We vinden het belangrijk om een koppeling te leggen tussen de inspiratie voor technologie en de belevingswereld waar de technologie een rol speelt. Met name bij de elektronica en soldeervaardigheden herkennen we een belangrijke betekenis in elk van de 7 werelden van techniek. Voel je vrij om je eigen uitleg te maken.

Mens en Gezondheid

Bij het zorgen voor de gezondheid van alle mensen in de wereld gebruiken we bijna overal ook technologie.

  • In het ziekenhuis willen we mensen verzorgen en beter maken. Bij de medische verzorging is het belangrijk om te zien dat de medische apparatuur het nog steeds goed doet. We maken daarom een waarschuwingslichtje om te controleren of de patiënt in het ziekenhuis nog goed slaapt.

Energie, Water en Veiligheid

De energie voorziening wordt steeds groener. Signalering dat alles goed werkt is belangrijk.

  • Op de windmolen zit een knipper lampje om te zorgen dat vliegtuigen netjes uit de buurt blijven. We solderen een knipperlichtje

Voeding en Natuur

Bij landbouw is het ook belangrijk om op het weer te letten.

  • De landbouwer wil een waarschuwing als het gaat regenen. We doen hierbij alsof de drukknop onze sensor is. We solderen een licht met drukknop als waarschuwingssysteem.

Wonen, Werken en Verkeer

In de stad waar we wonen en werken wordt bijna overal technologie gebruikt. Hiermee maken we ons leven een stuk makkelijker, veiliger en comfortabeler.

  • Op een kruispunt hebben we een waarschuwingslicht nodig als iemand wil gaan oversteken. Je maakt een lichtje met een drukknop. Kom je deze ook wel eens tegen bij jou in de buurt?

Ontwerp, Productie en Wereldhandel

Alles wat we in onze wereld gebruiken, moet ook gemaakt, verzameld, vervoerd en verkocht worden. Bij al deze stappen gebruiken we op veel plaatsen technologie. We hebben mensen nodig die in deze sector willen werken.

  • Als je al een aantal soldeeroefeningen hebt gedaan, dan zie je dat sommige kinderen steeds meer lichtjes willen maken. Allemaal apparaten met verschillende kleuren om trots uit te delen aan vader, moeder, zusjes en broertjes. De lichtjes worden gemonteerd in lampionnen en andere objecten. Deze mooie resultaten worden uitgedeeld en verkocht op de open dag van de school. Hoe veel lichtjes heb jij al gemaakt?

Digitaal, Media en Entertainment

Natuurlijk is technologie super belangrijk in deze wereld!

  • We solderen een lichtorgel met drie drukknoppen waarmee je licht kunt mengen: rood, groen en blauw. Maak jij je eerste eigen TV van één kleurenpixel of je eigen disco licht? Verander je ontwerp om schakelaars te gebruiken en zo heb je jouw eigen toneel licht gemaakt!

Hi-tech en Science

Ontdekken en onderzoeken is één van de belangrijkste vaardigheden bij Junior IOT. We willen van jullie ook echte uitvinders maken!

  • Bij jouw eerste opdracht met het lichtje en de batterij ontdek je hoe je ontdekt hoe de onderdelen werken, en je werkt heerlijk met elkaar samen om van elkaar te leren. We leggen steeds minder uit, zodat je zelf heerlijk kunt prutsen en proberen. We zien hoe jullie samen nieuwe machines bouwen die je net zelf hebt bedacht. Vind je het leuk om zelf nieuwe machines uit te vinden?