Op deze pagina lees je over de kleine en grotere soldeersets. Om deze te bestellen stuur je gewoon een mail aan [email protected].
Deze materialen maken deel uit van de Junior IOT jaarprogramma’s die we op de scholen geven als onderdeel van regulier onderwijs. Incidenteel schaffen ook andere scholen, bedrijven, particulieren deze materialen aan om in te zetten als deel van, of aanvulling op regulier onderwijs.
Tip: Met drie sets samen kan je ook in de klas dezelfde oefeningen doen als bij de Arduino Bag-of-Fun: Daarvoor heb je dan de soldeerset, circuits en Arduino werksets voor in de klas.
De oefeningen helpen je om je soldeervaardigheden te laten groeien: van een led lichtje met schakelaar, de trilrobot, een lichtorgel tot een eigen circuitje op een PCB. Daarnaast zijn er extra ledjes toegevoegd om met de Arduino te programmeren.
Vanuit de voorraadbak 2000 geven we zelf ook les
De voorraadbak 2000 is gebaseerd op de mooi gebalanceerde werkbak die onze vakdocenten zelf mee hebben. Als vakdocent hou je dan de bulkzaken gesloten om in de gaten te kunnen houden dat je ruim op tijd je aanvulling bestelt.
De voorraadbak 2000 is in de regel ruim voldoende voor een jaarprogramma met 7 of meer groepen van elk tot 30 enthousiaste leerlingen. Je houdt dan ruim materiaal over voor extra workshops, en voor bijvoorbeeld een techniek week voor deze leerlingen. Door de leerlingen te vragen om extra ingewikkelde werkjes te maken, bijvoorbeeld met drukknoppen, schakelaars en RGB leds, halen we vaak wat meer rendement uit de spullen. Zo hebben we bij dit pakket bewust gekozen voor relatief meer batterijen en wat minder trilmotors en PCB’s.
Tijdens onze lessen op jouw school berekenen we het materiaalverbruik als 1 euro (per april 2024) per leerling per enkel lesuur. Dit is doorgaans veel handiger voor de school, omdat dan niet een hele voorraad hoeft te worden aangeschaft. Bij korte workshops van circa 15 minuten per bezoeker kunnen we uit met 45 cent per deelnemer voor een enkel werkje met schakelaars, drukkknoppen en wat ledjes.
Welke oefeningen kan je maken
Met deze materialen kan je op jouw school aan de slag met bijna alle Junior IOT soldeeroefeningen.
- Het led licht en de trilrobot, met- en zonder schakelaar: https://junioriot.nl/soldeeroefening/
- Een eigen meerkleuren lichtorgel: https://junioriot.nl/rgb-lichtorgel/
- Ontwerp dan gewoon je eigen circuit met drukknoppen op de printplaat: https://junioriot.nl/circuit-op-printplaat/
- Er zijn nog veel meer opdrachten te ontdekken in de keuze menu’s: http://junioriot.nl
Vergeet niet om voldoende de juiste hoeveelheid soldeertin te bestellen.
Voorraadbak 2000
Onze vakdocenten werken op de scholen vanuit een voorraadbak welke ze zelf kunnen aanvullen vanuit onze bulkzakken.
De voorraadbak 2000 heeft precies deze samenstelling. In de webshop kan je daarnaast zelf kiezen voor extra aanvulling achteraf.
Voor de samenstelling en de prijs van deze set kijk je op: https://junioriot.nl/product/voorraadbak/
De helft: Voorraadzak 1000
1/2 voorraadbak incl 1 rol tin.
Voor de samenstelling en de prijs van deze set kijk je op: https://junioriot.nl/product/voorraadbak/
Een kwart: Voorraadzak 500
1/4 voorraadbak incl 1 rol tin.
Voor de samenstelling en de prijs van deze set kijk je op: https://junioriot.nl/product/voorraadbak/
Per 100 – Party packs voor 100 deelnemers
Op een technologie evenement voor kinderen doen de deelnemers mee aan veel verschillende workshops. Op zo’n evenement kiezen we ervoor om de electronica workshop beknopt te houden. De onderdelensets zijn dan gericht op één specifieke oefening voor 100 deelnemers.
Deze sets zijn alleen voor techniek inspiratie evenementen en voor partners, de prijs is exclusief BTW, administratie- en verzendkosten. Vergeet niet om voldoende de juiste hoeveelheid soldeertin te bestellen én om de soldeerwerkplekken te organiseren.
Voor de prijzen en de inhoud van de Party Packs kijk je op: https://junioriot.nl/product/partypack/
Wat doe je hierna: Startset Stroomschema op het breadboard
Na het solderen gaan we in de klas graag verder met het bouwen van schema’s op het prikbordje. Deze set kan in meerdere klassen worden hergebruikt. Stroomschema op het breadboard