Als junior in de wereld van vandaag ontdek je overal om je heen nieuwe technologie. Je maakt op school of thuis makkelijk kennis met de technologie van vandaag, waar je ouders of de leerkracht misschien nog niet zoveel over kunnen vertellen.

Gelukkig is er een makkelijke manier om alles zelf te ontdekken! Bij Junior IOT onderzoek je de kennis met de technologie van vandaag en morgen. Samenwerken is belangrijk, maar je mag ook je eigen snelheid kiezen. Zo ontdek je zelf jouw eigen technologie inspiratie!

 

 

SNEL beginnen met jouw Arduino Bag-of-Fun

Gefeliciteerd met je nieuwe Arduino Bag-of-Fun!

Met deze spullen kan je stap-voor-stap alles ontdekken over electronica, schema’s, Arduino en programmeren. Klinkt het ingewikkeld? Dat geeft helemaal niet. We leggen alles rustig uit. Leg je soldeerbout alvast maar klaar.

Hier kan je nu beginnen: https://junioriot.nl/electronica-arduino-cursus/

 

 

 

 

 

Zelf beginnen als ROCvF student

Als student van het ROC van Flevoland kan jij je via je opleiding inschrijven voor één van de cursussen. Met de startset en de bijbehorende aanvulset kan jij dan snel met jouw project beginnen. Kijk snel welke cursus bij jou past: https://junioriot.nl/author/rocvf/.

Bag-of-Fun, korte versie voor leerkrachten

Jan Valk heeft een super-super compacte beschrijving gemaakt voor zijn lesprogramma voor de Bag-of-Fun met Retro Game Extender: https://junioriot.nl/handson-skills/

Het uitgebreide verhaal: beginnen met de Arduino Bag-of-Fun – ontdek de details van electronica, solderen en programmeren

De Arduino Bag-of-Fun van Junior IOT helpt jou om makkelijk kennis te maken met moderne technologie. Technologie die je overal tegenkomt in de wereld van vandaag, maar dan makkelijk in één zakje. Handig voor thuis, en heerlijk voor op school.

  • Overzichtelijke onderdelen dagen uit voor creativiteit
  • Duidelijke en uitdagende online labs en lessen voor thuis en in de klas
  • Zelf verkennen: sensors, mechatronica, robots, en veel meer inspiraties
  • Kies daarna nog een lessenserie: retro game, wifi robotwagen, motor controller, en veel meer

In een eenvoudig te volgen serie labs en lessen maak je kennis met de eerste onderdelen en vaardigheden voor solderen, electronica, de Arduino Nano, programmeren, sensors, mechatronica en meer! Zo ontdek jij jouw inspiratie, en krijg jij al snel zin in een eigen vervolgproject.

Je begint eenvoudig met een led en een batterij. Daarna bouw je de trilrobot, en al snel ben je klaar voor het echte werk met onze Arduino Nano. De nieuwste serie om jou op weg te helpen begint hier:  https://junioriot.nl/electronica-arduino-cursus/

Misschien heb je onze startset al. Op onze shop pagina kan je rustig onderzoeken wat er allemaal in zit, en wat je er mee kunt doen. Natuurlijk kan je hier ook makkelijk een extra set bestellen:  https://junioriot.nl/arduino-nano-startset/

 

Snel aansluiten op onze Open Data en de Smart City Burgernetwerken

Vanuit de bewoners willen we meer weten over onze leefomgeving. Daarvoor meten we met onze stadssensoren verschillende factoren die invloed kunnen hebben op ons leefklimaat in de stad. Doe je mee? Lees meer op: https://junioriot.nl/burgernetwerken/

 

Solderen met leds en de trilrobot op jouw basisschool

Als leerkracht hoef je helemaal geen expert te zijn. We leggen we je op een rustige manier uit hoe jij jouw lessen kunt geven: https://junioriot.nl/soldeeroefening/

De eerste stap hierbij is electronica solderen. Per groep van 20 tot 30 leerlingen gebruik je een set met de electronica onderdelen: https://junioriot.nl/shop-30-trilrobot/. Je kunt hiervoor een ‘werkplaats’ inrichten in je gewone lokaal, met onze lab-kist met 15 werkplekken: https://junioriot.nl/shop-soldeerwerkplek/

Daarna kan je verder met schema’s bouwen op het breadboard, en Arduino programmeren. Hiervoor hebben we verschillende overzichtelijke sets voor in de klas.

De lessen zijn aangepast voor de basisschool, vmbo, vo, technasium, mbo. Ook kan ik een lessenserie voor je aanpassen, en een nieuwe agenda opstellen. Zo kan jij zonder extra drukte ook met jouw klas starten met onze inspirerende technologie! Stuur je mij daarvoor even een mail? [email protected]

Beginnen met Arduino lessen op jouw basisschool, BSO en VMBO

Als enthousiasteling werk ik in mijn onderwijs werkplaats van Junior IOT nu al een paar jaar met verschillende soorten Arduino‘s. Met dit programmeer bordje bouwen onze juniors verschillende projecten, labs en lessen. De projecten variëren van knipperlichtjes tot een zelfbouw robotarm en lasergame battles. Ondertussen zijn de juniors hierin vaardiger geworden dan ikzelf!

