De challenge voor schooljaar 2018-2019 is gekozen!

Leerlingen bouwen zelf een robot voor een spannende battle van de machines! De spannende eindgame in onze glazen arena bepaalt welk ontwerp sterk genoeg is om de battle te overleven. Lukt het jou om een robot te bouwen? Staat jouw robot nog overeind na de spannende strijd in de eindgame in onze glazen arena?

Deelname is voor leerlingen van 12 tot ca 16 jaar oud. Vraag eerst toestemming van je school en je leraren, en overleg bij twijfel ook nog even met ons. Je schrijft je dan in via eventbrite

Wat?

Hiermee ga je aan de slag: Engineering, 3D ontwerpen en 3D printen, robotica/mechatronica met remote controll; electronica solderen, Arduino- en Esp32 programmeren. De 21e eeuwse creatieve- en digitale vaardigheden ken je straks uit je hoofd. Zelfsturend samenwerken, uitleggen, presenteren kan je straks alsof je met deze skills geboren was!

 

Wanneer is dat dan?

Vanaf maart tot eind mei bouwen we gedurende 7 woensdagmiddagen in onze Junior IOT bus aan het project. De tijden zijn dan van 13.00-17.00. De 8e dag is natuurlijk de eindgame op een zaterdag.

Tegelijk kan de scholieren inloop op dinsdagmiddag gewoon doorgaan, en een paar woensdagen van de inloop slaan we dan over om aan deze challenge te werken.

Woensdagen 13.00-17.00

schema 

  • dag 1 – 27 maart
  • dag 2 – 3 april
  • dag 3 – 10 april
  • dag 4 – 17 april
  • skip 24 april – mei vakantie
  • skip  1 mei – mei vakantie
  • dag 5 – 8 mei
  • dag 6 – 15 mei
  • dag 7 – 22 mei
  • dag 8 – eind game zaterdag 25 mei

Technieken en leerdoelen

De leerlingen leren om zelfstandig dynamisch samen te werken. Soldeertechnieken en electronica, Arduino programmeren en besturen, ESP32 via wifi om onze robots te bedienen via de motor controller. We gebruiken Fusion 360 voor het ontwerpen van de body en andere mechanische onderdelen. En de 3D printer is onze grootste vriend bij de fabricage van de zelf ontworpen componenten. Mechanica + electronica = mechatronica.

Duurzaamheid is voor ons heel vanzelfsprekend; onze werkruimte is een gerecyclede stadsbus, de glazen arena is hergebruikt, evenals veel van onze spullen en inboedel. De battlebots worden opgeladen met zonnestroom: Energie wordt opgewekt met onze tweedehands zonnepanelen, opgeslagen in afgedankte auto accu’s, en met omvormers van Marktplaats wordt de energie via de lipo laders naar de battlebots gebracht.

Ingrediënten

De robot bouwen we (deze keer) niet van papier. We leggen het volgende voor je klaar:

… en dat is nog lang niet alles!

Inschrijven voor de Challenge

Deelname is voor leerlingen van 12 tot ca 16 jaar oud. Je vraagt toestemming van je school en je leraren, en overlegt bij twijfel ook nog even met ons. Inschrijven kan daarna op eventbrite . Deelname telt pas echt als we dat samen met elkaar hebben doorgesproken.

Alle scholen kunnen mee doen. Als school kan je met mij overleggen hoe het werkt – leerlingen zullen de meeste dagen aanwezig moeten zijn op de genoemde tijden. Als school kies je er meestal voor om de deelnemende leerling extra punten of credits voor dit mooie technische skillsproject te geven. Leerlingen schrijven zich dan nog in via eventbrite .

Als leerling mag je je opgeven, via de link van eventbrite . Er zal een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus begin alvast met het regelen van de toestemming op school. Als je jezelf inschrijft wil ik je ook nog even persoonlijk spreken om een paar dingen te controleren: Je moet je namelijk goed realiseren dat je op de woensdagmiddag een aantal lessen gaat missen, en het is belangrijk dat je daarover zelf afstemt met je school en de betreffende leraren. Wellicht moet je het gemiste schoolwerk inhalen, en waarschijnlijk verwacht je school dat je voor de betreffende vakken een goed genoeg cijfer hebt voordat je ook écht goedkeuring van school krijgt.

Hulp of sponsoring?

Elke challenge wordt mogelijk gemaakt door fantastische sponsors! Met een sponsorbedrag maak je ons programma mogelijk, en bovendien vragen we je om tijdens het programma te laten zien waarom je de challenge belangrijk vind. Zo zie je ook aan welk resultaat je meegebouwd hebt. Ook voor onze andere programma’s en uitdagingen zijn we afhankelijk van jullie sponsoring!
De banner met alle sponsorlogo’s is bovendien na het vorige evenement tentoongesteld op alle evenementen waar we onze naam laten zien..! Op de detail pagina vertellen we je meer over onze sponsors.

Meer info?

Je kunt mij altijd een mail sturen: [email protected]