Bron: Cad & Company

Junior Internet of Things Challenge

Internet of Things, maar dan voor junioren. Een mooi initiatief van Marco van Schagen om middelbare scholieren kennis te laten maken met techniek in het onderwijs. In 8 lessen gaan middelbare scholieren uit Alkmaar en omstreken aan de slag met de Internet of Things Challenge. Zij leren bouwen, solderen en programmeren. Dit zal uiteindelijk resulteren in een zelfgemaakte GPS-tracker om de leefomgeving te meten. CAD & Company is sponsor van de Junior Internet of Things Challenge. Natuurlijk waren wij dan ook heel benieuwd hoe de leerlingen het ervan af brachten.

Innovatieve technologieën voor het ontwerp

Voor het 3D-ontwerp van de behuizing van het apparaat gebruiken de leerlingen Fusion 360. En om de cirkel helemaal rond te maken, printen zij het ontwerp in 3D. Tijdens ons bezoek draaiden de 3D-printer en Fusion 360 op volle toeren. Quinten (deelnemer Junior Internet of Things Challenge) vertelt wat hij van deze nieuwe technologieën vindt.

“Ik vind Fusion 360 lekker werken. Zeker met al die snelkoppelingen kun je heel snel dingen maken. Er zitten heel veel handige tools in. Ik ben zelf ook al een tijdje bezig met 3D-printen. Dus ik vind het ook leuk. Als je iets ontwerpt en het daarna in het echt te zien.”

Tijdens ons bezoek aan het FabLab volgden wij de leerlingen. Dit hebben wij samengevat in de onderstaande compilatie.

Moedig de leerlingen aan tijdens de Smart City Game

Zaterdag 24 maart sluiten de leerlingen de Internet of Things Challenge af met de Smart City game. Leerlingen trekken de binnenstad van Alkmaar in en meten coördinaten en milieuwaardes met hun zelfgemaakte GPS-trackers. Wil jij de leerlingen aanmoedigen? Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom bij FabLab de Kaasfabriek in Alkmaar.