We horen nu van de PO en VO scholen dat ze graag de lescontent van Junior IOT aan hun vaste curriculum willen toevoegen. Dit vinden we een mooi compliment, wat we graag ondersteunen. Het gaat dan om een school of organisatie die onze lessen en/of materialen afneemt.

Het eigendom, copyright en auteursrecht van Junior IOT lescontent en workshops blijft altijd van Junior IOT.

De school of organisatie mag de technologielessen integreren in hun lesboek en het onderwijs curriculum van de school, indien en voor zover de volgende afspraken worden gehandhaafd.

De school krijgt zonder meerkosten een gebruiksrecht:

 • Als onderdeel van afgenomen diensten en materialen kan Junior IOT een kostenloos gebruiksrecht verlenen op de bijbehorende lessen en workshops. Dit wordt dan benoemd in de betreffende offerte.
 • Dit gebruiksrecht voor Junior IOT lescontent en workshops, geldt voor elk schooljaar dat betreffende junior IOT diensten en materialen worden afgenomen, plus twee opvolgende schooljaren.
 • De school mag in goed overleg met junior IOT binnen de genoemde gebruiksrecht periode de genoemde Junior IOT lescontent en workshops beschrijven in hun lesboek en/of opnemen in het onderwijs curriculum van de school.
 • Het gebruiksrecht geldt strikt voor het aantal klassen en de workshops cq lessen waarvoor de Junior IOT materialen en/of diensten zijn afgenomen. Het gebruiksrecht voor Junior IOT lescontent en workshops wordt niet buiten deze doelgroep beschikbaar gesteld. Buiten deze periode mag Junior IOT lescontent en workshops niet meer in omloop worden gebracht (niet worden uitgegeven).
 • Het eigendom, copyright en auteursrecht van de Junior IOT lescontent en workshops, en alle aanpassingen, bewerkingen en nieuwe beschrijvingen hiervan blijft van Junior IOT.

De school kan zelf:

 • De school kan zelf een lesagenda, theorie lessen, thema workshops en andere toevoegingen ontwikkelen als verdieping of vervolg op de Junior IOT lescontent en workshops. Dit materiaal is van de school.
 • Met toestemming van de school kan Junior IOT zulk materiaal overnemen op de Junior IOT website waarbij dit onderdeel kan worden van de Junior IOT lescontent en workshops.

Junior IOT helpt graag:

 • De Junior IOT lescontent en workshops blijven in principe voor alle gebruikers beschikbaar vanaf de Junior IOT website. Deze content wordt met regelmaat door Junior IOT onderhouden, verbeterd en aangepast. Het verdient de voorkeur dat de school de lessen uitvoert vanaf deze website.
 • Junior IOT kan hierbij helpen bij het formuleren van de lesagenda van de school, extra lescontent en verdere verdiepingen, waarvoor we graag een offerte uitbrengen.
 • Junior IOT helpt graag mee met het opnemen van content in het lesboek van de school. Hiervoor brengen we graag een offerte uit.
 • Junior IOT kan de leerkrachten van de school verder bekend maken met de Junior IOT materialen en de Junior IOT werkwijze en aanpak. Junior IOT brengt hiervoor graag een offerte uit.

Inzet van Junior IOT materiaal buiten deze afspraken:

 • Wanneer het Junior IOT materiaal buiten deze afspraken wordt ingezet cq voortgezet, zal Junior IOT hiervoor royalties en eventuele extra kosten in rekening brengen. In overleg stellen we hiervoor passende en redelijke afspraken en voorwaarden op.
 • Zonder gerichte afspraken rekent Junior IOT voor royalties en extra kosten de hoogste tariefgroep welke doorgaans tussen uitgeverijen en auteurs en/of fotograven worden gehanteerd, met bovendien een opslag van 50%. Hiernaast worden alle extra kosten voor onder meer de handhaving en onderzoekskosten in rekening gebracht.

We denken dat we hiermee aantrekkelijke afspraken hebben geformuleerd om samen nog meer technologie inspiratie mogelijk te maken. Graag horen we je feedback: [email protected]