In schooljaar 2021/2022 mogen leerlingen elkaar helpen met workshops Junior IOT.

Wie wil ons helpen bij het geven van de technologie workshops? Elkaar helpen is bij ons belangrijk. En we vinden het helemaal tof als je leert om zelfstandig afsptraken te maken met de school waar je de workshops gaat geven. We helpen je daar graag bij.

Help jij om te ontdekken hoe we dit moeten doen? We hebben hiervoor een paar verschillende plannen:

Nieuwe leerlingen geven workshops op de basisschool

De groep 8 leerlingen gaan na de zomer naar een nieuwe school. Op die nieuwe school wordt misschien nog niet met Junior IOT gewerkt, maar wel op jouw oude basisschool.

Daarom mag jij de workshops geven op jouw basisschool, of een andere basisschool in de buurt. Zo kan jij het solderen, 3D ontwerpen, 3D printen ook aan anderen leren.

Op de zaterdagmiddag kan je bij ons de details van de workshops oefenen. En je mag spullen lenen om de workshops te geven. Zelf regel je wie er meedoet met je workshop en wanneer je deze geeft.

Nieuwe leerlingen geven workshops op hun nieuwe school

De groep 8 leerlingen gaan na de zomer naar een nieuwe school. Op die nieuwe school wordt misschien nog niet met Junior IOT gewerkt. Als jij vorig jaar op jouw basisschool hebt geleerd solderen, 3D ontwerpen, 3D printen dan kan jij dit natuurlijk ook aan anderen leren.

Op de zaterdagmiddag kan je bij ons de details van de workshops oefenen. En je mag spullen lenen om de workshops te geven. Zelf regel je wie er meedoet met je workshop en wanneer je deze geeft.

Techniekleerlingen VMBO geven deĀ  techniekworkshops op de basisschool

VMBO en MBO leerlingen werken met de Junior IOT gereedschapsets als deel van hun lesprogramma. In de vorm van stage, vrijwillige opdrachten en/of lesopdrachten vanuit hun opleiding organiseren ze zelf workshops voor de basisschool.

Op de zaterdagmiddag kan je bij ons de details van de workshops oefenen. En je mag spullen lenen om de workshops te geven. Zelf regel je wie er meedoet met je workshop en wanneer je deze geeft. Je maakt hierover duidelijke afspraken met je school.