Kijk voor een actueel overzicht van ons aanbod op onze shop pagina’s.

Onze shop is op onze workshops afgestemd

In onze shop lees je per onderwerp wat je nodig hebt om met de eerste Junior IOT programma’s te starten. Bij de aanschaf van deze spullen via onze site is inbegrepen dat je voor deze spullen de workshop pagina’s ook op jouw school mag gebruiken. Als je niet via Junior IOT bestelt, dan mag je de lesbeschrijving op onze site ook niet gebruiken om je lessen te geven. (met uitzondering van de soldeeroefening, want onderaan die pagina staat dat iedereen die oefening gewoon mag gebruiken)

Natuurlijk kan jij je eigen workshops bedenken, en om de kosten beperkt te houden kan je de onderdelen daarvoor bestellen op een site als aliexpress. Dat doen wij zelf ook bij het ontwikkelen van nieuwe sets. Reken dan wel met een verdubbeling van de prijs vanwege de niet zichtbare kosten: bezorgkosten, import en belasting, discussie met leverancier en extra kosten voor bijvoorbeeld kwijtraken of verkeerde leveringen. Je bent tijd kwijt aan het verzamelen en controleren, en soms moet je ergens een pakketje ophalen. Om verschillende redenen kan het beter zijn om een vergelijkbare shop in Nederland te vinden. Bijvoorbeeld deze shop.

Partnerprijs voor vrienden van Junior IOT

Als partner van Junior IOT geniet je van onze speciale prijs. Partners nemen workshops af, of helpen in de ontwikkeling Junior IOT. Partners hebben altijd de koffie voor elkaar klaar staan. Je vind het leuk om op een zaterdag bij ons langs te komen, en dan nemen we ook de workshops eens rustig door.

De partner prijs wordt gepositioneerd als onze kostprijs zijnde inkoopprijs plus import plus bestel- en lever risico’s. Deze prijs is lager dan gebruikelijk omdat de tijd en kosten voor onder meer het bestellen en de verwerking niet worden doorberekend. Je kunt ook aangeven om de hogere prijs te willen betalen.

Startset solderen 4 tot 15 werkplekken

Met vier werkplekken kan een groepje leerlingen al goed aan de slag. We hebben sets samengesteld tot 15 werkplekken. We vertellen onderaan de product pagina meer over onze ervaring: https://junioriot.nl/shop-soldeerwerkplek/

Soldeeronderdelen en programmeerlabs

We gebruiken in onze workshops zelg ook veel soldeeronderdelen. Daardoor weten we deze inmiddels handig in te kopen. Dat maakt dat je bij ons voordelik een set voor jouw klas kunt aanschaffen, en een hele grabbelbak voor jouw school wordt nog voordeliger! Lees verder op https://junioriot.nl/shop-30-trilrobot/

Voor onze programmeerlabs vind je de benodigde materialen op onze shop pagina’s.

 

Middelen & materialen / beschrijving

We zijn nu een paar jaar bezig met de verschillende werkplaatsen. We ontdekken zo welke spullen echt lekker werken, en hoe we deze voordelig inkopen. Bij een voordelige prijs horen een paar afspraken. De garantie beschrijven we op een centrale plek: https://junioriot.nl/alg/

Dit is natuurlijk ook handig wanneer een school een werkplek wil inrichten voor incidenteel werk. Wat vinden we van de verschillende machines? We lichten dit toe aan de hand van onze ervaringen.

Electronica onderdelen

Omdat we er zelf veel van gebruiken, kopen we de electronica onderdelen tegen een voordelige prijs. Je kunt dit zelf ook doen – bijvoorbeeld op Aliexpress. Je zult dan net als ons merken dat de uitvoering soms net iets anders is. Groter, kleiner, of op een andere manier net even anders. We merken dat zelf ook nog steeds. Dat geeft niet, het is voor de gebruikers juist leerzaam om daar mee om te leren gaan.

Arduino

De Arduino komt in het algemeen in veel verschillende uitvoeringen. Na een aantal probeersels hebben we in 2019 een Arduino Nano uitvoering gevonden waar we erg tevreden mee zijn. Deze gebruikt dezelfde stekker aansluiting als we ook voor andere projecten gebruiken, en de prijs maakt mogelijk dat we deze erg voordelig kunnen inzetten. We zien wel dat de prijzen ondertussen sterk oplopen en dat er telkens minder verkopers beschikbaar zijn.

Met deze uitvoering kunnen we bijvoorbeeld de leds direct, dus zonder weerstanden, aansturen waardoor het maken van knutselwerkjes een stuk eenvoudiger wordt. (Psst, dat kan met alle Arduino’s maar dat wil niet iedereen weten)

Middelen & materialen / zelf ergens anders bestellen

Omdat we graag vertrouwen op juiste keuzes qua maatschappij en milieu adviseren we je graag om te bestellen bij een Europese leverancier. Toch voelen we ons aangetrokken tot de prijzen op bijvoorbeeld Aliexpress, en we maken er geen geheim van dat je daar met wat trial en error ook mooie spullen kan vinden. We geven je enkele voorbeelden (2020)