Wow! De juniors bij Junior IOT verzinnen de gekste onderwerpen. Vaak gaat het over technologie, en meestal wordt er veel extra bij verzonnen.

Maar dat kan niet, toch?

Veel mensen helpen ons – alleen maar door te vertellen dat iets niet kan. Wij leren daarvan, want we zien wie wel of niet in onze projecten geloven. Voor moeilijke projecten zoeken we vaak een beetje hulp.

Onmogelijke projecten, die doen we liever zelf. Die zijn het leukste!

De grote rode knop

Het aller-aller-eerste project wat de juniors zelf verzonnen, in 2017, dat was de afstandbestuurbare wagen. De brainstorm was belangrijk, verzin zoveel mogelijk ideeën, en daarna kies je als groep welke van al deze ideeën het belangrijkste zijn. Dit werden: auto – electrisch – afstandbestuurbaar – met een persoon er op – vuilnisbak – grote rode knop.  En dit hebben ze gebouwd.

Maar dat mag niet, toch?

Voor alles wat je doet zijn regels. Die moet je wel écht willen lezen en begrijpen, anders lijkt het er alleen maar op dat alle spannende dingen niet mogen.

In ons GPS ballon project hebben we zorgvuldig de regels gelezen. Dit mag niet indien …. bla bla … maar wel als je het gewicht beperkt, als je dit-en-dat. We volgden de regels en het project is een groot succes geworden. Dit project en deze LEF was de start van Junior IOT. https://junioriot.nl/ttn-balloons-up/

Later stonden we op een grasveldje te kijken naar raketten. Space professionals bouwden modellen die echt werden afgeschoten. We keken elkaar aan, dit kunnen wee ook! https://junioriot.nl/rocket-day/

We kunnen het!

We doen blijkbaar dingen die anderen niet kunnen. Misschien omdat we expres niet luisteren. Misschien omdat we op een andere manier onze beslissingen maken.

Dit is gewoon één van de voorbeelden: In de zomer van 2020 werden overal om ons heen diverse activiteiten afgezegd. Dat is jammer, dachten wij, wat gaan we doen? Het lukte ons om in korte tijd een technologie vakantie te organiseren – midden in Alkmaar! Bekijk de fotoserie op: https://junioriot.nl/junior25-2020/

Wat is Rockets and Dragons?

Wat dat is, raketten en draken, ik heb geen idee. Ik weet wel meteen dat het spannend klinkt, dat het ruikt naar lef, technologie en een snufje dwaasheid. Dit is iets wat we samen gaan verzinnen. Ik denk dat ik dat wel leuk zal vinden!