Pop-up Junior IOT makerspace op de DojoCon NL 2019

De pop-up Junior IOT makerspace was op 2 november op de allereerste DojoCon van Nederland! Hier verzamelden zich een groot aantal organisatoren van CoderDojo’s om met elkaar nieuwe plannen te maken en om samen nieuwe dingen te leren. En hier gaat het allemaal om: het leren coderen aan de kinderen over de hele wereld!

Martijn en Marco hebben een mooie stand meegenomen om te laten zien wat junior IOT doet. Een deel van het publiek kijkt dan altijd naar de 3D printer en naar de zelfgemaakte robotarm, en anderen zijn geïnteresseerd in onze IOT en robotica projecten. Elk groot project begint met onze eerste soldeeroefening, en daarvoor kon het publiek meedoen met de workshops.

We doen het een keertje voor in de soldeerworkshop

In twee rondes van de workshops maakten de deelnemers een eigen trilrobot. En als verdieping en verbreding hebben we ook meteen het maken van een RGB-orgel geoefend! In beide rondes waren de deelnemers vooral gretig naar de instructies hoe ze zelf ook de workshop kunnen geven… Met zo’n publiek is het altijd leuk om de bijzonderheden te delen.

De Junior IOT instructie lees je na in het Maker Magazine

Als special voor deze DojoCon heeft C’t magazine met CoderDojo een speciale editie uitgebracht: “Maker Magazine”.

En… Niet één, maar negen pagina’s van Junior IOT zijn geplaatst! In het eerste artikel vertellen we op pagina 80 over de Junior IOT werkplaats in de bus in Alkmaar, waarom vooral jij daar naartoe wilt, en ook wat we geleerd hebben bij het organiseren hiervan. Lees vooral ook de toevoegingen in de kantlijn! Hetzelfde artikel lees je op https://junioriot.nl/voorstellen/ 

Het tweede stuk, op pagina 101, legt beknopt uit hoe je een eerste opdracht op de Arduino maakt. We vertellen hier ook meer over op: https://junioriot.nl/arduino-nano/

En vanaf pagina 120 nemen we je als leerkracht of begeleider mee, en vertellen we alle geheimen om onze soldeerles te geven. Voor wat je moet bestellen vind je de verwijzing op onze site. [Oeps 😉 ze hebben nu de uitgebreide lerareninstructie afgedrukt, nu kan je het makkelijk zelf nadoen] Lees onze versie op https://junioriot.nl/soldeeroefening/

Dus…Koop het blad, begin een Dojo en verander de wereld. Je hebt ons daarbij niet nodig, want dit kan je best zelf.

https://www.fnl.nl/computer-tech/ct-magazine/maker-magazine.html

Impressie

Video gemaakt door: Martijn

 

=_=-=–+-=-=-=-=_=_=-+-+-=-=_=_

(de aankondiging)

bron: CoderDojo https://coderdojo.nl/dojocon

DOJOCON NL 2019

Op 2 november vindt de allereerste officiële DojoCon NL plaats in Breda! Tijdens deze conferentie brengen we 200 community leden samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Je kan deelnemen aan workshops, talks en andere leden van de community ontmoeten.

Tickets

Wanneer: Zaterdag 2 november 2019 – 09.00h – 19.00h
Waar: Podium Bloos, Breda – Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda
Wat: 4 Sprekers & 8 Workshops
en ook: Koffie / Thee, Lunch, Borrel inbegrepen
En bij Workshops vind je natuurlijk ook de Junior IOT:

Junior IOT

Junior IOT komt vanuit Alkmaar naar Breda!
In onze technologiewerkplaats ervaar je de technologie van vandaag. Voordat je deze omgebouwde stadsbus binnenloopt weet je het al: Dit wordt geen gewone dag!

Je voelt je hier veilig om met de andere bezoekers samen te werken en jezelf uit te dagen binnen onze thema’s zoals ontwerpen, programmeren, solderen, Arduino, 3D tekenen, 3D printen, elektronica, mechatronica.

Dat is waar Junior IOT voor staat: het ontdekken van jouw inspiratie, jezelf de technologie van vandaag eigen maken, en vaardigheden ontwikkelen voor de uitdagingen van morgen.