Hallo allemaal,

Maak kennis met project D.I.S.K., prototype nummer 7.

Digitale IOT Speelgoed Kit

D.I.S.K. Houdt niet zo van asfalt maar rijdt prima op (niet al te hoogpolig) tapijt, houten vloeren of een mooi glad burea. Je print D.I.S.K. In iets meer dan 2 uur dus het is een mooi IOT middag projectje.
Het zijn 4 geprintte onderdelen: het frame, een tussenplaatje en 2 wielen. Passing komt niet heel nauw dus printen op 0.3 is geen probleem. Het totale gewicht is 74 gram, waarvan 40 geprint. De gehele robot is 7 cm doorsnee. Je hebt nodig 2x N20 gearmotor, 1x mini lipo-batterij, 1x l298n motor driver, 1x esp32 lolin lite, wat draad en headers. Alles klikt in elkaar en je hebt hooguit een boortje en een vijl nodig als het wat stroef loopt. Omdat de headers rechtop staan kan je oneindig door stapelen met andere printjes.

De Wifi Robotwagen krijgt een update!

Bas is aan de slag gegaan om een mini-autootje te bouwen. Hiervoor hadden we natuurlijk al een software en electronica bouwplan, en dat vind je op: https://junioriot.nl/robotwagen-esp32/

Maar nu hebben gelukkig de motoren een update gekregen en is er ook een echte buitenkant omheen gebouwd. De wifi bediening werkt gewoon via je eigen telefoon. Wat vinden jullie ervan?

 

Bij het bouwen van dit model moet je goed opletten met solderen. De headers op de esp wijzen omhoog. De motor driver draden input komen op de onderkant van het printje en de draden naar de motoren op de bovenkant. Als je het anders doet, dan krijg je de draden niet in het frame.