Bron: FTF

Beleef de toekomst tijdens het Film en Media Festival #FMF

Op zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van de tweede editie van het Film en Media Festival. Na het succes in 2017 is het festival dit jaar nog groter en uitgebreider. Bezoekers kunnen op maar liefst drie locaties terecht. Naast het festivalhart in het Filmhuis is het programma uitgebreid naar De Hub en HAL25. Elke locatie met een eigen thema en een verrassend programma.

Wil jij er ook bij zijn op 9 februari? Koop dan hier je kaartje!

(…)

Junior IOT Challenge

Tegenwoordig is alles en iedereen online. Niet alleen je telefoon, maar ook je TV, koelkast en in veel gevallen is zelfs je verwarming aangesloten op The Internet of Things.

Heel handig, want het brengt ons veel gebruiksgemak, maar hoe werkt dit eigenlijk? Gelukkig is ook Marco van Schagen weer aanwezig op #FMF. Normaal gesproken opent hij de deuren van zijn StarWarsburs op het HAL25 terrein maar speciaal voor #FMF verhuist hij al zijn soldeerbouten, robotjes en materialen bij ons naar binnen.

Wil je ook leren solderen, bouwen en programmeren? Zin om aan de slag te gaan met GPS, Arduino’s, en meer? Neem dan een kijkje in de IOT-hoek van Marco.

(…)

3D Mensenscanner van ReproShape

Op een festival dat volledig in het teken staat van innovatie, kunst en IT mag de 3D-mensenscanner van ReproShape natuurlijk niet ontbreken. De scanner is ontworpen en ontwikkeld door Alkmaarder Tijl Bouman. Dankzij zijn kennis op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek en zijn visie op het gebied van design en innovatie heeft hij een apparaat gebouwd dat met één druk op de knop ruim 100 foto’s kan maken. Deze foto’s vormen de basis van een 3D animatie die je kunt printen tot 3D poppetje of kunt gebruiken voor een 3D avatar.

De ReproShape wordt regelmatig gebruikt voor films en games, wil jij hem ook eens van dichtbij bekijken? Of wil je er zelfs instappen? Dat kan tijdens #FMF.

(…)

 

Bron: https://ftfalkmaar.nl/deelnemers-2019/