In de afgelopen weken heeft deze geweldige groep leren solderen en Arduino programmeren. In drie avonden van twee-en-een-half uur hebben we al doende allerlei technieken uitgeprobeerd die nodig zijn bij het bouwen van een GPS tracker.

Terloops heeft de groep zelf ervaren hoe een stroomkring werkt, dat solderen niet eng is, dat software meestal uit voorbeelden in elkaar geplakt wordt, hoe GPS en de satellieten werken, welke weg de data van onze sensor naar jouw scherm moet afleggen, en vooral dat dingen ook vaak niet in één keer goed gaan. Als je dat zo leest lijkt het best veel, en toch hebben we een aantal super gezellige avonden gehad met pepernoten en een kopje thee. En vooral de thee was af en toe welkom, vooral omdat we in de bus af en toe moeite hebben met de winterkou. Op de derde avond hebben we de GPS trackers getest en op de kaart gezet.

Ik kijk terug op een super leuke workshop, en ik ben super trots op wat ze voor elkaar hebben gebokst! De trackers worden nu thuis uitgeprobeerd, want er waren al allerlei snode plannen… (Chris, hou er rekening mee dat je stiekem een GPS tracker in je tas hebt)

De volgende workshop is in Januari – inschrijven kan weer via eventbrite.