Bron: AlkmaarCentraal, 10 april 2020

STICHTING JUNIOR IOT MAAKT BELANGELOOS GEZICHTSSCHERMEN VOOR ZORGVERLENERS

Door heel Nederland ontstaan voortdurend nieuwe initiatieven in de strijd tegen het coronavirus. Zo ook in Alkmaar, waar Stichting Junior IOT (Internet Of Things, red.) zich inzet om voor zorgverleners gratis gezichtsschermen te maken, onder andere voor Esgédé Reigersdaal in Heerhugowaard. Deze schermen worden gemaakt met behulp van een 3D-printer of een lasersnijder en materialen, waar volgens de stichting voorlopig nog geen tekorten van zullen zijn. Wie wil helpen met materialen, giften of 3D-printen kan terecht op junioriot.nl.

De stichting maakt de gezichtskappen in de eigen werkplaats en biedt ze gratis aan bij zorginstellingen. De schilden vormen een extra barrière en zijn niet bedoeld als vervanging van de reguliere voorzorgsmaatregelen, zoals afstand houden of het gebruik van een mondmasker. Inmiddels heeft de stichting 50 ‘face shields’ afgeleverd aan Esdégé Reigersdaal, die ze zal verdelen over de eigen zorglocaties. Er volgt binnenkort een tweede levering.

De initiatiefnemers benadrukken dat ze de schilden gratis produceren en uitleveren. Daarom zijn ze op zoek naar mensen met 3D-printers die hun ontwerp willen gebruiken om mee te helpen met de productie. Ook zoeken ze donateurs om uiteindelijk wél uit de kosten te komen, want al zijn ze goedkoop te maken, het begint aardig aan te tikken: “Voor onze stichting is het dan toch even slikken als we honderden of duizenden stuks gaan produceren.”

Daarnaast zijn de initiatiefnemers op zoek naar mensen die materiaal zoals plastic vellen met een dikte van 180 tot 300 micron willen doneren. Tot slot bieden ze hun ontwerp ook gratis aan, op voorwaarde dat de geproduceerde schilden gratis of tegen kostprijs worden aangeboden.

bron: https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60055413-stichting-junior-iot-maakt-belangeloos-gezichtsschermen-voor-zorgverleners