Na onze mooie workshops van afgelopen jaar doen we ook dit jaar weer mee met WomanLink 2021 op 7 maart. Diverse organisaties rond Alkmaar doen mee. Het thema is ‘invloed met impact’, onze invloed gebruiken om een positieve impact achter te laten.

Meer vrouwen in de technologie

Schrijf je nu in: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-internationale-vrouwendag-festival-powered-by-womanlink-142656006957

Onze technische dames van Junior IOT doet mee met ons Online Café “Meer vrouwen in de technologie”. Als bezoeker doe je mee in deze ronde tafel meeting. Vooral nu is het slim om de technologie in te gaan, om mee te bouwen aan de toekomst. Doe mee, maak impact!

Junior IOT streeft ernaar om technologie weer een plek te geven in de maatschappij. Dit doen we met workshops, en met lesprogramma’s op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Iedere zaterdag zijn alle juniors welkom in onze zaterdaginloop. En op speciale momenten doen we iets extra’s.

Heb je nog ideeën om meiden te inspireren voor technologie? Wij helpen graag.

Wat zouden de junior meiden van vandaag met technologie willen? Als je wilt laten we onze werkplaats zien, wat zou je hiermee willen kunnen? Hoe laten we ze de mogelijkheden zien, en wat zouden ze zelf willen doen? Wat kan je als vrouw kunnen bijdragen (welke invloed hebben wij) in de technologie? Welke stappen nemen wij vandaag?

Het Internationale Vrouwendag Festival – Powered by WomanLink – van zondag 7 maart 2021 13:00 – 17:00

  • 1e ronde 14.30-15.15
  • 2e ronde 15.45-16.30

Met aan tafel:

  • Cindy en Iris van Forte Kinderopvang zijn pro technologie en geven daarom onder andere soldeer- en 3D-ontwerpworkshops op de BSO’s. Binnen hun organisatie leren ze kinderen via een gloednieuw concept – Forte Experience – dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing. Dat kinderen de leiders en de veranderaars zijn van de toekomst: toekomstbouwers.
  • Gladys, docent werkt met technologie in de klas, voortgezet onderwijs; onderwijs poinier met techniek/engineering
  • Jantine, docent Natuurkunde, techniek (remote met solderen, en alleen 1e ronde); Junior IOT technologie labs in de klas 1e en 2e klas VO, ook remote tijdens de lock-down
  • Frida, Informatica techneut, architect in de IT. Vrijwilliger voor VHTO, vrouwen in techniek en onderwijs. Coderdojo. Ook workshop gegeven Junior IOT

Ondertussen laten we de toegankelijke werkplaats zien. Techniek heb je iedere dag in je handen. Aan tafel kletsen we en zitten we ondertussen lekker te technieken, te solderen en te 3D printen. We ontdekken hoe je zelf impact maakt in de technologie.

Technologie is niet voor jongens!

…en andere wakkerschuddende stellingen. Discussieer met ons mee op 7 maart.

Inschrijven voor het Internationale Vrouwendag Festival kan via Eventbrite. Dan kies je meteen twee workshops om aan mee te doen. https://www.eventbrite.com/e/registratie-internationale-vrouwendag-festival-powered-by-womanlink-142656006957?aff=ebdssbonlinesearch&keep_tld=1

het Internationale Vrouwendag Festival – Powered by WomanLink – van zondag 7 maart 2021 13:00 – 17:00

Kijk ook eens op:

 


(bron: eventbrite)

Internationale Vrouwendag Festival – Powered by WomanLink

Datum En Tijd – zo., 7 maart 2021 – 13:00 – 17:00 CET

INTERNATIONALE VROUWENDAG gaat door – in een digitaal jasje! WomanLink heeft de krachten gebundeld met (vrouwen)organisaties in Alkmaar

Over dit evenement

THEMA

Het thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar ‘Invloed met Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Omdenken in een pure vorm.

Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen wij de verharding in onze maatschappij tegengaan door op een positieve manier in te steken op al die maatschappelijke problemen die op ons bordje liggen.

Maar ook het aansnijden van onderwerpen die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door.

Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden.

Invloed met Impact is het nieuwe verhaal. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier.

PROGRAMMA

Vanuit Podium Victorie zullen we ons programma live streamen en er zijn weer diverse workshops. Denk aan het vergroten van je eigen impact door persoonlijk leiderschap, hoe je SDG’s in kunt zetten om de wereld om je heen op een positieve manier te beïnvloeden en hoe je een keuze maakt voor de aankomende verkiezingen.

We nodigen ook verschillende vrouwen uit die op verschillende manier impact maken. Zij zullen geïnterviewd worden door leerlingen van het Stedelijk Dalton College!

We hebben voor ieder wat wils en het event is toegankelijk voor jong en oud.

Met onze nachtburgemeester Robert-Jan Wille als host en DJ Isis die er voor gaat zorgen dat we ons warm dansen, wordt het een onvergetelijk dag!

WORKSHOPS

Er zijn 2 workshop rondes: de 1e van 14:30 – 15:15 uur, de 2e van 15:45 – 16:30 uur. Je kunt je aanmelden voor 2 gratis workshops:

• Persoonlijk leiderschap, invloed van jezelf op de omgeving – Zij Onderneemt

• Diversiteit, inclusie en discriminatie: wat is jóuw rol daarin? – Amnesty International

• Vrolijker, vrijer en vol vertrouwen in het leven staan door middel van spel – De Toneeljuf

• Werkgeluk – Myrna Seekles

• Sociogram: breng jouw invloed in kaart – Het Ontwikkelteam

• Breathwork sessie ‘boosting creativity via third eye breathing’ – Mind Events Factory

• Meer vrouwen in de technologie – Junior IOT

• Online Spreek’uur’: Ondernemen met Impact – o.a. Zij Onderneemt

Na aanmelding van (een) workshop(s) ontvang je een bevestiging in je e-mail. Vlak voor het event ontvang je de gegevens om de livestream te bekijken en een link naar je workshop(s).


(bron: eventbrite inschrijven)

Meer vrouwen in de technologie – ronde 1, ronde 2

WORKSHOP RONDE 1: 14:30 – 15:15 uur

WORKSHOP RONDE 2: 15:45 – 16:30 uur

Schuif aan bij het online café ‘Meer vrouwen in de technologie’ met de technische dames van Junior IOT. Als bezoeker doe je mee in deze online ronde tafel meeting en tijdens het gesprek kunnen zij hun werkplaats zien.

Wat zouden de vrouwen en meiden van vandaag met technologie willen? Wat zou je hiermee willen kunnen? Wat kan je als vrouw bijdragen in de technologie? Welke stappen nemen wij vandaag?

Vooral nu is het slim om de technologie in te gaan, om mee te bouwen aan de toekomst. Doe mee, maak impact!

Met aan tafel:

  • Cindy en Iris van Forte Kinderopvang: Zijn pro technologie en geven daarom onder andere soldeer- en 3D-ontwerpworkshops op de BSO’s.
  • Gladys: Docent voortgezet onderwijs. Werkt met technologie in de klas, onderwijs pionier op het gebied van techniek/engineering
  • Jantine, docent natuurkunde en techniek. Junior IOT technologie labs in de klas 1e en 2e klas VO, ook online tijdens de lockdown
  • Frida, Informatica techneut, architect in de IT. Vrijwilliger voor VHTO (vrouwen in techniek en onderwijs). Heeft ook workshop gegeven voor Junior IOT.

Technologie is niet voor jongens!
…en andere wakker schuddende stellingen.
Discussieer met ze mee op 7 maart.

Junior IOT streeft ernaar om technologie weer een plek te geven in de maatschappij. Dit doen ze met workshops en met lesprogramma’s op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Iedere zaterdag zijn alle juniors welkom bij hun zaterdaginloop in de toffe StarWars bus.