In de tweede helft van 2020 komt de soldeer & Arduino workshop naar de Wijzer-Spel-Werkplaats in Zwaag. Wijzer-Spel geeft begeleiding bij meer- en hoogbegaafdheid. De Junior IOT workshop is deze keer onderdeel van de Breentreen serie op de woensdag ochtend. Lees meer op: https://wijzerspel.nl/ en http://hoogbegaafdheid-hoorn.nl/wijzer-spel-wijzer

Programma

We werken in een kleine groep, met veel persoonlijke aandacht. Vier kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar werken enkele ochtenden aan dit programma. Zo’n programma is altijd maatwerk. We passen ons aan op de inspiratie en de snelheid van de kinderen om iedere dag een nieuwe uitdaging te bieden.

We beginnen met het solderen van enkele electronica werkjes en we ontdekken hoe electriciteit en circuits werken. Daarna leren we de Arduino te gebruiken en we programmeren een aantal opdrachten waarbij we gekleurde leds laten branden en dingen laten bewegen. We werken vanuit eenvoudige basisonderdelen om te ontdekken dat we onze projecten helemaal zelf kunnen bouwen. Dit kunnen we ook thuis!

Agenda

Woensdag 9.00-12.00

  • 26 augustus – Introductie: technologie en solderen. Trilrobot en lichtorgel met schakelaars.
  • 23 september – Ontwerp je eigen circuit op een printplaat. Installeer alvast Arduino op je laptop.
  • 28 oktober – Extra ingewikkelde schakelingen met meerdere RGB-leds
  • 11 november – Introductie Arduino (4x Arduino Bag of Fun meenemen)
  • 9 december – Zelf bouwen en programmeren met licht en beweging