Bron: HalstadCentraal, 29 april 2020

JUNIOR IOT MAKEN IN ÉÉN WEEKEND 760 GEZICHTSSCHERMEN EN 800 CLIPS VOOR DE ZORG

Junior IOT maakt met behulp van 3D-printers gezichtsschermen en clips voor mondmaskers in de zorg. De jongeren delen deze gratis uit aan zorgpersoneel. Afgelopen weekend produceerde of de kleine Alkmaarse stichting maar liefst 760 schermen en 800 clips.

Junior IOT (‘Internet of Things’) heeft inmiddels ruim 3.200 gezichtsmaskers gemaakt en daarvan 2.000 uitgedeeld. Onder andere aan Esgédé Reigersdaal in Heerhugowaard. Vooral Casper Jongkees en Quinten Oortgijsen van het Jan Arentsz zijn druk in de weer. Casper maakte afgelopen weekend de 800 clips en Quinten 320 hoofdbandjes voor de schermen.

De productie van één masker of clip kost niet veel, maar in de duizenden tikken de kosten behoorlijk aan voor de jongelingen. Junior IOT zoekt dan ook sponsors voor geld of materialen. De groep gebruikt voor de maskers plastic vellen van 180 tot 300 micron dik. Wie mee wil helpen met een eigen 3D-printer of lasersnijder is ook zeer welkom, maar Junior IOT kan de spullen hooguit tegen kostprijs afnemen.

Meer informatie is te vinden op junioriot.nl/junior-iot-tegen-corona/, mailen naar [email protected] kan ook.

bron: https://halstadcentraal.nl/nieuws/60056648-junior-iot-maken-in-een-weekend-760-gezichtsschermen-en-800-clips-voor-de-zorg