bron: https://www.alkmaarprachtstad.nl/evenementen/festival/grootste-werkfestival-2019

GROOTSTE WERKFESTIVAL 2019

Alles draait om innovatie op donderdag 31 oktober!Als uitsmijter van de Maand van het Werk organiseert RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) samen met haar partners alweer voor de derde keer Het Grootste Werkfestival. Dit festival voor werkgevers, onderwijs en overheid vindt plaats op donderdag 31 oktober, van 13.00 tot 18.00 uur in De Meent Bauerfeind te Alkmaar. De middag staat geheel in het teken van innovatie. Enkele sprekers zijn Alexander Klöpping (Blendle), Jorn de Vries (Flitsmeister) en Marijn Beuker (AZ). Aansluitend is een spectaculair Goede Doel Diner, waarvoor deelnemers zich apart kunnen opgeven. Deelname aan Het Grootste Werkfestival is gratis.


bron: https://hetgrootstewerkfestival.nl/

INNOVATIE DAG

SAMENWERKEN OP HET GEBIED VAN TECHNOLOGISCHE INNOVATIES

Innovatie en technologie – blijf jij wel bij? Ontdek aansprekende initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van innovatie, digitalisering en technologie om personeel te vinden, binden en boeien.

De ontwikkelingen van ICT en technologie op de werkvloer zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Het is lastig bijblijven in deze snel veranderende wereld. Benieuwd naar de laatste innovaties, op zoek naar inspiratie en kansen om je netwerk uit te breiden onder ondernemers, onderwijs en overheid? Meld dan snel aan voor Het Grootste Werkfestival op donderdag 31 oktober!

Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, heeft vorig jaar in Hoorn het organisatiestokje van Het Grootste Werkfestival doorgegeven aan Occo Koedijker van Huis van het Werk.


Vanuit Junior IOT laten we zien wat we kunnen

Ons thema is Innoveren door alles zélf te doen, en samen op te lossen. Verbinding is hierbij essentieel: met de juiste aansporing en inspiratie van elkaar komen de deelnemers daarin best heel ver. Deze verbinding ontstaat al bij onze eerste gekke technologie oefening met de soldeerbout, en die nemen we bij een demonstratie altijd mee.

Op dit festival zie je ons met onze 3D printer – die meestal stilletjes op de achtergrond zijn werk staat te doen – en onze zelf gemaakte houten robotarm. Op onze demo tafel heb je bovendien de kans om zelf een mini bot te maken.
Dit festival is voor ons bovendien een mooie kans om de band te versterken met onze connecties met bedrijven, onderwijs en overheid.

De rest van het jaar organiseren we in onze eigen “innovatie studio” zelf ook een aantal ontdek/doe/leer momenten. Zo kennen we de wekelijkse leerling middag en de zaterdagmiddag inloop. Iedere maand hebben we onze IOT voor beginners workshop. En om de maand kan iedereen bij ons terecht bij ons netwerkmoment op de zaterdag avond. De details staan in de agenda op onze homepage.
Immers, verbinden helpt ons om verder te komen.