bron: https://www.thethingsnetwork.org/community/alkmaar/post/early-adopters-iot-lab-25-november-1930-kaasfabriek-alkmaar

Early adopters IoT-lab | 25 november 19:30 | Kaasfabriek Alkmaar

Wies Thesingh

Posted on 17-11-2016

Inmiddels zijn er meerdere LoRaWan gateways in Alkmaar operationeel. Waaronder 2 gateways op de Telefooncentrale en het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar zijn sinds kort operationeel. Daarmee heeft de gemeente samen met Data Science Alkmaar, de eerste stap gezet om met IoT-apparaten innovatieve oplossingen te ontwikkelen, voor een slimmere, meer duurzame gemeente. De Kaasfabriek was ook al bezig met de ontwikkeling van IoT-apparaten. Dus, tijd om met elkaar aan de slag te gaan! Met het experimenteren en ontwikkelen van IoT-apparaten en –sensoren. Daarom organiseren de gemeente, Data Science Alkmaar en de Kaasfabriek een ‘early adopters IoT-bouwlab’.

Het bouwlab wordt een ‘hands-on’ bouwsessie. Ben je zelf al bezig met de ontwikkeling van IoT-toepassingen en apparaten? Dan kan je bijvoorbeeld vragen stellen over de instellingen waarmee je toegang krijgt tot het LoRaWan-netwerk. Uiteraard wordt er ter plekke ook gebouwd aan IoT-apparaten: denk en bouw bijvoorbeeld mee aan de ontwikkeling van een slimme afvalbak. En wellicht ontstaan er ideeën voor andere slimme sensoren en apparaten. Of heb je zelf een idee voor een apparaat, dan kan je deze met behulp van de andere aanwezigen ter plekke bouwen. Neem dus gerust IoT-apparaten (en/of onderdelen) mee, om meteen aan de slag te gaan.

Tijdens de bouwsessie zullen experts van DataScienceAlkmaar en de Kaasfabriek hun eerste bevindingen delen, vragen beantwoorden en je verder helpen bij je ideeën.

Waar en wanneer?
• Vrijdag 25 november, vanaf 19:30
• Locatie: de Kaasfabriek (Buitenterrein links naast HAL 25, Pettemerstraat 15, Alkmaar)
• Aanmelden via [email protected] (graag bij de aanmelding ook vermelden, of je een vraag/apparaat/onderdeel/idee meeneemt)