Na de kleine inloop van zaterdag 14 maart hebben we de zaterdaginloop geheel gestopt. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de corona maatregelen. Maar eerlijk gezegd mis ik onze samenwerking. Daarom hebben we iets nieuws bedacht:

In maart 2020 introduceren we ‘Junior IOT online’ om toch door te kunnen werken terwijl de bus tijdens zaterdag inloop gesloten is.

De junior IOT inloop gaat online!

Jullie workshops kan je nu op afstand uitvoeren. Daarvoor kan je jouw eigen werksetjes aanschaffen. Zolang de voorraad strekt.

Kan ik de werksets bij de bus kopen?

De eerste verkoop dag is zaterdagmiddag 21 maart. Van 12.00 tot 17.00 ben ik bij de bus om lekker de werkplaats op te ruimen, en buiten staat een tafel met de spulletjes, reeds gesorteerd in setjes. De bus is dicht voor de bezoekers, dus we blijven allemaal buiten. Gelukkig lijkt het erop dat het mooi weer wordt!

Kom niet allemaal tegelijk, als het kan via de whatsapp groep aanmelden.

Om de setjes aan te schaffen komen jullie gewoon één voor één naar de bus. Geheel contactloos pak je jouw eigen setje, en we rekenen af met een tikkie. Denk wel aan de regels om afstand te houden tot de andere mensen.

Ik wil je wel vragen om via de whatsapp groep af te spreken hoe laat je komt. Zo komt niet iedereen tegelijk. Maar ook zonder aanmelding ben je welkom, wacht dan op een afstandje tot er plek is. Houdt voldoende afstand.

Kan ik de werksetjes ook online kopen?

Na 21 maart, zolang de voorraad strekt, kan je ook online kopen. Stuur dan een mail naar [email protected] om verdere afspraken te maken. Reken dan nog wel op kosten voor handling & shipping.

Wat kan ik dan maken met de spullen?

Thuis richt je met de spullen uit je werkset jouw eigen soldeerwerkplek in. Volgens de instructie pagina bij de werksetjes kan je jouw eigen projecten bouwen! En in de whatsapp groep kunnen jullie elkaar helpen. Dit is dezelfde whatsapp groep waar de meeste bus bezoekers al in zitten.

Veel van onze vaste bezoekers kennen de eerste oefeningen al uit je hoofd; dat betekent dat je elkaar in de whatsapp groep kunt helpen! En als je alles al weet, dan verzin je met dezelfde spullen gewoon weer nieuwe uitdagingen, maak nieuwe instructies, en help ons om nieuwe uitleg pagina’s te maken.

Nu moet ik hiervoor betalen, maar in de bus waren de onderdelen gratis?

Dat is een goede vraag. De gereedschappen die je in de inloop gebruikte blijven natuurlijk gewoon in de bus. De spulletjes oor je eerste projectje kreeg je van ons. Dan lijkt het alsof het gratis is – maar toch werden jouw spulletjes voor je betaald. Dat heeft te maken met onze sponsoring.

We waren bovendien bijna klaar om ons nieuwe puntensysteem te laten zien. Elk onderdeel in de voorraad bakjes kost een aantal punten, en aan nieuwe bezoekers geven we een € 5 puntenkaart. Dat is precies genoeg om je beginners projectjes te doen, maar je ziet wel heel goed dat alles ons geld kost. Deze korting geldt zoals gebruikelijk dan alleen voor nieuwe mensen, en alleen in de bus.

Let op: We willen geen winkeltje worden, daarvoor zijn deze prijzen te laag. De spullen zijn echt bedoeld om je projecten mee te doen, niet om door te verkopen. Dit past dan ook beter bij onze visie.

Zijn de gereedschappen voor jou toch te duur? Het is vast voordeliger op ali-express, wij moeten immers rekening houden met import kosten, risico bij bestellen, risico bij bezorgen, defecte levering etc.

Welke sets zijn er?

Het is de bedoeling om de kant en klare sets te verkopen. We hebben daarvoor een prijs bedacht, en nog niet van de losse onderdelen. Het leveren van sets zorgt er ook voor dat niet iedereen alles aanraakt.

Zaterdag 21 maart introduceren we deze sets:

Soldeerwerkplekken voor één persoon:

Thuiswerkset trilrobot, 3 oefeningen voor 5 keer, € 15  https://junioriot.nl/5-trilrobot/
Hiermee kan je deze labs uitvoeren:

Thuiswerkset Arduino bag of fun, € 20  https://junioriot.nl/arduino-bag-of-fun/
Waarmee je deze labs kunt uitvoeren:

Er zit wel een volgorde in het gebruik van deze sets:

  1. Je hebt een soldeerwerkplek nodig voordat je de andere sets kunt gebruiken.
  2. Daarna helpt de Thuiswerkset Trilrobot jou om bekend te worden met het werken met de soldeerbout. Sommige onderdelen van deze set zijn handig bij latere werkjes.
  3. Om met de Arduino aan de slag te gaan is het belangrijk dat je eerst met de Trilrobot te hebben gewerkt.

Gaaf! Maar komt er daarna meer?

Als jullie hier enthousiast mee aan de slag gaan dan zullen we ook andere sets samenstellen. We denken aan technologie projecten die we nu toch al voor de scholen willen ontwikkelen. Kijk bij onze labs en laat ons weten welke je graag thuis zou doen.