UPDATE: Een vernieuwde beschrijving is beschikbaar, en inschrijven kan via de nieuwe pagina: https://junioriot.nl/workshop-iot-voor-beginners-2019/

 

Je TV, koelkast, verwarming, alles wordt aangesloten op het internet. We noemen dat Internet of Things. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

In deze technische workshop van drie avonden bouwen we samen aan een voorbeeld van deze techniek. Je ontdekt zo waar jouw talenten liggen.

De workshop
In een workshop van 3 avonden leren we onder andere:

  • Solderen van electronica
  • Eerste stappen in Arduino programmeren
  • Hoe je een GPS tracker kan bouwen
  • Hoe je daarna verder kan gaan met de “Junior-IOT-in-a-box werkset”

Na een eenvoudige soldeeroefening leer je ook Arduino programmeren. Uiteindelijk kan je zo ook een GPS tracker bouwen. Zoals je van ons gewend bent zullen we de workshop aanpassen aan jouw eigen ervaringsniveau. Zo heeft iedereen een eigen persoonlijke Challenge!

Wanneer?
De workshop bestaat telkens uit een reeks van drie avonden, en op eventbrite schrijf je je in voor de eerste datum in de reeks.
Tijd is elke avond: 19.30 – 22.00 uur

Je kunt deze workshop reserveren via Eventbrite

Locatie?

Junior IOT Bus

Pettemerstraat 15
1823 CW, Alkmaar
Naast Hal 25, linksachter op het evenemententerrein

Kosten
De kosten voor de drie avonden inclusief koffie en thee bedragen 45 euro.

Neem je zelf iets lekkers mee?

Wist je dat
Je na deze training van harte welkom bent op ons IOT Café? Deze is om de maand op een zaterdag avond, en hier kan je met mede deelnemers verder aan de slag met je project. Tegelijk is er een Junior IOT inspiratie avond en een onderwijs netwerk momentje. Overigens is iedereen dan welkom, ook zonder training.
Kijk op JuniorIOT.nl voor details.