geschreven: 12 maart 2020
updated:  10 juni 2020

Junior IOT heeft na 14 maart alle activiteiten moeten sluiten. Vanaf 1 juni maken we nieuwe plannen om in kleine stapjes weer open te gaan. We volgen daarmee de richtlijnen in de officiële nieuwsberichten.

De zaterdaginloop vanaf 1 juni open voor kleine groep mensen

De zaterdaginloop gaat weer open. Maar niet voor iedereen tegelijk. Als je eerder bij ons bent geweest, dan ben je bij de heropening ook eerder aan de beurt.

We spreken het volgende af:

 • Binnen is éénrichtingsverkeer door middel van vaste in- en uitgangen. De werkplekken binnen gebruiken we nu niet.
 • We hebben ons buitenterrein aangepast. We hebben nu een tentdak van 4 bij 8 meter met daaronder 8 groen gemarkeerde werkplekken. Met streepjeslijnen (met strepen van 50 centimeter)  geven we aan waar je mag lopen, daar mag je niet lang blijven staan.
 • Vanwege de 1,5 meter regel verwachten we dat je redelijk zonder hulp zelfstandig kunt werken.
 • Samen op één werkplek mag onder de daarvoor geldende officiële regels:
  • Deelnemers uit hetzelfde huishouden hoeven onderling geen afstand te houden. Je mag samen één werkplek reserveren.
  • Leerlingen onder de 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Je mag samen één werkplek reserveren.
  • Deelnemers boven de 12 en onder de 18 houden binnen zo goed mogelijk 1,5 meter afstand. Buiten is afstand houden niet verplicht volgens ‘activiteiten van andere jeugdverenigingen’. Toch vragen we je om dit de meeste tijd wel te doen. Dus in principe niet lang samenwerken op één werkplek, en niet samen één werkplek te reserveren.
  • Volwassenen houden binnen en buiten zo goed mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Werkplekken binnen zijn niet extra te reserveren. Wanneer het vanwege kou of inslaande regen nodig is dan kunnen enkele groepjes een plek zoeken binnen in de bus.
  • Leerlingen onder de 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden.
  • Deelnemers boven de 12 jaar en volwassenen houden binnen zo goed mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Deelnemers uit één huishouden hoeven onderling geen afstand te houden.
 • Online reserveer je via eventbrite één van de groene werkplekken. Sommige plekken zijn geschikt voor twee, andere voor drie mensen die mogen samenwerken. Je geeft bij het reserveren volgens de officiële regels aan dat je geen medische klachten hebt. Reserveren mag ruim een week van tevoren. Tijdig afmelden is vereist. Bovendien geven we op het terrein aan dat je alleen zonder klachten kunt meedoen. Foutieve reserveringen mogen we verwijderen.
  Je reserveert een plek voor één persoon, of een plek voor meerdere personen. Op eventbrite lees je hoeveel plekken er beschikbaar zijn. Je reserveert voor een gehele dag. Het is fijn als je dan in de whatsapp groep aangeeft dat je komt en dat je al hebt gereserveerd op eventbrite. Na de eerste weken zullen we deze aanpak evalueren.
 • Bij het reserveren geven we de frequente Junior IOT bezoekers voorrang. Dit doen we door het evenement in eerste instantie niet publiek te zetten, en alleen te delen binnen onze whatsapp groepen. We evalueren in de eerste twee weken de opkomst, en overwegen op welke manier we het reserveren na 15 juni open zetten voor het publiek.

De sleutelhouders en andere vrijwilligers coördineren via online overleg hun activiteiten en hun aanwezigheid. Dit is niet gebonden aan het reserveringssysteem. Deze mensen mogen zelf ook op andere dagen aan de slag. Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie kan deze groep zo de gemiste dagen inhalen.

Is de Junior IOT CoderDojo open?

De Junior IOT CoderDojo volgt de beslissing via de bibliotheek. Vrijdagochtend 13 maart is besloten om de meeste activiteiten vanuit de bibliotheek stil te leggen. De Junior IOT CoderDojo gaan voorlopig niet door. Volg de website van de bibliotheek voor meer info.

Is de door-de-weekse leerling inloop open?

Met de leerling inloop hebben we nog niet veel inschrijvingen. We plannen voorlopig geen nieuwe sessies in. De door-de-weekse inloop momenten van maart, april, mei gaan niet door. Vanaf 10 juni is deze inloop op uitnodiging weer open.

Worden er weer kleine evenementen gehouden?

We blijven terughoudend in het houden van onze kleine evenementen. Op 15 juli houden we ons eerste kleinschalige ontmoeting. Deelname is alleen op uitnodiging.

Is de Junior IOT Challenge open?

Voor de Junior IOT Challenge volgen we voorlopig dezelfde beslissing als voor onze inloop. De challenge wordt daarom verplaatst tot na de zomer.

Aangepaste planning voor de Challenge – we verschuiven tot na de zomer

We hebben vrijdagmiddag 13 maart een geweldige eerste dag van de challenge gehad! Maar omdat om ons heen toch meer activiteiten worden afgezegd hebben we besloten een paar weken over te slaan. Uiteindelijk blijkt de challenge voor de zomervakantie niet meer te lukken.

Gaat de IOT voor Beginners workshop door?

Voor de avondworkshop waren deze maand geen inschrijvingen, en we hebben hier ook geen extra reclame voor gemaakt. In maart is er daarmee geen IOT voor Beginners workshop. Ook in april is er geen IOT voor Beginners workshop. De serie van 6, 13 en 20 mei wordt ook afgezegd.

Aandachtspunten

Let op jezelf. Blijf thuis indien:

 • Als je verkouden bent, als je hoest of je voelt je om een andere reden minder sterk, blijf dan thuis.

Let op elkaar. Houdt 1,5 meter afstand waar mogelijk. Maak schoon.

 • Geen hand geven.
 • Onze werkplaats is relatief krap, de werkplekken zijn buiten.
 • Was goed je handen, afwasmiddel en een handzeep pompje staan klaar.
 • Maak ook de werkvlakken en de spullen schoon voor en na gebruik. We hebben daarvoor voldoende allesreiniger.

Let op: Je maakt zelf je werkplek en de gereedschappen schoon, voor én na gebruik.