Bron: Jan Arentsz

Afgelopen zaterdag stegen ze op: de meetballonnen van de teams die meededen aan de Junior Internet of Things Challenge 2017. Acht middagen van intensieve voorbereiding gingen daaraan vooraf.

Hoe bouw je een meetballon?
Hoe bouw je een meetballon die een zo groot mogelijke hoogte bereikt, zo ver mogelijk komt en ook nog zinnige gegevens over luchtdruk en temperatuur terugstuurt naar ‘moeder aarde’? Dat is niet alleen technisch een uitdaging (zelf bedenken, bouwen, solderen, programmeren), maar ook op het gebied van veiligheid, milieu, wettelijke voorschriften nog een flinke kluif. En de leerlingen moesten alles zelf doen!
Petje af voor Quinten, Casper en Rob, de leden van team Jan Arentsz! Acht donderdagmiddagen is er gewerkt en het resultaat was fantastisch! Er wordt nu al nagedacht over een vervolg van deze fantastische ervaring!

Heb je het gemist?
Komende zondag is de internationale IoT-dag die ook in Alkmaar wordt gevierd. Die dag worden weer meetballonnen de lucht in gestuurd, om 13.00 uur gaat de eerste ballon de lucht in. Locatie: De Kaasfabriek (achter de bioscoop).