W&T Café in Alkmaar op zaterdag 19 februari 2022

Snel inschrijven voor middag+avond via deze link of stuur een mail naar [email protected]

Hoi Allemaal,

Al enige tijd organiseren Marco en Erik het maandelijkse W&T Café – soms is deze door het hele land online via Teams, en op andere momenten mogen we ook echt lokaal en live met elkaar aan de slag. De tijd is altijd hetzelfde: van circa 15:00 tot 17:00. En op 19 februari kan je daarna nog even blijven voor het kampvuur en de borrel!

Het W&T Café is daarmee een moment geworden, waar jullie inspiratie bij elkaar opdoen voor Wetenschap en Technologie in de klas. Een moment voor juffen en meesters, W&T coördinatoren en directeuren, bedrijven en bezoekers. Om een kop koffie te drinken en om elkaar gewoon even te laten zien hoe jij met W&T in de klas aan de slag kunt.

We genieten iedere keer van de toevallige ontmoetingen, mensen met dezelfde vraagstellingen, mensen die elkaar graag helpen om de volgende stappen te vinden. Niet vergaderen maar doen, dat is belangrijk. We willen allemaal hetzelfde; blije gezichten van kinderen die techniek beleven door iets te maken en te ontdekken.

Op zaterdag 19 februari is het W&T Café in Alkmaar op een heel bijzondere plek. Kom langs in de Junior IOT werkplaats, de koffie staat klaar. We laten zien hoe de kinderen met techniek bezig zijn.

Voor de kinderen begint de zaterdaginloop gewoon om 12:00. Ze helpen de werkplaatsen neer te zetten en doen daarna hun eigen ding. Na 17:00 blijven ze erbij voor een hapje, en natuurlijk roosteren ze weer marshmallows bij het kampvuur.

Voor de serieuze bezoekers (ahum)… je bent welkom vanaf 15:00. Tot 17:00 mag je zelf aan de slag in de makerspace van het onderwijs. De juniors doen het vanzelf een keertje voor. Vanaf 17:00 is het weer tijd voor onze spontane ontmoetingen bij het kampvuur. Gelukkig heb je morgen een dagje vrij!

Vandaag zetten we al onze workshops neer. Jullie doen zelf mee met de electronica soldeerwerkplaats, de lasersnijder, en de 3D printer workshop. Trots laten we onze nieuwste uitdagingen zien. Niets hoeft en alles mag.

Nodig ook de leerlingen uit van jouw school, en je mag ze marshmallows en kampvuur beloven. Als onderwijsprofessional neem je jouw collega, je bestuurder en de W&T coördinator natuurlijk ook mee. Techniekers en bedrijven zijn van harte welkom. Netwerken is mooi. De koffie en koek staan al klaar voor een interessante middag. Welke toevallige ontmoeting heb jij al zin in?

Aanmelden hoeft niet, maar mag wel: via deze link

Groet,
Marco en Erik van het W&T Café

 

In het kort:

Zaterdag 19 februari 2022. Inschrijven is lief: via deze link of stuur een mail naar [email protected] (dit is gewoon voor de middag en/of de avond).

12.00-17.00 Zaterdaginloop. Juniors schrijven zich in via deze link (dit is inclusief de andere activiteiten).

15.00-17.00 en 17:00-22:00 W&T Café met Marco en Erik de Mink. Bezoekers maken samen het Café. Toevallige gesprekken over techniek in het onderwijs.

17.00-22.00 IOT Café. Vervolg met een borrel en een kampvuur. Spontane afstemming over de actuele projecten. Inschrijven als je alleen de avond wilt komen: via deze link.

Locatie: De gele Star Wars bus van Junior IOT is te vinden achter op het evenemententerrein naast Hal25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Let op, bij onze geheime achteringang (nabij Zijperstraat 10) is het ook gewoon betaald parkeren. Op google maps: Junior IOT bus

 

Junior IOT W&T Café Event