De Arduino blijkt een perfect startpunt te zijn bij het leren programmeren op de basisschool. De échte inspiratie ontstaat zodra een programma niet langer blijft opgesloten in het computerscherm, maar ook echt iets doet wat je in je handen kunt houden. Het eerste knipperlichtje geeft al een enorme inspiratie, en al snel stappen we door om verdere interesses te ontdekken. Interesse in bijvoorbeeld elektronica, mechatronica en robotica.

Als je zelf aan de slag wilt gaan, dan sta je voor de keuze uit telkens verschillende soorten Arduino‘s, afhankelijk van je budget, de toepassing en welke leerlingen je in de groep hebt. Met mijn ervaring in mijn labs en lessen weet ik daarbij inmiddels goed een passend type Arduino te vinden van een voldoende kwaliteit. Op jouw school is het immers handiger om één vast model te kiezen, wat in één keer past bij je online lesmateriaal. Het zijn leuke lessen geworden. Op de basisschool geef ik deze lessen aan groep 5, 6, 7 en 8.

Ik heb alles al voor je uitgezocht. Voor elk project kan ik voor jou ook een handige klassen-bak samenstellen. Het maakt dan niet uit of je kiest voor alleen electronica en de trilrobot, of voor een groter leertraject. Kijk gerust even rond in de shop: https://junioriot.nl/Categorie/shop/

Beginnen met 3D ontwerpen en 3D printen op de basisschool

Bij de technologie lessen besteed ik een groot deel van het jaar aan 3D tekenen en 3D printen. Zodra deze vaardigheden goed zijn overgekomen kan je hier ook gebruik van maken bij andere vakken binnen jouw school.

Deze lessen geven mij de kans om leerlingen van groep 5-6-7-8 op een eigen manier te laten samenwerken. Ik laat ze als groep zien hoe ze een account aanmaken, en hoe het tekenen in 3D werkt. Ze krijgen daarna de tijd om het elkaar uit te leggen, en om zelf een aantal uitdagingen uit te werken.

Op dezelfde manier gaan we aan de slag met de 3D printer. Een paar leerlingen verdienen wellicht een 3D print certificaat, waarmee ze ook buiten de les met de 3D printer mogen werken. Andere leerlingen kunnen hier terecht met vragen.

Ze hebben de ruimte om hun eigen inspiratie te ontdekken. Als groep vertellen ze vervolgens aan jou, de leerkracht, hoe alles werkt.

Wil je zelf deze lessen geven, kijk dan naar onze lessenserie. Meer informatie vind je hier:

Als ik de lessen geef op jouw school, dan krijgt elke leerling van groep 5-6-7-8 om de week één uur technologie. Zelfvertrouwen groeit, de dynamiek van de samenwerking verandert en ook kinderen met een afstand trekken makkelijker bij de groep. Ik vertel je graag alle details. Stuur je mij een mail? [email protected]

Subsidie voor onze technologie lessen op jouw basisschool

Op veel basisscholen wordt minder aandacht gegeven aan technologie en techniek dan wij graag zouden willen. Vaak komt dat doordat de investering hiervoor ten koste zou gaan van andere doelstellingen van de school.

Voor een paar scholen hebben we dit opgelost via passende subsidieregelingen. Wij organiseren dan het schrijven van het plan en de aanvraag, en we stellen samen met jou de agenda op. Ons doel is dat elk kind in groep 5-6-7-8 om de week één uur technologie krijgt. We werken daarbij met de halve klas. De eigen leerkracht krijgt zo de rust om gerichte aandacht te besteden aan de andere leerlingen.

In onderling overleg kijken we graag wat er mogelijk is. Stuur je mij een email? [email protected]

 

Snel aan de slag met de Arduino Bag-of-fun bij technologie keuzevakken op het MBO

Met de Arduino breng je het hands-on programmeren dichter bij de studenten. Het maakt het makkelijk om te ervaren wat er komt kijken bij een ontwikkelproject waar eigen hardware en software wordt gecombineerd. De Arduino Bag-of-Fun geeft hiervoor inspirerende mogelijkheden!

Heb je nog niet zoveel kennis van het programmeren op de Arduino? Dat is helemaal geen probleem. Lees gewoon mee met de online lessen en labs van de leerlingen en je kunt de meeste vragen al voor ze beantwoorden.

Samen met enkele MBO-locaties hebben we al wat cursussen, keuzevakken en keuzemodules ingericht. Zo kunnen we samen snel een agenda voor jouw lessen opstellen waarna jij soepel met je leerlingen aan de slag kunt. Als voorbeeld onze nieuwe lessenseries:

Ontdek nog meer agenda’s en planningen: https://junioriot.nl/Categorie/agenda/

Deze lessenseries worden op het MBO toegepast bij bijvoorbeeld:

  • Basis programmeren
  • Programmeren met de microprocessor
  • Internet of Things
  • Slimme technologie / smart technology

Vul jij voor ons deze lijst verder aan?

Ik nodig je uit om ook in jouw klas aan de slag te gaan met de Arduino Bag-of-Fun en de vervolgprojecten. De onderdelen van deze set ontdek je hier: https://junioriot.nl/arduino-nano-startset/

Stuur mij een mail om een mooie aanpak te bespreken: [email protected]