Het was vandaag een bijzondere dag in de Junior IOT bus.

Wat zien we voor bijzondere dingen…

Aan de linkerkant zie je een achtstegroeper heerlijk aan de slag met zijn Arduino software. Daarnaast een beginnende programmeur van 10 jaar die een arduino aansturing bouwt en programmeert voor 5 gekleurde leds. In het midden kijken we naar een zelf ontworpen rond/vierkante dobbelsteen, getekend in Fusion 360 en daarna 3D geprint. Daarbij blijkt al snel dat een ronde dobbelsteen tijdens het printen niet altijd rechtop blijft staan. Rechts wordt getekend aan een – voor mij onbekend – 3D object. En in de achtergrond wordt deskundig gebouwd aan de nieuwste versie Prusa 3D printer… het instructieboek van de printerbouw was aan het eind van de dag al half voltooid! We zullen deze printer al snel inzetten voor onze Battlebot Challenge.

Het is mooi om te zien hoe vanzelfsprekend het is dat leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs elkaar vinden en elkaar helpen. Iedereen is verschillend, en juist dat is belangrijk om effectief samen te werken.

Naast het wegwijs maken van de jongste bezoekers was ik druk bezig met de spulletjes voor de nieuwe activiteiten. We gaan nu vaker aan de slag met soldeerlessen. Onze aanpak helpt de leerling mee te denken bij de uitvoering van een opdracht, te laten samenwerken, en ook om in een groep eens ánders naar elkaar te kijken. Straks kan je dit op het NOT evenement ook zelf proberen! Speciaal voor dit evenement hebben we nu een mooie folder (met dank aan Ida) en, sinds vanochtend, een echt super mooi visitekaartje!