6-7-2020 Quinten, Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

Eerste stappen met Google Cardboard

Bij de bus hebben we kartonnen vr brillen waarmee je met je telefoon in een vr omgeving kan gaan. In deze blog uitleggen we je uit hoe je dit kan doen met een Android telefoon.

Ohja, op de bustelefoon loggen we in voor de playstoremet junioriot01 @ gmail.com met ons bekende tinkercad wachtwoord (ikben…)

Installeer de Cardboard app

Ga naar de google playstore en download de google cardboard app, deze ziet er zo uit:


Kijk of alles werkt met de Expeditions app

In deze uitleg gaan we kijken naar een app gemaakt door google: expeditions, hiermee kan je in vr naar heel veel plekken gaan en hier informatie over krijgen! Om de app te downloaden zoek je op de play store naar “Expeditions” of “Expedities” (afhankelijk of jouw telefoon op Nederlands of Engels staat) en installeer je deze app.


Beginnen

Als je de google Expeditions app opent zal er een scherm openen waar je in moet loggen, druk hier op “Ga door zonder in te loggen”

Een omgeving opzoeken

Je krijgt eerst een uitleg over de app, druk hier gewoon op ok.

Daarna opent het ontdekken tabblad, hier zie je alle plekken die je kan bezoeken. Je kan ook bovenaan de pagina naar een plek zoeken, je kan bijvoorbeeld de tour “National Parks” opzoeken.

Let op: kies boven aan de pagina voor de optie VR, omdat je de AR plekken niet kunt bekijken met een google cardboard.

De omgeving kiezen en downloaden

Kies een plek die je wilt bezoeken en klik er op, er opent nu een nieuw scherm. Klik hier eerst op “Download de tour”. Als het downloaden klaar is klik je op “Bekijken in VR”, de app vraagt nu om toegang tot bestanden klik daar op Toestaan/Allow.

De omgeving bekijken in VR

Zet nu de telefoon in de bril en je kan rondkijken op de plek die je gekozen hebt. Als je om je heen kijkt kan je soms ook informatie over de plek vinden.

Ook op school zullen ze Expeditions kunnen gebruiken. Het is niet alleen leuk om verschillende plaatsen te bezoeken, het kan ook heel leerzaam zijn. Je kunt met een hele groep één tour doen, dan heb je één tour guide. Probeer dat een andere keer maar eens.

Je kan altijd terug naar de plekken die je gedownload hebt met de keuze bibliotheek onderaan de startpagina.

Veel plezier!

In beweging: VR Temple Roller Coaster

Er zijn heel veel apps die je met google cardboard kan gebruiken, als je naar google cardboard zoekt op de play store zul je verschillende apps vinden, deze kan je proberen.

Zoek in de play store maar eens naar “VR Temple Roller Coaster”. Vind je deze leuk om te spelen? Welke app moeten we ook eens proberen?