft een groep kinderen samen een aantal leuke dingen gedaan: samen een engineering ding gebouwd op wielen, 3D ontdekkingstocht met Google Cardboard, en meestal bouwen we ook trilrobots. De juniors zetten we bij ons als het ware op een podium!

De opdracht is technologie: bewegingsmachines en bouwsels waar je echt iets mee kunt. Maar ook 3D dingen en allerlei engineering. Jij kan ons helpen om te kiezen wat je kunt doen!

We zorgen voor spannende spullen om zelf iets te engineeren, te bouwen, samen mooie dingen te maken. Limonade en een hapje staan voor je klaar. Dieetwensen moet je wel zelf meenemen.

We weten nog niet precies wat je gaat doen, maar dat komt vanzelf goed. In deze roerige tijden moeten we kiezen voor een creatieve manier van organiseren. Het is daarmee lastiger om steun en budget te vinden voor onze plannen. Junior25 steunt op de vrijwillige inzet van onze enthousiaste helpers, die graag onze stichting willen helpen. Junior IOT heeft hierin twee plannen: 

(1) Junior25 op elke ZINDAG in de vakantie 2020

Wat is dat dan, een ZINDAG? Nou, dat is een dag dat je zin hebt in Junior IOT. Soms is dat een zondag, en soms misschien ook een andere dag. Het terras opent om 14:00.

Inschrijven: Je schrijft je in voor een blok van 2 uur. Je deelname reserveer je dus per blok. We beginnen met deze planning:

Inschrijven kan ook met deze link: ZINDAG op Eventbrite

Let op: we zoeken nog steun en mogelijkheden om hier nog extra dagen aan toe te voegen. Hou je de agenda in de gaten?

Locatie: ‘op de junior stage’ onder de laatste spanten aan het mega terras van Hal25. Je deelname reserveer je per dag.

(2) een echte ZINWEEK in de vakantie 2020

Update: We regelen alvast een hele ZINWEEK in de laatste week van de vakantie. Je kunt je inschrijven voor de volgende dagen:

  • Maandag 10 augustus 2020, 14.00-17.30 (schrijf in)
  • Skip, want te heet: dinsdag 11 augustus, 14.00-17.30
  • Skip, want te heet: donderdag 13 augustus, 14.00-17.30
  • Vrijdag 14 augustus, 14.00-17.30 (schrijf in)    *met extra’s?
  • Zondag 16 augustus, 14.00-17.30 (schrijf in)    *vandaag is de afsluiting

Locatie: Op Maandag, dinsdag, donderdag hebben we royaal de ruimte voor een compacter format ‘op de junior stage’ naast de Junior IOT bus, tien meter verder dan de plek naast het mega terras van Hal25. De vrijdag en de zondag is ‘op de junior stage’ onder de laatste spanten aan het mega terras van Hal25. Je deelname in de ZINWEEK reserveer je per dag.

Wat kost dat dan?

De bijdrage is € 7,50 per deelnemer, per dag. In de ZINWEEK reserveer je per dag voor dezelfde prijs. Je bijdrage is een tegemoetkoming in onze kosten. Daarnaast is het verplicht om de juiste schoenen te dragen, met speciale zooltjes tegen spijkers. De zooltjes kan je bij ons aanschaffen voor €10.

Korting? Wij zijn altijd op zoek naar spullen en materialen, en je kunt € 2,50 korting vragen als je gave dingen meebrengt. Ook echte hulp wordt op prijs gesteld, met jouw inzet kan je € 2,50 korting verdienen. Strippenkaarten zijn ook handig, dus als je voor meer keer inschrijft dan mag je ook €2,50 korting aanvragen. In combinatie met een Junior IOT buskaart (voor spullen in de bus) kan je ook €2,50 korting vragen.

Nog meer korting? Mensen met een stadspas, de Alkmaar pas en andere kortingsvormen kunnen vragen of er nog dubbel-op-kortingskaartjes voor hun beschikbaar zijn. Je krijgt dan €5 korting.

Kortingen kan je niet stapelen!

In het kort: De kosten zijn € 7,50 per inschrijving. Daarnaast is het verplicht om de juiste schoenen te dragen, met speciale zooltjes tegen spijkers. De zooltjes kan je bij ons aanschaffen voor circa €10. Betaling graag per pin.

Wat gaan we doen

Per dag kiezen we in overleg een interessant project, thema of bouwdoel. Het gaat om samenwerken, en engineering. We bouwen de hoogte in. Of we maken een bewegende machine op menskracht. Kunnen we de wind gebruiken of doen we iets moois met gratis zonne-energie?

Samen mag je ook je eigen plan maken. Laat ons dan weten of we daarvoor wat (eenvoudige) spullen moeten regelen? We denken dat je wel zelfstandig aan je bouwsel wilt werken. Wij zorgen voor de spulletjes, en voor de verschillende soorten uitdaging. Je ouders mogen erbij blijven.

