Soms heb je dat, dat iemand vraagt om je foto. Gewoon voor bij een nieuw verhaal. Meestal gaat dat over de vernieuwende dingen die we doen bij Junior IOT. Daarbij hoort dan een professionele foto. Maar wel een met een professionele knipoog naar de dingen die voor mij belangrijk zijn. Hoe doe je dat?

Esther Bekker van https://estherbekker-fotografie.nl/ heeft voor mij het antwoord gevonden. We hebben een super leuke foto-shoot gedaan! Daar leerde ik ook dat er regels zijn verbonden aan het gebruik van de foto’s, en daar gaat deze pagina over. Let op, onderstaande is mijn interpretatie voor de praktische invulling; een meer uitgebreide tekst is beschikbaar en heeft voorrang.

Groei is vernieuwing

2022 =

2016  +  2017  +  2018  +   2020

De fotoserie juli 2020

Ik ben trots op het verhaal wat door deze serie foto’s wordt verteld. De eerste foto’s beginnen met een professioneel, misschien wel statig profiel op een witte canvas. In stapjes voegen we een vleugje plezier toe, net zoals in mijn zoektocht gebeurt tijdens het lesgeven aan een nieuwe groep. Al snel worden we dan ballorig en vangen we ook mijn recente carriére keuzes met behulp van steam-punk elementen. We sluiten dan af met een natuurgetrouwe image, zoals je mij op een goede dag ook op straat kan tegenkomen.

     

Refresh januari 2022

Daarna pakken we in januari 2022 nog een keer de speelse aanpak op. Het lukt Esther nu ook weer om de belangrijkste thema’s terug te laten komen: Verbinding, speelsheid en openheid, en vooral: techniek met een knipoog.

 

 

Gebruiksrechten

Het is eigenlijk heel simpel. Ik kan deze foto’s binnen de huiselijke kring gebruiken, en bijvoorbeeld als profiel foto. Daar zijn de foto’s voor gemaakt. En we tonen ze met toestemming van de fotograaf vol trots op deze pagina.

Zonder verdere stappen mogen jij en ik de foto niet zomaar gebruiken. We moeten immers eerst voldoen aan één van de onderstaande kopjes.

(1) Gebruik bij een niet-commerciële publicatie = met vermelding

Losse foto’s uit de serie kunnen we gebruiken onder artikelen in tijdschriften en ook bij vergelijkbare publicaties op het web. Met een niet-commerciële publicatie wordt bedoeld dat jij en ik niet direct geld verdienen aan het plaatsen van de foto. Je zult aan enkele voorwaarden moeten voldoen:

  • Toestemming van mijzelf, Marco van Schagen
  • Altijd met bronvermelding: Foto door Esther Bekker Fotografie
  • Foto wordt niet verder nabewerkt en niet (of niet noemenswaardig) gesneden

Plaatsing geven we door aan de fotograaf.

(2) Gebruik bij mild commerciële publicatie = met vermelding en licentie

Met een mild commerciële plaatsing bedoelen we dat de foto helpt een produkt te verkopen. Denk aan de kaft van een boek. Hiervoor dienen we een licentie af te nemen bij de fotograaf. We moeten daarnaast aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Toestemming van mijzelf, Marco van Schagen
  • Altijd met bronvermelding: Foto door Esther Bekker Fotografie
  • Foto wordt niet verder nabewerkt en niet (of niet noemenswaardig) gesneden
  • Licentie overeenkomst te sluiten met fotograaf

Plaatsing geven we door aan de fotograaf.

(3) Commercieel gebruik = met licentie en afspraken over vergoeding

Een harde commerciële toepassing is wanneer de foto wordt gebruikt bijvoorbeeld als reclame foto. Bijvoorbeeld voor een bekend haarverzorgingsproduct: Pam, je haar danst! Of als ik het gezicht word voor een nieuw merk bananen. Dat zou zomaar kunnen gebeuren. Bij twijfel overleggen we met de fotograaf.

Per geval gaan we in overleg met de fotograaf en wordt, afhankelijk van de inzet van de foto, een goede afspraak gemaakt.

Fotograaf Esther Bekker

Esther Bekker Fotografie
http://www.estherbekker-fotografie.nl/
[email protected]
KvK nr. 34218629