Bij Petje af ontdekken nieuwsgierige kinderen de wereld. Petje Af heeft een praktijkgericht programma. Hiermee bieden ze kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zoals Petje Af zelf verteld op hun website: Wij vinden dat ieder kind de kansen verdient die het nodig heeft. En daar zijn wij het vanuit Junior IOT helemaal mee eens!

Met het Petje Af-programma komen kinderen tijdens 30 bijeenkomsten per jaar na schooltijd in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Petje Af werkt daarbij met thema’s, elk thema bestaat uit vier bijeenkomsten. Op 21 februari was het begin van het thema…. Techniek!

Zo heeft Junior IOT op deze dag de eerste Petje Af techniekworkshop verzorgd. Omdat dit voor de kinderen een aanraking is met een nieuw rolmodel, interviewen ze dan eerst de workshopleidster. De kinderen hadden goede vragen bedacht! Denk aan vragen als:

  • Wat heb je gestudeerd om dit beroep te mogen doen?
  • Vind je je werk leuk?
  • Hoe lang werk je er al?
  • Hebben jullie een eigen Junior IOT fabriek?

Na het interview kon de workshop beginnen! Het was erg leuk om te doen.

We hebben onze eerste basisoefening gemaakt: de soldeeroefening. De kinderen vonden het fantastisch dat als je een ledje tegen een batterij aan houdt dat dan het lampje gaat branden. In een spontane wedstrijd ontdekten ze wie de meeste ledjes op de batterij kon doen. Deze leerling is de winnares!

Daarna zijn we van start gegaan met het solderen van het lampje zelf. Er zijn vele mooie resultaten uit voort gekomen!

Op het einde mochten de kinderen de workshop een cijfer geven. Eerst kregen we een…. 10! Toen werd het een 1o0 en toen zelfs een 10.000!

We hebben met veel plezier deze workshop verzorgd voor Petje Af, locatie Oosterhout.

Kijk voor meer informatie op: https://petjeaf.nl/west-brabant/oosterhout/algemeen

Ook interesse in een Junior IOT workshop voor Petje Af? Mail dan naar: [email protected]

We hebben als bedankje een zelfgemaakt bloempotje gekregen met zaadpapier erbij!