Wat vragen we van jou

Bij ons zijn we gewend om elkaar te helpen en dingen met elkaar te delen. Er is limonade en er zijn kleine hapjes. Als je liever iets anders eet dan moet je dat wel zelf meenemen. Als je wilt, neem dan nog iets lekkers mee om te delen, of misschien iets om samen aan te knutselen.

Wie mag er meedoen?

We gaan er van uit dat je redelijk zelfstandig aan de gang kan gaan. Je houdt rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Je helpt elkaar en zorgt voor een leuke manier van samenwerken. We willen ons namelijk zo min mogelijk met jullie activiteiten bemoeien. Indien nodig vragen we je ouders om erbij te blijven.

Leeftijd: Per persoon verschilt het op welke leeftijd je al alleen kunt spelen. Soms kunnen kinderen van 6 jaar of jonger al met een broertje of zusje meedoen. Meestal werkt het goed van 8 tot 17 jaar. Bij twijfel overleg je met ons.

Speciale maatregelen rond corona

Let op de afspraken rond de corona maatregelen. Zie onze uitleg op: https://junioriot.nl/corona2020/

We zoeken nog…

We zoeken nog spulletjes! Bijvoorbeeld kinderverf, kwasten en rollers, muurverf, bouwhout, pallets, grote stapels knutselspullen. Maar ook te gekke dingen: grote bijzondere objecten, machines, skelters, pallet stapelboxen en misschien zelfs een doorgezaagde mini caravan.

Hiermee kunnen we dan onze Junior ZINDAGEN verder invullen. Ook extra hulp is welkom, kies op Eventbrite een tijd en schrijf je in als helper.

Pas op het gevaar!

We vertelden je zojuist dat speciale zooltjes verplicht zijn. Je doet ook goede schoenen aan en kleding die iets vies mag worden.

We leggen je ook uit welke dingen gevaarlijk zijn, en daar hou je zelf rekening mee. Je mag alleen meedoen als je redelijk zelfstandig aan de slag kunt, en anders kunnen je ouders erbij blijven.

Je zorgt er ook voor dat je voorzichtig omgaat met elkaar, en met alle soorten gereedschap. Je let op elkaar om te zorgen dat het goed gaat.

We werken met ruwe materialen, verf, gereedschappen. Hierbij is altijd wat gevaar aanwezig. Een splinter, een vlek of een scheur lijkt er helaas soms wel bij te horen. Je begrijpt dat je hier zelf voor moet opletten. Voor onze verzekering moeten we nog vermelden dat je er zelf voor kiest om mee te doen! Spannend!

Ook hebben we regels afgesproken over gezellig samen spelen en sociale veiligheid. Tijdens het spel letten wee daar goed op. Deze kan je op onze website terugvinden.

Door in te schrijven accepteer je dat je een eigen verantwoordelijkheid hebt om samen te zorgen voor elkaars veiligheid.

Per keer inschrijven via Eventbrite

Voor elke sessie zijn er een aantal plekken. Je schrijft je voor iedere keer apart in via onze Eventbrite link. Dat kan van tevoren, en het mag ook op als je bij ons langskomt om mee te doen. We vinden het belangrijk dat je alleen reserveert als je dan ook écht komt. Als dit niet goed gaat dan kunnen we je andere reserveringen ook weer vrijgeven.

Als hulp kan je via een reservering aangeven welke tijden je aanwezig bent. We rekenen dan wel op je!

Vervolg

Van deze ZINDAG serie hebben we als Junior IOT veel geleerd. De deelnemers kunnen hun eigen weg vinden en genieten enorm. Wat wij doen is ruimte geven om je eigen keuzes te kunnen maken. En, als je eenmaal hebt gevoeld, gezien, geroken hoe iets werkt, dan kijk je later ook anders tegen de theoretische benadering van deze en andere onderwerpen in de klas. Je zou kunnen zeggen dat we de kinderen helpen hun inspiratie te ontdekken! En dat is waar we het voor doen.

Hoe verder? Deze serie inspireert ons om méér te doen. Misschien nog een ZINDAG serie, maar ook gevarieerde programma’s voor bijvoorbeeld op school. Wij willen nog beter voelen, proeven en ontdekken waarom onze aanpak zo enthousiast ontvangen wordt… Ontdek je met ons mee?

Foto’s

We denken graag terug aan het plezier van onze ZINDAGEN. Daarom maken we graag foto’s, en volgens de regels vragen we gericht om toestemming bij foto’s waar kinderen heel herkenbaar te zien zijn.

Afsluiting: ZINDAG en ZINWEEK: zondag 16 augustus 2020

(foto’s volgen nog)

 

ZINWEEK vrijdag 14 augustus – een compacte groep en een spontane workshop tin gieten

 

ZINWEEK maandag 10 augustus – een super hete dag

 

ZINDAG zondag 9 augustus – vanwege de warmte is het deze keer binnen in Hal25

 

 

ZINDAG zondag 2 augustus – een gevarieerde dag met technologie en het DJ probeer podium

ZINDAG van 26 juli

 

 

ZINDAG 19 juli – gezellig samen bouwen en ontdekken

 

 

 

De proefdag op 9 juli – een veilige plek om samen technologie te ontdekken